BT SINIFLARI PC Önerisi ACİl

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yalp

Üye
Merhaba arkadaşlar öğrenci pc için öneri isteyecektim

Intel Core i3 540 3.06 GHz 4MB 1156p
ASUS P7H55-MLX H55 DDR3 Sata2 1156p
Kingston 4 GB (2*2) 1333 MHz DDR3 Kit
Zotac GF210 1 GB 128Bit DDR2 16X
Seagate Barracuda 7200.12 SATA 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2
LG LG-GH22NS40/50 22X Sata Dvd-Rw Siyah
Gigabyte GZ-X2 420W ATX Kasa Siyah
BenQ 18.5" G922HDAL LED Monitör 5ms Siyah
MICROSOFT 5MH-00019 Q MM USB SİYAH SET

Bütçemiz kısıtlı biraz kısmak gerekiyor. Tek değişebilecek harddisk ve kasa görünüyor. Sistemi çok bozmak istemiyorum. Kasa,ram,anakart, harddisk, lcd uzun ömürlü olanlarını seçtik öğrenciye dayanır. Samsung harddıskler çok uygun ama kalitesini önerir misiniz? Kasa 75 dolar civarında daha uygun bu sisteme yetecek POWERSUPLY gerçek değeri 350 üstü bir öneriniz var mı?

Tecrübeli donanımcı arkadaşlardan yardım bekliyorum.

hocam işlemciyi amd alın daha hesaplı olur. öğrenci pc leri için i3 baya iddalı bence devlet kendi okullarına celeron işlemcili sistem gönderiyor bu arada işlemcinizin 64 bit olması önemli bence bunu gözardı etmeyin. hdd 500 biraz fazla değilmi. tabi paramız var harcayacaz diyorsanız siz bilirsiniz ama sağlam bi ekran kartı taktınızmı güzel öğretmen bilgisayarı olur ::D

kullandığınız i3 işlemci zaten i3 ailesinin en düşük performanslı işlemcisi fiyatıda 230 lira civarında onun yerine amd athlon x2 3 ghzlik lerin fiyatları 130 liradan başlıyor aldığınız iyi bir fanla (ortalama 30 - 40 lira) kullanabilirsiniz. dizüstü alsanız amd kesinlikle önermezdim ama masaüstü pc alsam düşünmeden amd alırım

bu arada samsung hdd kesinlikle önermem 1-2 yıl kullanmadan okuma kafaları bozulmaya başlıyor seagete ve wdd den kesinlikle şaşmayın

bu arada ekran kartını da ayrıca listeye eklemişsiniz. ama bence onboard ekran kartı yeterde artar bile. zaten 4 gb ram yazmışsınız. oradan da 100 liraya yakın kazancınız olur

işlemci ve anakartları aldık. ekran kartlarıda istedik. Bende samsung olanlarda hep sorun yaşıyorum o yüzden sordum bana mı denk geldi acaba :)
seagateler gayet iyi durumda.

Kasa ve harddisklerde kararsız kaldık. Eski pclerimiz hep power suply ve anakartları yandı. O yüzden kasa konusunda hassasız. Sistem en az 320 W harcar galiba. Gerçek değeri 350-450 arası powersuply olan kasa fiyat/performans ilk aklıma gelen Gigabyte GZ-X2/X3/X4 serileri. Bildiğim ürünler.

Gigabyte yerine aşağıdaki kasalardan hangisini önerirsiniz?

AOPEN ES55-H060 ATX KASA SİYAH 350W
AOPEN ES55-X040 KASA SİYAH 400W
ASUS VENTO TAK61 KASA SİYAH/GÜMÜŞ 350W

hocam kasaların hepsi kaliteli bence sizin işinizi de 350w lık kasa rahat görür. dandik markanın 350w lık kasasını alsanız sorun çıkabilir. ama yazdığınız kasalar 80 lira civarından başlıyor zaten bence sorun olmayacaktır. 420w lık kasa o sisteme lüx kaçar :D

ben müşterilere e5200 lü 3 gb lı ddr2 li sistemler kuruyorum. harika da işliyorlar. bu öğrenciler ne yapacak bu sistemlerle çok merak ettim.

kurslar için hocam okuldaki öğrencileri pek duşünmüyoruz dersler kaldırıldı zaten:( Meble ilgili bir alım değil zaten.

Web tasarım , programla kesin. çizim de olabilir o yüzden.

papakaa Teşekkürler..
Seçim bu olacaka galiba AOPEN ES55-H060 ATX KASA SİYAH 350/400 W. Aralarından en iyisi bu galiba.
Bizde basit bi sistem yapabiliriz 3 yıl önce yapmıştık kullanamıyoruz şimdi. 4-5 yıl idare etsin de dedik en iyisi bu gibi.

hayır ben bu i3 işlemcinin farklı olduğunu bile hissedemedim. kingston 2 gb. 800 mhz ddr2 ram kullanan biri ile ddr3 kullanan birini de karşılaştırmak istiyorum. Bence boşuna verilmiş onca para. Tabi çocuklar mimarlık ya da grafik tasarım öğrencisi değilse. e5200 e5500 ve e5700 ile kurduğum sistemlerde adamlar en ağır endüstriyel yazılımları çalıştırıyor. Daha bi kişi de "hocam nasıl bilgisayar topladın bize" demedi. Bilmiyorum. Kişisel fikrim yani bu işle uğraşan biri olarak, okul içinse bir işlemciye 100 küsür dolar vermeye gerek yoktu demek istiyorum. Belli ki para çok hocam. Saygılar.

rica ederim hocam ben öğrenciler yazısını görünce okul için sandım dı :mrgreen: çizim vs yapacaksanız sistemler ideal olmuş harici ekran kartlarıda şart bence.

kasa seçiminizde ideal rahat işinizi görür bence

Hocam sistem çok güzel... bu sisteme seçeceğiniz Power supply çok önemli.. Malumunuzdur bilgisayar laboratuarlarında en çok bozulan parçalar , Power ve harddisk... O yüzden kar edeceğim diye powerları dandik almayın , ileride çok çekersiniz.. .
ben de laba seagete harddisk aldım, çok memnunum. Harddisklerin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız bilgisayarı normal yoldan kapattırmanız lazım , elektrik panosundan kapattırırsanız en kısa sürede bad sectörler oluşmaya başlar..
Hocam BenQ monitörler ucuz diye alıyorsunuz biliyorum ama bence bir daha düşünün derim.. elektriğe karşı çok hassaslar.. 2. yıldan sonra çoğu gümlüyo, görüntüde bozulmalar , titremeler oluyo.. garanti kapsamında olmadığından da tamiri çok zor oluyo..

Hayırlı olsun şimdiden kolay gelsin..

selday hocam teşekkürler öncelikle
AOPEN ES55-H060 ATX KASA SİYAH 350/400 W kullanmadım power supply iyi dediler. Aynı sorun bizdede var elektrik çok sorunlu. Bu fiyata en iyi bu galiba başka öneriniz varsa beklerim.

BENQ en uygun olanı fiyat olarak. 10 KW UPS olacak önünde gene de sorun yaşar mıyım? Arka elektrik girişi zaten çok gevşek kullandığım var şimdiden sinir ediyor dokundunuz mu çıkıyor. Aynı fiyata LED aydınlatmalı bulamadım. LCD panellerde çocuklar dokunuyor bastırıyor sıvı panelde patlak çizgiler oluşuyor. LED aydınlatmada öle bir sorun yok diye seçmiştim.
18.5 ASUS VH197D LED 5 MS
18.5 HKC 9812 LED 2MS G.EKRAN SIYAH PARLAK KASA
18.5 VIEWSONIC VA1931WA LED 5MS

bu ürünler var aynı fiyatlarda veya daha uygun fiyatta. Ama hiç kullanmadım bunlardan kullandığınız bildiğiniz var mı?

Harddsik seagate Barracuda 7200.12 kalmamış çok memnun kaldığım bir üründü. 500GB WD INTELLIPOWER SATA2 32 MB CAVIAR GREEN ürünü ile değiştirecem daha uygun bu ürünü veya WD kullandınız mı?

Geri