Btr boş derse girer mi?

Kodla Büyü

zeynepsteel

Site Gezgini
Btr olarak boş derslere giriyor musunuz?Beni sürekli gelmeyen ögretmenlerin yerine bos derslere gonderiyorlar bu yapılan yasal mı?

Girmeyin hocam. Ek dersini vermediği sürece girmem (Artık idealistlik devrim bitti). Bos derse girmek nöbetçinin bile görevi değilken sizin hiç değil. REhberlikçiler girsin demişlerdi bizim toplantıda:))

Boş derse girmek veya girmemek btr ile alakalı değil. Okulda idarecileriniz dengeyi sağlayabiliyorsa, iletişimi düzgün kurabiliyorsa öğretmen ruhunu taşıyan kişi asli görevi dışındaki işleri de seve seve yapmalı.

Ara sıra olursa belki girilebilir ama malesef bir iki defa girince idarecilerde alışkanlık yapıyor ve hep seni göndermeye çalışıyorlar. Bence bir an önce tepkinizi koyun derim. Beni de göndermeye çalışıyorlardı bir iki gittim baktım bu böyle gitmeyecek tepkimi koydum artık kimse gelmiyor boş derse git diye. Aşağıdaki linkte konu ilgili açıklama var
http://www.memurlar.net/haber/370606/

zibula' Alıntı:
Boş derse girmek veya girmemek btr ile alakalı değil. Okulda idarecileriniz dengeyi sağlayabiliyorsa, iletişimi düzgün kurabiliyorsa öğretmen ruhunu taşıyan kişi asli görevi dışındaki işleri de seve seve yapmalı.

Hocalarım hemen gırmem deyıp kesıp atmayın. "zibula' hocamın dedıklerıne sonuna kadar katılıyorum

Ya arkadaşlar gerçekten kalbinizi kırmak istemiyorum... Ne demek boş derse girmek. Ellerinden gelse bizi arabaya koşup yük taşıtır bunlar. Senin btr görevlerin tanımlanmıştır. Btr saatlerinde bu işlerin dışında Allah'ın (C.C.) kulu başka birşey yaptıramaz sen istemedikten sonra. O zaman rehberlikçileri de soksunlar derse, müdür yardımcısı doldursun, ya da müdür boş dersleri... Tevbe estağfirullah...

tabii ki girilir. insanlar iş yerlerinde birbirlerine yardım etmeli. ancak bu bir süre sonra sizin işiniz haline dönmemeli. sizin işinizmiş, girmeye mecburmuşsunuz durumuna dönerse ya da nöbetçi öğretmen otururken size teklif ediliyorsa kesip atacaksınız.

BTR yeni atandıysa boş derslere girer yok onu kırmayayım yok bunu kırmayayım der , her şeye eyvallah der. hem ders verir hem boş derslere girer hem bilgisayar tamır eder . Tüm bunlara ragmen hep boş oturan olur, parasında gözu kalınan olur. Sonra btr kendine gelir. Görevi olmayan hiç birşeyi yapmaz. Kafası rahat oılur

hocam sizin göreviniz değildir . boş derslere girmek önce nöbetçi öğretmenin,o yoksa dersi boş olan sınıf öğretmeninin, o da yoksa branşı sınıf öğretmenliği olan okul müdürünün görevidir.

bana da eski okulumda çok söylediler. önceleri girdim. baktım ardı arkası kesilmiyor.öğretmenler rapor işini bayağı abarttı. girmiyorum dedim artık. sonra da, o zaman sen bilgisayar sınıfında durmak zorundasın, dersi boş olan öğrencileri bt sınıfına gönderecez dediler.hadi bakalım burdan yakın.

biz sürekli boş oturuyoruz ya onların nazarında, akıllarınca aldığımız ekdersi haketmemizi sağlıyorlar.

hocam iyi niyet varsa girilebilir, bi yerimiz eksilmez, ama dayatma söz konusuysa sizde btr nin görevlerini, tereddüt edilen hususları, görevinin dışında hiçbir görev verilemeyeceğini bildirirsiniz...ekteki yazıda bu konuyla ilgili mebin görüşü alınmış...

mealen deniyor ki...eğer nöbetçi öğretmen o saat boşsa o girer, ortalıkta nöbetçi öğretmen yoksa İDARECİ girer,...kısacası size kendi işini yüklemeye çalışıyor, çoğu idarecinin yaptığı gibi...

Ekli dosyalar

• 7AZ_12021611.jpg
    7AZ_12021611.jpg
    122.1 KB · Görüntüleme: 899
bilisim5587' Alıntı:
BTR yeni atandıysa boş derslere girer yok onu kırmayayım yok bunu kırmayayım der , her şeye eyvallah der. hem ders verir hem boş derslere girer hem bilgisayar tamır eder . Tüm bunlara ragmen hep boş oturan olur, parasında gözu kalınan olur. Sonra btr kendine gelir. Görevi olmayan hiç birşeyi yapmaz. Kafası rahat oılur

:D :++: :D

bilisim5587' Alıntı:

:+1: :+1:

açık ve net girmeyiz hocam;nöbetçi öğretmen,idareciler,dersi boş olan sınıf öğretmenleri girer ama biz girmeyiz...

Kibar bir şekilde belirtilirse nadiren olabilir ama suyunu çıkarıyor idareciler. Önceki okulumda müdürle birbirimize girdik bu yüzden. Bana mecbursun boş oturuyorsun demişti bende istifamı verip İlçe Milli Eğitim Müdürüne gitmiştim, sonuç olarak bida böyle bir şey söylenmedi ve istifam kabul edilmedi :D Ama bu durumlara düşmemek için baştan çok dikkatli davranmalı.

Bence de okulda bir takım işler beraberce yürür.. iyi niyet olduğu sürece yardımcı olunabilir.. ama ne zamanki alışkanlık haline gelir ve akla gelen ilk seçenek siz olursunuz işte orda dur!! denmeli.

taviz tavizi doğurur ..... Bunu çok yaşadık yıllarcca en iyisini bu sene ben yaptım...Müdüre yönetmeliğim bu maddelere göre çalışacağım dedim...Kafam çok rahat....

zeynepsteel' Alıntı:
Btr olarak boş derslere giriyor musunuz?Beni sürekli gelmeyen ögretmenlerin yerine bos derslere gonderiyorlar bu yapılan yasal mı?

bana demiyorlar gir diye en başta diyorlardı sonra bu site beni gaza getirdi. tartıştık artık öle bir ricada bulunmuyorlar. Eğer o an işim yoksa bt sınıfına almamak şartıyla- çünkü hocam senin sınıfa al oyun oynasınlar diyorlar inadına almıyorum- onların sınıfında 1 ders bakıyorum ama onun dışında girmiyorum. Açıkcası sevdiğim öğrencilerse sorun olmuyor ama sevmediğim bir sınıfsa hç gidip girip kendimi yormuyorum.

ayrıca bence bunun idealistlikle ilgisi yok. Zira idealistlik öleli çok oldu. Sadece vicdan kaldı.

bilisim5587' Alıntı:

Herkes bu yollardan geçecek :mrgreen: Meslekte 7. yılım hayır demeyi öğreneli 3 4 yıl oldu. İlk zamanlar 2 3 ay bi sorun çıkıyor sonra herşey süt liman kafan o kadar rahat oluyorki anlatılmaz yaşanır dedikleri cinsten :) Şimdiki okulumda 3. yılıma girdim ilk zamanlar boş derse sokmak isteyen mi ararsın, öğle arası bilişim sınıfında beklememi isteyeni mi ararsın, elime kamerayı verip her etkinlikte fotoğraf çekmemi isteyeni mi ararsın sanki bi ben biliyorum fotoğraf çekmeyi, okuldaki deneme sınavlarında beklememi isteyen mi ararsın, e okula sınıfındaki tüm öğrencilerin fotoğrafını yükletmek isteyen mi ararsın, törenlerde şu anfi ses sistemi kurulumu yapmamı isteyen mi ararsın alayı farklı idareci, öğretmen birileri tarafından istendi. Şu an bu saydıklarımı kimse istemeyi bırak ima bile etmiyor. Herkese verilecek cevap farklıdır. Hakedene hakettiğini vereceksin sonra çok güzel geçiyor günler. Bu arada şu an okulda kimseyle aram kötü değil farklı konularda ön plana çıkmayı başardım bu süreçte. İş bilenin kılıç kuşananın.

dersi boş olan öğrencileri bt sınıfına gönderen idarecilere nasıl bir cevap veriyosun peki? ne yapıyosunuz?

Sorunuz eğer bana ise öncelikle bu yıl şu BTR zımbırtısına başvurmadım 28 saat dersim var derse girip çıkıyorum sadece. Geçen yıllarda ise nöbetçi sistemi uyguluyordum. Teneffüslerde 2 nöbetçi her zaman gelirdi sınıfta zaten yazılı kurallar olurdu nöbetçiler için onlarda ona uygun diğer öğrencileri uyarırdı. Boş geçen sınıflar içinde ilk başlarda başında öğretmen olmayan boş gelen 1 2 sınıfı aldım başlarındada durmadım gittim diğer sınıflarda kendi işlerimi yaptım. Sonra sınıfta şu fare kırıldı bu klavye kırıldı birkaç bilgisayar çöktü felan dedim müdüre alınmalarını talep ettim. Üstüste birkaç kez bunları deyince baktı pabuç pahalı boşta kalan başka öğretmenlerle sokmayı denedi ilk zamanlar sonra ondanda vazgeçti. Tek tük gelen birkaç öğrenci oluyor beden dersinde felan onlarıda yolluyorum geri derse bir daha gelmiyorlardı. Şimdilik herkes olana bitene alıştı bu vakitten sonra bir sıkıntı olmaz ki zaten bilişim sınıfında oyun oynamakta yasak gelen öğrenci sadece araştırma yapmaya, müzik dinlemeye video izlemeye geliyor oda meb ne kadar izin verirse!

sorum genel bir soruydu... benim de 30 saat dersim var btr değilim. Ancak idare öyle yada böyle senin görevin bt sınıfını açık tutmak ve öğrencilerin faydalanmasını sağlamak diyerek dersi boş olan öğrencileri bt sınıfına alabilir. bu durumda btr öğretmenini rehberlik etmek zorunda bırakabilir... Yani işi bilen bir idareyle zıtlaşmak pek fayda getirmez bence...

Hocam branşımız itibari ile çok fazla sayıda idareci ile çalıştım genelde bizim çalışma alanlarımızı bilmiyorlar. İlk başta ne denk getirirlerse yüklemeye çalışıyorlar. Siz biraz tavır alınca ya da ne bileyim yönetmelik felan gösterince geri adım atıyorlar. Birde sizin boş derste durmak gibi mecburiyetiniz yok ki dersiniz olmadığında o nerden çıktı? Neyse kimseye akıl vermek haddim değil ben kendi yaptıklarımı anlattım işe yaradığınıda gördüm. Her koyun kendi bacağından asılır. iyi akşamlar.

ben tören flan olduğu zaman ses sistemini kuruyom valla , onu da mı yapmamak lazım.. :o e okula tum okulun resmını de attım zamanında, her etkınlıkte fotograf ta cektım , bos derse de girdim. Vay ne salakmısım be ya ..

tamam btr öğretmeni boş derse girmez de. ben onu yapmam ben bunu yapmam diyen arkadaşlar kusura bakmayın da siz okulda ne yapıyorsunuz peki?

ben de boş derslere giriyordum, birgün boş dersi olan sınıfı dışarı çıkarmıştım, müdür kızdı, ben de bu benim görevim değil dedim tartıştık, 2 senedir hiç gitmiyorum boş dersler, bir iki kez de müdür yrd. çok rica etti gittim:)) ama mebbis, e-okul resimleri ösym gis işlemleri onları hep ben yapıyorum,elime yapışmazya

bilisim5587' Alıntı:
:+1:

Geri