BTR, akşam kursunun ücretini ayrıyeten alamaz mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
HEM'deyim (Halk eğitimi merkezi) ve başka kurumda BTR'yim.

HEM'deki gündüz kursum 12 saat.

İdarenin dediği şu: Akşam 12 saat ders olsa dediklerine göre 12+12=24 saat fiilen dersim oluyor ve 24+2(hazırlık-planlama)=26 saat
Bundan dolayı da 6 saat ek ders alabiliyorum.

Ama benim fikrim şu: Gündüz full görevli olduğum için akşam kursunun tamamı 10 saate kadar ek ders olur ve 2 saatini fahri girerim. Hatta gündüz 1 saat bile dersim olmasaydı akşam kursunda 10 saate kadar ücret alabilirdim.

Doğrusu nedir?

hocam halk eğitim kurs mesai tanımı aksam 4 ten mi 5 ten mi başlayan kurlsar için eğiticiye ücret ödenir yani siz akşam ne giriyorsanız onu almalısınız gündüz ki girdiginiz yada girmediğiniz kurslarla alakası yok kurs baslangıc saaatını 5 ten sonraya tutun en azından karsta kurs veren arkadasların ki btr bunlar tıkır tıkır ekdersleri yapılıyor

Maaş karşılığıma denk geldiği için alamazsın diyorlar. Yani normalde kadron HEM'de ise ve sadece akşam kursun varsa yani maaş karşılığını anca doldurabilecek durumda ise o akşam kursu maaş karşılığına sayılır ve ek ders ödenmez. Ama benim argümanı şu: Gündüz zaten full mesaideyim. 38 saat. BTR olarak. Onun haricindeki dersin tamamı ek ders olur diyorum.

hocam btr de nemaaş karşılıgı sacmalamasınlar sen zaten btr olarak gozuktugun ıcın maas karsılı onun ıcınden hesaplanır.sen aksam kurs verırsen o senın extra gorevındır.onun parasını mecbur oderler onlar kafalarına gore sallamıslar ekders yonetmelığını ıyıce okut o hırtlara

Dayanakları şuradaki 2. madde: http://afyon.meb.gov.tr/2013/01/03/0116.pdf

Diyorki:
2. Bu görevi yapacak öğretmenler okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütecektir.

Yani "bizdeki ders görevini yerine getireceksin, akşam kursu da maaş karşılığını dolduramadığın için maaş karşılığından hesaplanır, ek dersini zaten diğer kurumdan alıyorsun" diyorlar.

Ek ders yönetmeliğini de okudum ama benim argümanımı destekleyecek bir madde bulamadım. BTR görevlendirmesi ile ilgili bir şey zaten orada olmaz. Ayrıyeten diğer görevlendirmelerle ilgili maddelerde de bu konu açıklanmıyor.

Geri