BTR Ek ders sorunu( ACİL)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SeA_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SeA_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yeni atandım...

Göreve benimle 4 arkadaş başladı aynı ilçelerde farklı okullardayız

hepimiz btr olduk 16.09.2013de onaylandı artvin meb'de yayınlandı imzaladık başladık...

Neyse sorun şu 2 arkadaşa 2 haftalık ek ders ücreti yatmış(300-400 arası bişey yatmış) diğer ikimize 135,85 yatmış bunun nedeni ne olabilir...

Müdür ile yarın konuşacağım nasıl bir savunma yapmam lazım...

Maaşlarımızı daha çalışmaya başlamadan aldık yani maaşları peşin alıyoruz...

Ekders peşin mi alınıyor ay sonunda birikince mi alınıyor...

135,85 kaç saatlik ek ders

16 eylül'den itibaren btr olarak onayladık ama bunu geçen hafta salı günü falan yazı geldi acaba yazı geldiği günden itibaren mi yatırmış okul nasıl oluyor?

Diğer iki kişiye neden fazla yatmış bilgilendirme bekliyorum...

70 saat yaklaşık 590 tl yatması gerekiyor...
valilik görevlendirmesiyle çalışan kişiler haftalık 18 saat ek ders ücreti alır, yanlışlık yapılmıştır,

2 haftalık seminer döneminden sonra göreve başladıysanız 2 haftalık 36 saat ücret almanız gerekiyor. Bu da 300 TL civarı yapıyor. Herhangi bir savunma yapmanıza da gerek yok bunun için. Sadece okulunuzda ek dersleri kim yapıyorsa yarın onun yanına gidin ve 16 eylül itibariyle btr olduğunuzu ve haftada 18 saat ek ders yazılması gerektiğini söyleyin yeter. Bu ay için bişey yapılamaz artık ama önümüzdeki ayki ek dersinize eklenir eksik aldığınız ücret.

okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/btr-ek-dersi-t117977.html
1.hafta 15 saat 3-3-3-3-3
2.hafta 15 saat 3-3-3-3-3
3.hafta 18 saat 4-3-4-3-4 .görevlendirme başladığı hafta
4.hafta 18 saat 4-3-4-3-4

toplam 70 !!! idareye sözlü olarak söyle, ciddiye almazlarsa dilekçe ver ve sayı numarası al...

ilçende idareciler kendi kafalarından yönetmelik vs uydurmuyorslarsa düzeltirler, gelecek aya eklerler...

hocam birde btr olmasan bile 15+15=30 saat o da yaklaşık 250 tl yapar... hani sadece maaş karşılığı girsen bile ilk iki haftanın ekdersi 250 tl yapar.. !!!

hocam dur sakin ol..
Sen ilgili mdr. yardımcısı ya da müd. basyar. "ekders de sıkıntı var gibi, bana bir izah edermisin de.."
Sonra bi daha yazışalım.. :++:

hocam yeni atandığını söylüyor.göreve başlama tarihiniz nedir hocam?seminer döneminde çalıştınız mı?

BTR öğretmenin tabi olduğu ek ders 16. madde - 2. fıkra (mahkeme gibi oldu ama :) )
farklı bir okula görevlendirildiyseniz, okulda göreve başlama tarihi baz alınarak -ki il ilçe mem de yazınız sürünebilir ve farklı okulda geç başlamış olabilirsiniz- ek ders hesaplanır.

(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

hasan' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/btr-ek-dersi-t117977.html
1.hafta 15 saat 3-3-3-3-3
2.hafta 15 saat 3-3-3-3-3
3.hafta 18 saat 4-3-4-3-4 .görevlendirme başladığı hafta
4.hafta 18 saat 4-3-4-3-4

toplam 70 !!! idareye sözlü olarak söyle, ciddiye almazlarsa dilekçe ver ve sayı numarası al...

ilçende idareciler kendi kafalarından yönetmelik vs uydurmuyorslarsa düzeltirler, gelecek aya eklerler...

hocam birde btr olmasan bile 15+15=30 saat o da yaklaşık 250 tl yapar... hani sadece maaş karşılığı girsen bile ilk iki haftanın ekdersi 250 tl yapar.. !!!

Hocam arkadaş yeni atandığına göre seminer döneminde okulda olmamıştır. 36 saatlik ek ders yatması gerekiyor. Ama ilginç yönü aynı görevlendirme yapılan kişiler arasında farklılıklar olması. Siz durumu bildirin hocam, gelecek aya ekleme yapmaları gerekir. Maaşı peşin, ek dersi sonradan alıyoruz.

SeA_' Alıntı:
Arkadaşlar yeni atandım...

Göreve benimle 4 arkadaş başladı aynı ilçelerde farklı okullardayız

hepimiz btr olduk 16.09.2013de onaylandı artvin meb'de yayınlandı imzaladık başladık...

Neyse sorun şu 2 arkadaşa 2 haftalık ek ders ücreti yatmış(300-400 arası bişey yatmış) diğer ikimize 135,85 yatmış bunun nedeni ne olabilir...

Müdür ile yarın konuşacağım nasıl bir savunma yapmam lazım...

Maaşlarımızı daha çalışmaya başlamadan aldık yani maaşları peşin alıyoruz...

Ekders peşin mi alınıyor ay sonunda birikince mi alınıyor...

135,85 kaç saatlik ek ders

16 eylül'den itibaren btr olarak onayladık ama bunu geçen hafta salı günü falan yazı geldi acaba yazı geldiği günden itibaren mi yatırmış okul nasıl oluyor?

Diğer iki kişiye neden fazla yatmış bilgilendirme bekliyorum...
Hocam sana tam 15 saat ek ders yazmışlar. (1 saat NET=9,056 TL)

A) 16'sından beri ders bitene kadar sanki BTR imiş gibi okulda beklediysen ve Artvin'in gönderdiği yazıda 16.09.2013 yazıyorsa idarene söyle sana 16 eylül'den itibaren her hafta için 18 saat ekders yazsınlar. Bu hesapla 18 + 18 + 4= 40 saat ek ders alırsın. Eğer 15 eylül'den önce de seminer döneminde okulda bulundu isen her gün için 3 saat daha alırsın.

B) Ama 16 eylül'den artvin'in gönderdiği yazı gelene kadar okulda ders çıkışına kadar oturmadıysan idaren sana ek ders yazmaz. Sen BTR için imzanı attığın günden beri okulda bekliyorsan o günden itibaren her hafta için 18 saat ek ders yazılır. Geçtiğimiz Salı başladım diyorsan 30 eylül pazartesi'yi de hesaplarsak tam 18 saat ek ders alırsın. Seminer döneminde(1-15 eylül) okulda bulundu isen her gün için 3 saat üstüne ekle.

En kötü durum olan B durumunu ele alırsak ve seminer döneminden sonra atamanın yapıldığını varsayarsak sana 163,01 TL yatması gerekirdi.

NOT: Göreve atanma tarihinizi söylerseniz almanız gereken tam ücreti yazarız :)

Alman gereken bir ek ders varsa alırsın merak etme bazen millette hata oluyor filan sonra zam geliyor maaşa alması gerekenden fazla alıyor :) . Seminere girdiğin günlerde 3 3 alırsın saati imza dan sonra (onay) normal ek dersini alırsın. İmza tarihi önemlidir.

ARKADAŞLAR AYNISI BAŞIMA GELDİ SORMAYIN KIYAMET KOPTU
İlçede btr olarak eylülün başından başlanmamız istendi okulda köpek gibi çalıştım sonra bize denildi ki siz çalışın onayınız eski tarihli çıkacak dıyekOORDİNATOR ARKADASIMIZIN DEDIGI GIBI ONAY TARIHIMIZ 2 EYLUL ITIBARI ILE CIKTI sıkıntı yok ama ılden yazı ılcelere 27 sınde geldı tum ılceler dahıl ıl merkezı herkes ogretmen ben ayın kaçında göreve başladım demısse ve muduru caıstıgına kanaat getırdı ıse ek dersı rtıkır tıkır odendı benım mudur de hocam calıstın dedı ve 76 saat ek ders yaptı ılce reddettı ayın 27 sınden ıtıbaren olacak dedı o ada 8 saat yapıyor .epey uğraştık sonunda sartlı kabul ettıler ama nasıl uğraştık sormayın benım yüzümden tum okulun ekdersı hala yatmadı beklıyoruz

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, bu arada sakinim zaten dilekçe savunma falan düşünmüyorum onu elimde kanıt olsun diye diyorum...

Şimdi gidip konuşma zamanı...

Göreve başlamam 11 eylül 2013

Formatör başlangıç tarihim ekte 16,09,2013 olarak görünüyor ancak yazı okula Ekim ayında geldi...

SeA_' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, bu arada sakinim zaten dilekçe savunma falan düşünmüyorum onu elimde kanıt olsun diye diyorum...

Şimdi gidip konuşma zamanı...

Göreve başlamam 11 eylül 2013

Formatör başlangıç tarihim ekte 16,09,2013 olarak görünüyor ancak yazı okula Ekim ayında geldi...
Okulda kaç saat dersiniz var hocam?

Geri