BTR Çooookkk farkllıı bi sorun....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhmt85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mhmt85

Site Gezgini
Arkadaşlar bugün bi tane arkadaşım beni aradı müdürüne eğitim-öğretim saatleri içinde yazıo çalışma saatleri dedim diyor.müdürüde kendisine hocam derslerden sonra egzersizler var onlarda eğitim öğretime dahil o saatlerdede okulda kalacaksın demiş...buyrun burdan yakın (:

o bilişim öğretmeni 8-5 okulda kalacak arkadaşşş :!:

bide böyle kıvrak zeka müdür çokk, btr yazısını okudum okuyalı çok heveslenmedim o yüzden :mrgreen:

Ağlanacak halimize gülüyoruz.Bunun çıkabileceği belliydi.Böyle işgüzar müdürler yüzünden ne hale geldik.
cevap: haftalık ders çizelgesinde göstermesini isteyin o saatleri

Hocamın dediği gibi yazıda açıkça btr nin ders programında gösterilmesi gerektiği yazıyor. O idare ders programını çıkarsın bt ders saati farklılık gösterebilir ama yaklaşık olarak böyle bir tablo ortaya çıkacak. Bu ders programını aldıktan sonra usulüne uygun itiraz etsin. Aklı mantığı olan kimse bir öğretmene böyle bir program verilebileceğini iddia edemez bence. Tekli öğretim falansa egzersiz saatlerini de eklesin programa o zaman iyice komik olur.

2164btr.jpg

eğitim öğretim saatleri demesi sıkıntı yaratıyor okullarda. Ortaokulda müdür tutturdu 08:30 da okulda ders başlıyor 16:10 da seçmeli dersler bitiyor senin mesai 08:30-16:10. Buyrun burdan yakın

Ben de bunu merak ediyordum secmeli derslerin bazi gunler gec saatlerde bittigi oluyor ortaokullarda ki muhtemelen bizim dersler de o son saatlerde olacak o durumda nasil uygulanacak acaba?

ikili öğretim ise senin devrenin saati bitince gidersin okadar(şanslı kesim :mrgreen: )
ama tekli eğitim ise öğleden sonra kaçta bitiyorsa o zaman gidersin anlaşılan bu

okul arama durumunuz olduğunda yani ikili mi tekli eğitim mi onu göz önüne almak lazım artık :mrgreen:

Hafta sonu yetiştirme kursları oluyor o zaman da eğitim öğretim oluyor yada HEM gibi gece de ders verilen okullarda eğitim sabah başlayıp gece 21'e kadar sürebiliyor.O okullarda görevlendirilin haftasonu ve gece de gidin siz de rahatlayın müdürler de rahatlasın.

Gerçekten "engelli miyiz" başlığına gidip birşeyler yazasım var.

"Eğitim öğretim yapıldığı saatlerde yapılır" ile "eğitim öğretim saatleri boyunca yapılır" arasındaki farkı anlayın artık.

Herkese haftalık ders programı verilir o programda etkinlikler, egzersizler, kurslar yazıyorsa tamam eyvallah ama yazmaz yazamaz.
Ders programınızı alın boş yerlere btr yazın tamam olay bu kadar neyini anlamıyorlar eğip büküyorlar anlamış değilim. 5. sınıfların fazla saat kalması gibi bir durum var onu bahane etseler yine anlarım ama egzersiz de ne demek. 36 saat derse giremeyeceğine göre bir öğretmen yine öyle bir planlama yapılmaması lazım. Boşluklar koyarak dağıtırsa müdürünüz bu sefer diğer branşçıların programını göstererek itiraz edebilirsiniz. Hafta sonu egzersiz, kurs vs yapılırsa onlarada gidelim o zaman.

Herşeye tamam diyen öğretmenler kendilerini geçtim başka öğretmenleride sıkıntıya sokuyor. Onların tavizleri bir bakmışız bizim görevimiz olmuş. İtiraz edince kötü oluyoruz..

arkadaşlar sizin kadronuz ortaokuldaysa sadece ortaokul derslerinin saatlerince duracaksınız..onun için demiyor mu 2 öğretmen görevlendirilebilir...biraz uyanık olun siz bastırın.daha yeni 2 tane müdür yardımlarına laf anlatamadım adamlar kudurdular neye itiraz edeceklerini bilmiyolar.ben herşey açık dedim.bana ders programı verilecek bi öğretmen de en fazla 30 saat çalışır ki rehber öğretmenler de 30 iş saatine göre çalışıyor dedim..ha olmuyorsa 2.görevlendirmeyi de talep edersiniz sizle çıkar dedım yalnız kalmazsınız.adamlar diyo ki bizde derslerimize girer gideriz o zaman bende yazsın emin zararsız yazınızı sizde gidin. ilk geldiğimde adamlar iyilerdi bana karşı şimdi yazıyı anlattım nasıl itiraz ediyolar.onların o hallerini gördüm inanın çok haz aldım..çekemiyolar bizi arkadaşlar ne btr cileri ne de pdr cileri :roll:

Neden meshur btr yazısının bir kenarına haftalık çalışma süresi 30 ders saati dir yazmıyorlar. Yada çalışma saati günde en fazla 6 ders saati olabilir gibi bir ibare olsa kimse kafasına göre konuşmaz. Bu yazıyı çıkaran arkadaşlar neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.

arkadaşlar öyle 8-5 okulda kalmak gibi birşey yok. bugün toplantımız vardı ve bu konuları konuştuk. Diyelim siz 10 saat bilişim dersine giriyorsunuz. geri kalan 20 saatte de okulun ders saatleri içerisinde rehberlik yapacaksınız. toplam 30 saat. bunu geçemez. bir planınız olacak

Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere. Ben orta okulda çalışıyorum. Okulumuzda seçmeli derslerden dolayı saat 5 e kadar dersler devam ediyor ve benim derslerim de 5 te bitiyor. Btr olmam durumunda eğer sabah ders başladığında okulda olursam toplamda 36 saat okulda kalmış oluyorum. Bu durumda sabahları geç gitme hakkım var mıdır? Lütfen bilgilendirir misiniz?

Btr konusundaki tereddut edilen hususlar baslikli yaziya gore , okulda kac ders saati varsa o kadar durulur.

Ortaokda 36 saat ders var 36 saat durulur.
Liselerde 40 saat ders var 40 saat durulur.
İlkokullards 30 saat ders var 30 saat durulur.

Geri