BT ye malzeme veya malzeme icin Para lazım ama nasıl bulurum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aycaha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aycaha

Aktif Üye
merhaba arkadaslar
tayin edildigim bu yeni okulda lab harap durumda... sahipsiz kalmıs yani yıllarca... 30 pc var...

bana ise
  • 5 pc,
    1 projeksiyon,
    35 klavye,
    35 fare,
    1 scanner lazım...
    60 tabure.. koltukları yemisler cunku... ayaklarından sırtlıklarından...

bulundugum yerde cevre esnafı ya egitime karsı duyarsız ya da fakirlik edebiyatı yapılıyor... Müdüre soyledim isteyelim velilerden veya esnaftan... vermezler onlarda da yok veya işler kesat diyorlar...

ogrenciden toplayalım dedim onlarda yok ama istersen illegal olarak iste... kimsenin haberi yok diye.. cunku ogrenciden para toplanamaz....

ama ne yaparsan arkandayız.. seni destekleriz... :)) Ve ben hem oğretmen arkadaslardan da idareden de bu konuda umudu kesmisim...

dergi diye bir oneriniz varsa müdürün cizdiği cevre ekonomik profile gore tutmaz bu is... ama yine de bilmiyorum...

simdi size danısayım istedim... biliyorsunuz ki burası turkiye... ben hangi amaçla çabalarken sonra basım sıkıntıya girmesin istiyorum... yani yasal açıdan kendimi garantiye alarak birseyler yapmak istiyorum...

insanoğludur bakarsınız dara girince satıverir insanı neme lazım...

neler yapabilirim arkadaslar... onerisi olan gerek yapan gerek sahit olan gerek de bilgisi olan arkadaslar yardım istiyorum...

Bir öğretmen sıfatıyla sordugumu ve muhtemelen de oyle bir konumda olarak önerilerinizi gerçeklestirmek durumunda olacagımı unutmayınız lutfen cevaplarken...

sanırım onun için C plakalı okul servislerinden tutmak lazımm... bulundugum yerde vaar mı bilmiyorum... ama guzel oneri. sağol hocam

elinizde olan bilgisayarlarla, bt'yi internet cafe olarak kullandırın. bunun da eksileri, artıları var, göze alıyorsanız yapabilirsiniz. tabi parayı biriktirmeniz biraz zaman alabilir. çevrenin durumu nedir bilemiyorum tabi.

joombal' Alıntı:
Ben çocuklardan 1 er TL topladım.
200 TL lik malzeme aldım. nasıl?

bende aynısı yaptım..200 tl nin üzerinde para oldu.200 tl de idareden aldım.1 sene böyle idare ediyorum.başım ağrımıyor.sene başında bu para meselesini halledince kimseye eywallah etmen gerekmio hocam.bi hafta önce 2 hdd aldım.kimsenin haberi yok.paran varsa 9 kapıya dilenmen gerekmio.
ya direk toplayacaksın
ya da
öğleden sonra internet cafe gibi işletip para toplayacaksın
sürekli yazıcıdan çıktı verip para toplayacaksın
bi tane yardım kutusu yapıp sınıfın ortasına koyup sürekli hatırlatma yapacaksın öğrenciler bozuk paralarını atacaklar
öğrencilerin kullanmadığı fazlalık elektroniklerini isteyeceksin (klavye,fare)
bazı şirketlere yazı gönderip yardım isteyeceksin
özel okullardan kardeş okul seçip onlardan otlanacaksın
v.s..vs...vs...
uğraşmak için yol çok.bana en zahmetsiz geleni para toplamak ve idareden okulun başında para almak.. :)

tabureleri milli eğitimden istedik geldi
klavye fareleri üniversiteden istedik
lions klübü sağolsun bilgisayar verdi(iletişime geçin bence
il özel idare bilgisayar verdi
akıllı tahta aveadan...
yazıcıyı biz aldık
para işini çocukların katkısı ile çözdük
tek başına zor hocam müdür destek olmalı

internet kafe olarak kullanma işinin yönetmeligi filan nasıl?
var mı boyle birsey?
Kaldıki formatör olmamam buna engel olur mu?

ben 75 kr toplayana kadar gozum cıktı... 800 kişilik okulda

aycaha' Alıntı:
internet kafe olarak kullanma işinin yönetmeligi filan nasıl?
var mı boyle birsey?
Kaldıki formatör olmamam buna engel olur mu?

ben 75 kr toplayana kadar gozum cıktı... 800 kişilik okulda
ne yönetmeliği hocam, bakanlık zaten BT sınıflarını ögrencilerin hatta halkın ücretsiz yararlanması için kuruyor. ben hep söylüyorum para işi devlet memurunu bozar. bt sınıfından para toplayıp (niyetininz ne kadar iyi olursa olsun) biri sizi şikayet ederse başınız yanabilir.

Geri