BTR öğretmeni çalışma esasları

Kodla Büyü

miragee

Üye
Arkadaşlar birçok sorum var.
1. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olmama rağmen Haftalık ders çizelgemde BT Rehberliği yazmıyor, Bilişim Teknolojileri yazıyor. Haftada 18 saat derse giriyorum. Ekim için 64 saat ek ders aldım. Haftalık ders çizelgemde BT Rehberliği yazmaması bana bir sorun teşkil eder mi ilerde?

2.Okulda bulunma saatlerim 8-17 mi yoksa okulda eğitim öğretimin oldugu saatler yani 15e kadar mı?

3. BT rehberliği yazıldıgı durumda YBO da Belletmenlik yapabiliyor muyuz?

miragee' Alıntı:
1. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olmama rağmen Haftalık ders çizelgemde BT Rehberliği yazmıyor, Bilişim Teknolojileri yazıyor. Haftada 18 saat derse giriyorum. Ekim için 64 saat ek ders aldım. Haftalık ders çizelgemde BT Rehberliği yazmaması bana bir sorun teşkil eder mi ilerde?

2.Okulda bulunma saatlerim 8-17 mi yoksa okulda eğitim öğretimin oldugu saatler yani 15e kadar mı?

1 - Hiçbir sorun olmaz hocam rahat ol.
2 - Okulda bulunma saatleriniz ilk ders başladığı saatte başlar, son ders bittiği saatte biter.
3 - BTR iken YBO'da belletmenlik yapıp ek ders alabilirsiniz.

Hocam ben de ÇPL de BTRyim. haftada 22 saat rehberlik dahil dersim var. 8 saat de koordinatörlük görevim var perşembe günleri. BTR olarak perşembe günlerinin ek dersi yatmayacak mı? haftalık 18 saat herkes için fix mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim

miragee' Alıntı:

1) Kendiniz elle yazabilirsiniz hocam onu sıkıntı olmaz...
2) öğrenci gittiği zaman işiniz biter 15:00 sa eve gitmek serbest :)
3) Evet

http://bitlis.meb.gov.tr/www/bt-rehber- ... icerik/311

yukarıdaki link bitlis BTR görevlendirmesi için gerekenler. özellikle "tereddüt edilen hususlar" kısmına bakabilirsiniz. ilden ile değişebilir. kendi ilinizin meb sitesinden bakabilirsiniz neler istiyorlar, kuralları neler diye

sene başında md yrd akşama kadar duracan falan laf etti (ikili öğretim yapıyoruz). tereddüt edilen hususlar da örneği gösterdim. okulda nöbetçilik verecekti (verilmeyeceğini bilmiyordu sanırım) söyledim nöbetimizin olmadığını almadım. görevlerimizi bilelim ki ezmek isteyenlere karşı ezilmeyelim

yasarsahbaz' Alıntı:
2 - Okulda bulunma saatleriniz ilk ders başladığı saatte başlar, son ders bittiği saatte biter.

karinca_52' Alıntı:
2) öğrenci gittiği zaman işiniz biter 15:00 sa eve gitmek serbest

ya hocalarım gözünüzü seveyim siz bari söylemeyin şunu.böyle bişey yok! okulda kalma süreniz sadece 30 ders saatidir.o kadar.bakanlığın yazısını iyi okuyun.5 ve 6 ların 7 saati var .haftada 35 saat eder.alabiliyomusunuz 35 saat üzerinden ek ders?! hayır! zaten veremezlerde.böyle bi yasal dayanakta yok.o yüzden yanlış yönlendirmeyin.30 saati doldurur ancak okulda.bunu ders programını nasıl yapmışlarsa ona göre yönledirir.

meselea ben 3 gün haftalık ders programımı müdür yardımcım 7. saatlerimi dolduracak şekilde yapmış.o yüzden 3 gün sabahtan 7. saate kadar full duruyorum.diğer iki gün ise öğleye kadar duruyorum.3X7=21 sabah 4 saat olduğu için 4X2=8 toplamda 29 saat yapıyor.1 saatide öğle arasında saydırdım idareye. 30 saat.Siz böyle yaptıktan sonra semer vuranımız çok olur. bu anlayışı idarecilerden duymaktan sıkıldım bari öğretmenler yapmasın şunu yaa

bahhele' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:

karinca_52' Alıntı:
2) öğrenci gittiği zaman işiniz biter 15:00 sa eve gitmek serbest

ya hocalarım gözünüzü seveyim siz bari söylemeyin şunu.böyle bişey yok! okulda kalma süreniz sadece 30 ders saatidir.o kadar.bakanlığın yazısını iyi okuyun.5 ve 6 ların 7 saati var .haftada 35 saat eder.alabiliyomusunuz 35 saat üzerinden ek ders?! hayır! zaten veremezlerde.böyle bi yasal dayanakta yok.o yüzden yanlış yönlendirmeyin.30 saati doldurur ancak okulda.bunu ders programını nasıl yapmışlarsa ona göre yönledirir.

meselea ben 3 gün haftalık ders programımı müdür yardımcım 7. saatlerimi dolduracak şekilde yapmış.o yüzden 3 gün sabahtan 7. saate kadar full duruyorum.diğer iki gün ise öğleye kadar duruyorum.3X7=21 sabah 4 saat olduğu için 4X2=8 toplamda 29 saat yapıyor.1 saatide öğle arasında saydırdım idareye. 30 saat.Siz böyle yaptıktan sonra semer vuranımız çok olur. bu anlayışı idarecilerden duymaktan sıkıldım bari öğretmenler yapmasın şunu yaa

aşağıdaki resmi yazıda özetle eğitim öğretim süresince diyor. ben mi yanlış anlıyorum

7. BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir. -BT Rehberliği görevinin, öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilmesi; öğretmenin BT Rehberliği görevini ve varsa ders görevini yürüttüğü zamanın belirtilmesini amaçlamaktadır.
Örnek 1- Kadrosu normal eğitim yapan A ortaokulunda bulunan ve normal eğitim yapan B lisesine BT Rehberi olarak görevlendirilen BT öğretmenini ele alalım; İlgili öğretmenin A ortaokulundaki var olan ders görevini yerine getirdikten sonra B lisesinde hangi zamanlarda çalışacağını göstermek için “BT rehberlik görevi” haftalık ders çizelgesinde gösterilir. B lisesinde eğitimin saat 16:00’da bittiği varsayılırsa ilgili öğretmen her gün saat 16:00’a kadar B lisesinde BT Rehberliği görevini yapacaktır. İlgili öğretmenin Salı günü A ortaokulunda dersinin saat 15:00’da bitmesi durumunda B lisesine ulaşımı dikkate alınarak haftalık ders çizelgesinde bu saat boş bırakılabilecektir. Bu hesaplamada ders saati hesaplaması yapılmayacak olup, B lisesinde eğitim- öğretimin bittiği 16:00 saati BT rehber öğretmeninin görevinin bittiği saat olacaktır.
8. BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, her bir devre için (Sabah-Öğle) ayrıöğretmen görevlendirilebilecektir. Normal eğitim yapan okullarda 1 (bir), ikili eğitim yapan okullarda en fazla 2 (iki) öğretmen görevlendirilecektir.

Şu maddeleri okuyunca çıkan sonuç, eğitim öğretimin olduğu saatlerde okulda durulması gerektiği, zaten açıkça yazılmış. 30 saat yorumu nereden nasıl çıkıyor anlamıyorum.

görev öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir.

diyor hocam..bize 18 saat ek ders vermeleri 30 saat üzerinden derse girdiğimizi varsayarak yapmalarından.35 saat üzerinden veremeyecekleri için 30 saate göre baz alınmak zorunda.ayrıca ikili öğretim yapılsa bile sabahçı btr ile öğleci btr arasında eşit işe eşit ücret mantığıda ortadan kalkmış oluyor. atıyorum sabahçı gurup 5-6-7-8 gurubuysa btr 7 saat okulda kalacak çünkü 5-6 ların seçmeli derslerinden dolayı öğleci btr ise 1-2-3-4 gurubuyla ilgilendiği için 6 saat okulda kalmış olacak.bu da bir çelişki. her halukarda 15 saat üzerinden değerlendirildiği için ve ek ders yönetmeliğinde halen bu açık olduğu için bunu lehimize kullanabiliyoruz

wanagot' Alıntı:
Şu maddeleri okuyunca çıkan sonuç, eğitim öğretimin olduğu saatlerde okulda durulması gerektiği, zaten açıkça yazılmış. 30 saat yorumu nereden nasıl çıkıyor anlamıyorum.
Aynen katılıyorum sana hocam. 30 saat diye birşey çıkardı bazı hocalarımız. Tereddüt edilen hususlarda da, BTR Görev Esaslarında da görecekler ki 30 saat diye birşey yok. Kaldı ki ben Ankara Milli Eğitim Kampüsü'ne gidip bizzat ilgili kişiye sormuştum ve 30 saat diye birşey olmadığını, okul saatiyle başlayıp okul saatiyle bittiğini söyledi. Ayrıca 30 saat diye hataya düşen hocalarımız yanlış bir kanıya sahip, bunun da nedeni şu; her gün 6 ders saati kadar okulda kalınmalı ve haftada 30 saat etsin, haftada 30 saat edince 18 saat ek ders alınır. Burda hataya düşen hocalarımıza gerekli açıklamayı şöyle yapayım; Eğer her gün 6 ders saati kadar okulda kalıp toplam 30 saat süresince okulda kalırsanız haftalık 18 saat değil size 15 saat ek ders yazılmalıdır. Çünkü ek ders yönetmeliği der ki; "Fiilen ders yapılarak girilen her 10 saate 1 saat derse hazırlık ek dersi verilir." Fiilen derse girme görevi yapmadığımız için 30 saate 3 saat hazırlık ekdersi alamayız. Dolayısıyla 30 saat okulda kalan hocalarımız 18 değil 15 saat ek ders alır.

Bu arada elbette ben de hergün 6 ders saati kadar okulda kalma taraftarıyım :D

bahhele hocam maalesef tam da burada "BT Rehberliği görevinin, öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilmesi; öğretmenin BT Rehberliği görevini ve varsa ders görevini yürüttüğü zamanın belirtilmesini amaçlamaktadır. " şeklinde bir açıklama eklemişler maddeye. Yani siz çizelgeden dolayı 30 saat diyorsunuz ama biz o çizelgeye işleme olayına resmi bir sebep yüklemedik demeye getiriyorlar. yasarsahbaz hocam da (cevabından dolayı sağolsun) bizzat sormuş zaten Ankara'ya. Burası Türkiye hocam, işler böyle. Ben de 30 saati çıkarmayı çok istedim ama adamlar uyanığın başmüfettişi, ilk yazıdan sonra 2. bir yazıyla aleyhimize değiştirdiler bazı şeyleri kelime oyunlarıyla. Ve kesinlikle devreler arası, kurumlar arası (lise-ortaokul) haksızlık olacağı konusunda katılıyorum size hocam. Bir şekilde mahkemeyle vs düzelmeli inşallah bu yazı. Şimdilik durum bu gibi :)

valla ben bu desr çizelgesi açığını,eşit işe eşit ücret kelime öbeğini,35 saat bekliyorsam neden 35 üzerinden almıyorum gibi açıkları kullanıyorum.ağzınız iyi laf yapıyorsa kotarırsınız.bana saygı duymayan bakanlığa bende duymam.açıklarla öğretmeni ordan oraya sürüyen hademeyi öğretmenin üstünde tutan çoğu yerde hademe yatarken temizliği öğretmenin yaptığı kurumlarda açıkları kullanmak mübahtır.zaten kâfi derecede ağır bir iş btr.şu an 3 okula görevlendirmem oldu.. hangi bi öğretmen ulaşımı zor bir ilçede (ki özel arabam yok olsada kullanamıyorum ) bizim gibi bu rezaletlere katlanıyor? sonuna kadarda kullanıcam açıkları.zaten iş bilmez idarecilerle yöneticilerle iş yapmaktan iflahı kesiliyor bilgisayarcıların

Aynen suyu bulandırıp durmayın siz isterseniz gece 12 ye kadar kalın okulda diğerleride 30 saatlik ders programına göre çalışsın.

bahhele' Alıntı:
valla ben bu desr çizelgesi açığını,eşit işe eşit ücret kelime öbeğini,35 saat bekliyorsam neden 35 üzerinden almıyorum gibi açıkları kullanıyorum.ağzınız iyi laf yapıyorsa kotarırsınız.bana saygı duymayan bakanlığa bende duymam.açıklarla öğretmeni ordan oraya sürüyen hademeyi öğretmenin üstünde tutan çoğu yerde hademe yatarken temizliği öğretmenin yaptığı kurumlarda açıkları kullanmak mübahtır.zaten kâfi derecede ağır bir iş btr.şu an 3 okula görevlendirmem oldu.. hangi bi öğretmen ulaşımı zor bir ilçede (ki özel arabam yok olsada kullanamıyorum ) bizim gibi bu rezaletlere katlanıyor? sonuna kadarda kullanıcam açıkları.zaten iş bilmez idarecilerle yöneticilerle iş yapmaktan iflahı kesiliyor bilgisayarcıların

Hocam 3 okulda BTR olmak gerçekten çok zor olmalı, Allah kolaylık versin. Kesinlikle adil olmayan dayatmalara, yazılara karşı o açıkları da sonuna dek kullanın.. Hepimiz de öyle yapmalıyız.. Bizimkisi sadece bilgi paylaşımı hocam:)

Geri