yesimk06' Alıntı:
Btr olduğumuzda öğretmenlere de eğitim vermemiz ya da planlamamız gerekiyor. %99 kimse böyle bir eğitime katılmak istemeyecek olsa da ben yaptım kimse gelmedi gibi bir eğlemiz olması gerekiyor.
Okuldaki öğretmenlere eğitim vermek için hazırlanmış plan ya da resmi yazısı olan var mı ya da bu işi nasıl yapmamız gerekiyor?
Ben bir tablo oluşturup içine verebileceğim eğitimleri yazıp bunu resmi yazı ile öğretmenlere duyurmayı düşündüm gelmek isteyen olursa katılmak istediği eğitimin karşısına katılmak istiyorum yazsın dedim. Uygun mudur? Sizler nasıl yaptınız ya da nasıl yapmamız gerekiyor?
Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni, BT Destekli Eğitim Modeli'ni benimseyen ve yapılanmasını Fatih Projesi'yle gerçekleştirmeye çalışan MEB'in yakın bir zaman diliminde üzerine titreyeceği bir alan olacaktır. MEB istese de istemese de buna mecbur kalacaktır. Nefeslerimiz yeterse bunu hep birlikte göreceğiz.
BT Rehber Öğretmeni, sistem içinde üzülerek müşahede ediyoruz ki; hâlâ
Bilgisayar Formatör Öğretmeni gibi davranıyor ve yönetici ve öğretmenler tarafından
formatör öğretmen gibi görülüyor. Personelin zihninde: Okuldaki arızalı bilgisayarları onaran web sitesini yapan, bol bol yatan biri... Bu yıpratıcı ve imaj zedeleyici bir durumdur.
Bu algıyı değiştirmek için tanımlanan, BT Rehberlik görevlerine uygun çalışmaların, titizlikle yapılması gerekiyor. YEĞİTEK ten uyarı gelmeden bütün BİTERO arkadaşlarımızın neler yapabileceklerini düşünmeleri ve uygulamaya koymaları gerekiyor.
BTR görevlendirme onayları geldiği hafta ilçemizde yaptığımız BİTERO Toplantısında, öğretmenlerimize yapılacak çalışmalardan ve okul personeliyle iletişim etkili iletişim kurulmasına kadar geniş bir yelpazede yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda paylaşımlarda bulundum.
Şu andaki konum formatörlükten çok farklı. Bu farkı okullarında uygulamalı olarak yaşatmaları için öğretmenlerin ihtiyaç duydukları konuları.. onlara, kendilerini rahat ifade edebilecekleri bir iletişim kurarak belirlemelerini tavsiye ettim. Öğretmenlerle, sıcak bir iletişim, karşılıklı güven ve samimiyet bağı kurulamazsa, öğretmenler REHBERLİK DESTEĞİ TALEP ETMEYECEKLERDİR. %99
Arkadaşlar Yetişkinlerle çalışmak, öğrencilerle çalışmaktan çok farklı...
BT Rehberliği yapacağınız kişiler YETİŞKİNLER.
Yetişkin psikoloji /eğitimi hakkında çalışmanız gerekecek.
Buraya kadar paylaştıklarım BT Rehber Öğretmenleri için en temel ve işin püf noktaları idi..
Sayın Öğretmenim, BİTERO nun Öğretmenlere vermesi gereken eğitimler diye bir yazı ve program yayınlanmamıştır.
Okulun nabzını tutarak bu eğitimleri siz belirleyip planlayacaksınız. Birkaç örnek paylaşayım:
Rehberlik Faaliyeti Olarak Neler Yapılabilir:
Öğretmenler için:
-Starboard uygulamaları, pratik bilgiler
-PDF dökümanlardan sayfa ayıklama/birleştirme.
-Powerpoint kullanımı. sunu düzenleme
-Öğretmenler için faydalı site tanıtımları
-EBA tanıtımı, EBA daki online kaynaklar.
-Kişisel blog hazırlama.(öğretmenin öğrencileriyle paylaşım kanalı olarak düşünülebilir)
-USB virüsleri başta olmak üzere virüs tehditlerine karşı alınacak tedbirler.
-Güvenli internet kullanımı
BT Rehber Öğretmeni Öğrenciler içinde faaliyetler yapmalıdır.
-Tablet dağıtılan okullarda öğrencilerin en çok karşılaştıkları sorunlar
belirlenmeli öncelik bu sorunların giderilmesine yönelik etkinliklere verilmelidir.
-Bilinçli Güvenli internet kullanımı
-İnternet Etiği
-Sosyal Paylaşım ağlarında nelere dikkat edilmelidir.
-Kişisel blog hazırlama.(ücretsiz blog hizmeti veren bir servisten ör. blogspot)
-Öğrenciler için faydalı site tanıtımları
Okulda vereceğiniz eğitimler aslında bir ETKİNLİK faaliyetidir.
Bunlar için sertifika veremezsiniz. gerekte yok değil mi?
Sertifika verebilmeniz için Valilik onayı alınmış, "Hizmetiçi Eğitim Faliyeti" açılması gerekir.
Konuyu açtığınız için Teşekkür ederim...değerli katkıların geleceğini ümit ediyorum...
Aslında bizler
Ağaç Eken Adam gibiyiz...Sevgiyle kalınız...