Btr ćalışma saatleri hakķında

Kodla Büyü

Enrico

Site Gezgini
Arkadaslar okulum 2 devre benim 18 saat dersim var btr olarak tam gun sistemindeki bir lisede (8-15:30 arasi ders olan) gorevlendirilirsem lisede 12 saat mi durmaliyim 30 saate tamamlamak icin? durum nasil bilen var mi?

hocam btr olduğun okulun ders bitis saatine kadar. Ama baslarım yönetmeliğine, neden rehberlikçiler 30 saat çalısıyor (yatıyor) ben neden çıkıs saati dersen 30 saat. Ayrıca direten olursa görevlerimiz belli ona göre iş yaparsın....

Bu birazda sana kalmış birşey çalıştığım ilçede tanıdığım tüm arkadaşlarım 30 saatlik plana göre çalıştı ama kimisi kraldan çok kralcılık yapıyor ve okul bitiş saatine kadar duruyor ona göre kural bu ve buna uymaya çalışıyor.

Peki gittigim lisede bunu mudure nasil anlatacam yani kendi okulumda 18 giriyorum sizin okulunuzda ornegin pazartesi sali ve carsamba gunleri sabah gelip 4 er saat durmam yeterli desem yok oyle bisey der muhtemelen.nasil ikna edecegim?

kakababa' Alıntı:
Bu birazda sana kalmış birşey çalıştığım ilçede tanıdığım tüm arkadaşlarım 30 saatlik plana göre çalıştı ama kimisi kraldan çok kralcılık yapıyor ve okul bitiş saatine kadar duruyor ona göre kural bu ve buna uymaya çalışıyor.

bende bunu anlamıyorum hem de hiç...öğretmenlik yapıyorum öğretmenlik yapmak istiyorum diğer öğretmenler nasıl 30 saat ile tam ekders alıyorsa bende aynı şartlarda çalışmak istiyorum ki bence çıkan yazıda bunu gerektiriyor... sabah 8 akşam 5 çalışacak olsam müdür-müdür yard. olurum... bu tarz kişiler yüzünden hiç kimse bize hak vermez... yeni okula gidiyorsun(böyle bir durum yaşamadım ama duydum) senden önceki sabah 8 akşam 5 çalışıyordu diyor al başına belayı!!!

egitimci.' Alıntı:
kakababa' Alıntı:

bende bunu anlamıyorum hem de hiç...öğretmenlik yapıyorum öğretmenlik yapmak istiyorum diğer öğretmenler nasıl 30 saat ile tam ekders alıyorsa bende aynı şartlarda çalışmak istiyorum ki bence çıkan yazıda bunu gerektiriyor... sabah 8 akşam 5 çalışacak olsam müdür-müdür yard. olurum... bu tarz kişiler yüzünden hiç kimse bize hak vermez... yeni okula gidiyorsun(böyle bir durum yaşamadım ama duydum) senden önceki sabah 8 akşam 5 çalışıyordu diyor al başına belayı!!!
Açıkçası ben şimdiye kadar saatler konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Formatorkende 4 ten geç çıktığımı hatırlamıyorum. Çoğu idareci sen görevini düzgün yaptığın sürece saatlere pek bakmıyor.

Ne kadar ekmek o kadar köfte.. günlük 6 saatten giderim, kusura bakmasın kimse...

Hocam 2. yazıda dahi sizin durumu açıklar bir örnek verilmemiş haliyle biraz muallak.. Yalnız şurası açıkça belirtilmişti; görevlendirildiğiniz lisede ders başlangıç ve bitiş saatleri sizin de giriş-çıkış saatleriniz, yani 8-15:30, resmi olan bu.. Kendi okulunuzdaki derslerinizi de bu saat aralığına ayarlamanız gerekecek sanırım.. Bu nasıl olacak peki? işte orası sizle idare arasında, çünkü resmi bir dayanağınız yok gibi.

ben gecen sene 9 da gider 3 de cikardim sene ortasinda 2 bucuk yaptim sene sonuna gelmeden 2 de cikiodum idare ile aranin iyi olmasina bagli bisi.

Enrico' Alıntı:
Peki gittigim lisede bunu mudure nasil anlatacam yani kendi okulumda 18 giriyorum sizin okulunuzda ornegin pazartesi sali ve carsamba gunleri sabah gelip 4 er saat durmam yeterli desem yok oyle bisey der muhtemelen.nasil ikna edecegim?
Geçen sene ilk dönem ( tereddüt edilen hususlar yazısı yayınlanmadan önce) bu şekilde 18 saat kendi okulumdaki derslere girip 12 saat BTR olarak liseye gidiyordum. Bu 12 saati de benim için en rahat olacak şekilde zamanlara yaymıştık. 2. dönem ise aynı liseye mesai saati sonuna kadar duracak şekilde gitmeye başladım. 2. durumda kendimi daha rahat hissedip olası sorunlarla daha az karşılaştığımı söyleyebilirim.

Gecen donemlerde lisede rehberlik yapan arkadaslar ! Gorevli oldugunuz lisede bt rehber ogretmenlikle ilgili ne gibi evraklar hazirladiniz anlatirmisiniz?

benim 12 saat dersim var, okul 2 li öğretim. programımı yaparım, dersler zaten sabah, öğleden sonra da en fazla 3 e kadar dolduruyorum,

bir nevi 8,30-15.00 gibi oluyor. bir de öğle aram var tabi...

sayın arkadaşlar. biliyorum artık pek çok kişi kızıyor ama olayı idareci ile aramızdaki ilişkiye bırakmayacak bir açıklama ve ya uygulama var mı? ben afyondayım. yeni liseye atandım. okul 16:30 da bitiyor. şimdi btr olduğumda bu saatlere mi uymalıyım yoksa 30 saatlik bir ders programı yapıp buna mı uymalıyım. lütfen 30 saat deyip bırakmayın çünkü afyon ili aradım ve ders saatinin bitişine kadar okulda olmam gerektiğini söylediler bu da 30 saatten fazla. hani işimizi de birilerinin anlayışına bırakmaya gerek yok. neticede paramızı müdür ödemiyor. ona boyun eymeye gerek yok. kural mesai sonuna kadarsa çalışalım tabi. ama değilse eşek olmaya gerek yok. adamlara ne gösterebilirim kanıt olarak. meb sağolsun tam günlü liselerde kendi okulunda görevlendirilen btr lerle ilgili birşey söylememiş.

Geri