Bt ve Yazılım Dersi_Dökümanlar

Kodla Büyü

edacomü

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar öncelikle öğrencilere seviye belirleme sınavı yaptım. Sonucunda da yıllık planımı. Bütün basamaklardan faydalanarak böyle bir plan çıktıı.

Ekli dosyalar

Re: Bt ve Yazılım Dersi Yıllık Planı

Plan kendi başına değerlendirildiğinde çok başarılı olmuş. Emeğinize sağlık fakat yeni yayınlanan öğretim programında geçen kazanımlarla çok alakalı olmamış.

yeni yayınlanan öğretim programını inceledim fakat kazanımları konularla bağdaştırmak çok zor. Öğretim programının sayfa 7 de son paragrafı öğretmeni esnek bırakınca ben de böyle yaptım..

Hocam çok teşekkür ederim. Ben de bir sınav yapıp ona göre planlamayı ayarlamayı düşünüyorum. Yaptığınız sınav dosyasını da paylaşabilir misiniz?

teşekkürler, ben de seviye tespit sınavı yapmayı düşünüyorum, bizim okuldaki 5. sınıflar ilkkez bilişim dersi almış olacaklar seviyelerini belirlemek lazım

hocam burada 4 tane plan var... hangisini uygulayacaksınız 5. sınıflar için...

6 ve 7. basamak demişsiniz neye göre hocam. 5. sınıflar için değilmi

Netsupportta test konsolunda sınavı yapabiliriz arkadaşlar eksiğimiz varsa düzeltin lütfen sınavı ben derledim buraya yüklüyorum

Ekli dosyalar

Arkadaşlar plan sadece 5.sınıflar içindir.Çünkü ben sadece 5.sınıflara gireceğim için onların seviyesine göre hazırladım.
Aynı zamanda öğretim programını incelerseniz basamaklarda bir sınırlama yok.
"Öğretmenler programı uygularken öğrencilerin farklı yeterlikler için hangi düzeylerde olduklarını belirleyecek, öğrenci düzeylerini bulundukları düzeyden daha ileriye taşımayı hedefleyecektir. Bu süreçte belirli bir sınıf için öğretilmesi gereken belirli bir düzey ve konu bütünü bulunmamakta, düzeyler ve güncel konu seçimleri öğretmenin tercihlerine bırakılmaktadır. Amaç, teknoloji kullanımı konusunda bir kültür oluşturmak ve her öğrenciyi olabildiğince ileri düzeylere taşıyabilmektir. Tüm seviyeleri aşabilen öğrenciler farklı projelere yönlendirilebilecektir."

edacomü' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle öğrencilere seviye belirleme sınavı yaptım. Sonucunda da yıllık planımı. Bütün basamaklardan faydalanarak böyle bir plan çıktıı.
Hocam elinize aklınıza sağlık güzel olmuş. Bu planı ben de kullanmak istiyorum. Öncesinde kullandığınız seviye belirleme sınavını word formatında atmanız mümkün mü?

seviye sınavı 1.sayfada var hocam word formatında

hocam sizce bu seviye tespit sınavı bu program için seviyeyi ölçmekte yeterli mi? ben sınavda soduğunnuz soruların içeriğini planda nasıl yerleştirdiğinizi anlamadım. hiç somut bişey yok ortada. biz bu derste ne anlatacağız?

onureren' Alıntı:
hocam sizce bu seviye tespit sınavı bu program için seviyeyi ölçmekte yeterli mi? ben sınavda soduğunnuz soruların içeriğini planda nasıl yerleştirdiğinizi anlamadım. hiç somut bişey yok ortada. biz bu derste ne anlatacağız?
hocam adı üzerinde seviye tespit.. değerlendirme sınavı değil...amaç, çocuğun bilgisayar kullanımındaki seviyesini ölçmek..

bu arada sınavın değerlendirmesini yapmak için sınav analiz programı kullanın yorumlamak için çok işe yarıyor...

edacomü' Alıntı:
onureren' Alıntı:
hocam adı üzerinde seviye tespit.. değerlendirme sınavı değil...amaç, çocuğun bilgisayar kullanımındaki seviyesini ölçmek..

hocam doğru söylüyosunuz kafam karışıktı yanlış anlamışım. elinize sağlık plan güzel olmuş. bu sınav analiz programı nası bişey?

Değerli hocalarım,seviye tespit sınavı yaptığınız sınıfların mevcutları nasıl?

Geri