BTR- BELLETİCLİK VE Ek ders

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elitbote
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

elitbote

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben kendi okulumun dışına Btr olarak görevlendirildim. Görevlendirildiğim okulda da Belleticilik istedim. Bunla ilgili ek ders yönetmeliği :

MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez.

O okulun kendi öğretmenleri 24 saat duruyor diye onlara 6 saat ek ders yazılırken , ben de o okuldayım Ve haftada 2.5 gün görevim var maaş karşılığı derslerimin
dışında. Bense belleticilikten 4 saat alıyorum ek ders yönetmeliğinin 13. maddesine binaen 24 saat tutmuyormusum gerekçesiyle...

Ordu ilinde görev yapmaktayım...

Sizce 6 saat almam gerekmez mi ? En azından o okulda btr olduğum günler Belleticilik yaparsam 6 saat almam gerekir diye düşünüyorum, Farklı illerde farklı uygulamalar var anlamakta güçlük çekiyoruz !!!

Hocam gece kalan öğretmenlere 6 saat, etüt bitiminde evine giden öğretmenlere 4 saat yazılıyor.

İzmir ve Erzurum'da böyleydi, sizin uygulamada nasıl bir fark var?

eğer belleticilik yaparsanız ek ders alıyorsunuz ...btr yönetmeliğinde yazıyor

Arkadaşım şöyle anlatayım sana belleticiğ, büyük ihtimal her zaman aynı gün yapmıyorsundur haftanın herhangi bir gününde yapıyorsundur.
-Eğer tüm gün boyunca tutarsan yani 08.00 ertesi gün 08.00 ---6 ek ders alırsın
Eğer yarım gün tutarsan yani diğer okulda dersin olupta okul çıkışı 15.00 gibi okula gelip belletmenlik yaparsan 4 ek ders alırsın.
İdare idare etmesini bilirse bunları fazla sorun etmez seninle birlikte belletmenlik yapan öğretmenlerde sorun çıkarmaz ise problem olmaz hocam.

Kardeşim orduya ben yeni geldim ama kars ta yibo dada çalıştım ne olursa olsun eger nöbetçi belletici isen kendi kadronun bulunduğu okul ise 4 saat alırsın btr olarak o okula gorevlendırmen demek kadronun gıtmesı demek değildir kural budur fakat sadece belletici olursan aksam 6 dan 9 a falan kadar ondada 4 saat alırsın yalnızca kendı okul ogretmenlerı 6 saatı alır nobetcı belletıcılık aksam kalmakla bıtmez ogle arası okul cıkısı falan onlarıda kapsar ben orduda sadece belletıcılık yapıyorum aksam 6 dan 9 a kadar 4 saat alıyorum.

hakans' Alıntı:
Ekte yazı var. Belleticilikte ücret ALINMAZ ...

Hocam bu yazıya göre alınamaz ama daha önce formatör adıyla görevlendirilen bizler 18 saat ekders karşılığı idareci mesaisine uymak zorundaydık. Bu sebeble ki formatör öğretmenlerde okul idarecisi gibi belleticilik görevlerinden yararlanamazdı. Lakin BT Rehber öğretmen görevlendirmelerinde 18 saat ekders karşılığında haftalık 30 ders saatini doldurma zorunluluğumuz bulunuyor. Yani sabah 8 akşam 5 okulda durmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Bu yüzden haftada 30 saat derse giren farklı bir branştan öğretmen gibi belleticilik yapabiliyoruz.

rusensahin' Alıntı:
hakans' Alıntı:
Ekte yazı var. Belleticilikte ücret ALINMAZ ...

Hocam bu yazıya göre alınamaz ama daha önce formatör adıyla görevlendirilen bizler 18 saat ekders karşılığı idareci mesaisine uymak zorundaydık. Bu sebeble ki formatör öğretmenlerde okul idarecisi gibi belleticilik görevlerinden yararlanamazdı. Lakin BT Rehber öğretmen görevlendirmelerinde 18 saat ekders karşılığında haftalık 30 ders saatini doldurma zorunluluğumuz bulunuyor. Yani sabah 8 akşam 5 okulda durmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Bu yüzden haftada 30 saat derse giren farklı bir branştan öğretmen gibi belleticilik yapabiliyoruz.
evet rusensahin doğru söylüyor zaten tereddüt edilen hususlar diye adlı yazıda bu işe cevap verildi bakanlık tarafından

frtmr' Alıntı:
Hocam gece kalan öğretmenlere 6 saat, etüt bitiminde evine giden öğretmenlere 4 saat yazılıyor.

İzmir ve Erzurum'da böyleydi, sizin uygulamada nasıl bir fark var?
gece kalan öğretmene 6 saat bende öyle alıyordum

Dersinin olmadığı gün belletilik görevi verilir diyor yönetmelikte ve ücret alırsın. 30 saat derse giren öğretmende belleticilik görevinden ücret alıyor. Full ekders alana almayana bakmıyor. Önceden formatörlük varken bellericilik görevi alamıyorduk ama.

arkadaşlar btr öğretmen belleticilik yapabilir ve 6 saat alır. Ortalığı fazla bulandırmadan bu işi bakanlığa sormadan konuyu kapatalım:))

zamane_6248' Alıntı:
arkadaşlar btr öğretmen belleticilik yapabilir ve 6 saat alır. Ortalığı fazla bulandırmadan bu işi bakanlığa sormadan konuyu kapatalım:))

BT Rehberliğiyle ilgili "tereddüt edilen hususlar" yazısında cevap verilmiş zaten. nöbet konusunda sıkıntı yok.

dışardan gelen öğretmenlere 8 saat yazılıyor diye biliyorum. bu seneden itibariyle

Okulumda bayan istekli belletici sayısı az olduğundan dolayı herkese zorunlu nöbet geldi. Bizimle ilgili yazıda belleticilik verilebileceğine dair yazı olduğundan dolayı mecburi nöbet tutuyorum. 6 saat ekders alıyorum.

Geri