BTR ek ders

Kodla Büyü

bil_tek

Aktif Üye
arkadaşlar bizim ek derslerle ilgili saçma bir sorun ortaya çıktı. ilçe ek dersimizi 18 saat üzerinden ödemeyi kabul etmiyor.sadece girdiğimiz ders saati kadar ödeyecekmiş. bunu anlatmamız rağmen hala ikna edemedik. bununla ilgii bir madde ek ders yönetmeliğinde yok diyorlar. aslında 16. madde de acıkca yazıyor. sizin durumlar nasıl? kaç saat ek ders yazılıyor? özellikle afyon ilçelerinde durum nasıl? eğer kabul etmezlerse il-bakanlık sırasıyla hakkımızı arayacağız.

ne kadar mallarmış onlarda. girdiğim ders kadar ödeyecekse neden btr işini yapayım derse girer akarım

oha artık! 24 kasıma şakaylamı girmeyi planlamışlar? hangi cüretle bunu dile getiriyorlar yaa? hayrınamı 5 gün full gelip gidiyo millet? yemin ediyorum bazılarına küfür helal! :verymad:

valla şaka gibi işte işi bilmeyen olursa böyle oluyor gerçi kaçarı yok eninde sonunda ödeyecek de

görevlendirmeden dolayı 18 saat alacağız değil mi? bizim daha bu ay ödenecek yeni geldi görevlendirmler de

bakanlığın yazısını okumamışlar mı 16. madde bişey yazıyor bakarlarsa 18 olduğunu görürler ama dikkat ediyorum da bize gelince herkes zorluk çıkarmaya çalışıyor şahsen kendim zorluk görmedim ama forumdan takip ettiğim kadarıyla bize verilen parayı ceplerinden veriyolar sanki

her_dem' Alıntı:
ne kadar mallarmış onlarda. girdiğim ders kadar ödeyecekse neden btr işini yapayım derse girer akarım

yok hocam ben hak veriyorum çünkü ek ders yönetmeliğini değiştirmeden yarım yamalak iş yapıldı ek ders yönetmeliğine ilgili maddenin konulması gerekmiyor mu? buraya da btr diye yazılırsa bir daha kimse itiraz edemez. ve birçok sorunu halleder.. biz meslek lisesindeyiz aldığım ek dersler hepsi ayrı ayrı yazıyor.. hiç bir sorun yok.. btr yi mutlaka yazmalılar yönetmeliğe..

dobra1979' Alıntı:
bakanlığın yazısını okumamışlar mı 16. madde bişey yazıyor bakarlarsa 18 olduğunu görürler ama dikkat ediyorum da bize gelince herkes zorluk çıkarmaya çalışıyor şahsen kendim zorluk görmedim ama forumdan takip ettiğim kadarıyla bize verilen parayı ceplerinden veriyolar sanki

hocam bakanlık yazıyla işi halledemez yönetmelikleri düzenlemesi gerekir. resmi gazete yayımlanması gerekir..

sonucta btr de görevlendirme usuluyle calışıyoz tayinci hocam. yönetmelikde de yazıyor görevlendirmelerde ders yüküne bakmaksızın 18 saat diye. tabi direkt acıkca yazsalar daha ii

tayinci42' Alıntı:
her_dem' Alıntı:

yok hocam ben hak veriyorum çünkü ek ders yönetmeliğini değiştirmeden yarım yamalak iş yapıldı ek ders yönetmeliğine ilgili maddenin konulması gerekmiyor mu? buraya da btr diye yazılırsa bir daha kimse itiraz edemez. ve birçok sorunu halleder.. biz meslek lisesindeyiz aldığım ek dersler hepsi ayrı ayrı yazıyor.. hiç bir sorun yok.. btr yi mutlaka yazmalılar yönetmeliğe..

hocam sonuçta görevlendirme sadece adı değişmiş görevlendirmede alınacak mak saat belli yani resmi gazeteye falan gerek yok bence zaten görevlendirme olayı yazıyor yönetmelikte

rehber öğretmenler derse mi giriyor, memlere yapılan görevlendirmeler var milli eğitimdeki memurlara ders mi veriyorlarki orada 18 saat ekders alınıyor. formatörlük görevi varken derse mi giriyorduk 30 saatki 18 saat ekders alıyorduk. ne yiyor içiyorlarsa söylesinler biz onları tüketmeyelim.

bil_tek' Alıntı:
arkadaşlar bizim ek derslerle ilgili saçma bir sorun ortaya çıktı. ilçe ek dersimizi 18 saat üzerinden ödemeyi kabul etmiyor.sadece girdiğimiz ders saati kadar ödeyecekmiş. bunu anlatmamız rağmen hala ikna edemedik. bununla ilgii bir madde ek ders yönetmeliğinde yok diyorlar. aslında 16. madde de acıkca yazıyor. sizin durumlar nasıl? kaç saat ek ders yazılıyor? özellikle afyon ilçelerinde durum nasıl? eğer kabul etmezlerse il-bakanlık sırasıyla hakkımızı arayacağız.

o ilçedekilere sormadınızmı kendileride girdikleri ders saati kadarmı ekders alıyormuş?

bil_tek' Alıntı:
valla ne içiyorlar bilmiyom kafaları güzeldi galiba yarın çözeceğiz ama sorunu :)
Hocam Afyon merkezdeyim böyle bir problem yok. Ben size doğrudan çözümü söyleyeyim, yaşadığınız problemi telefonla veya yüzyüze görüşerek İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki Eğitim Öğretim Şube Müdürü Emin EKİCİ'ye aktarın. Sorununuz bir telefon ile çözülmezse ben istifa ederim :)

ziyaunal' Alıntı:
rehber öğretmenler derse mi giriyor, memlere yapılan görevlendirmeler var milli eğitimdeki memurlara ders mi veriyorlarki orada 18 saat ekders alınıyor. formatörlük görevi varken derse mi giriyorduk 30 saatki 18 saat ekders alıyorduk. ne yiyor içiyorlarsa söylesinler biz onları tüketmeyelim.

yönetmelikleri hiç bilmiyorsunuz hocam.. bende olsam ödemezdim.. ek ders yönetmeliğini değiştirmeden ödenmemeli.. Türkiye teksas gibi olduğu için.. ödenebilirde ödenmeyebilirde.. ama işin resmiyeti ödenmez çünkü ek ders yönetmeliğinde yok..

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

d) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları rehber öğretmenlerinin ders yılı süresince haftada 18 saati,

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller

MADDE 16-

(2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.) Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

görevlendirmenizin mevzuata uygun olduğuna dair bir dilekçe verin bence.. mevzuat olarakta yazıyı eklersiniz.. mevzuat sayarlarsa ödemek zorundalar ama bilemem.. hayırlısı olsun..

formatörlükle ilgili bir mevzuat yok muydu.. peki BTR ile ilgili bu yazı haricinde bir mevzuat varmı resmi gazetede yayımlanan.. varsa hakkınızı sökerek alırsınız.

tayinci42' Alıntı:
ziyaunal' Alıntı:

yönetmelikleri hiç bilmiyorsunuz hocam.. bende olsam ödemezdim.. ek ders yönetmeliğini değiştirmeden ödenmemeli.. Türkiye teksas gibi olduğu için.. ödenebilirde ödenmeyebilirde.. ama işin resmiyeti ödenmez çünkü ek ders yönetmeliğinde yok..

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/26378_0.html

d) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları rehber öğretmenlerinin ders yılı süresince haftada 18 saati,

ekders yönetmeliğinin 16. maddesinde bu durum açıkça yazılmış okuyunuz. ayrıca bakanlığın yayınladığı ilk bt rehber öğretmenliği duyurusunda da açıkça ekderslerin yönetmeliğin 16. maddesine göre ödeneceği yazıyor daha ne olacakki.

formatör öğretmensiniz 15 saat bil. tek. dersine giriyorsunuz.4 saat daha derse girerseniz ek ücret alınır mı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

arkadaşlar olaya görevlendirme yönüyle bakacağız. adının ne olduğu önemli değil formatör veya btr. görevlendirme olduğu için 18 saat ödenir.

fatos23' Alıntı:
formatör öğretmensiniz 15 saat bil. tek. dersine giriyorsunuz.4 saat daha derse girerseniz ek ücret alınır mı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
hocam 15 saat derse de girsen 3 saat derse de girsen 30 saat derse de girsen haftalık 18 saat ek ders alıyorsunuz... yani girdiğin ders sayısı önemli değil...

formatör iken de 16.maddeye dayanarak 18 saat ekders alıyorduk, BT Rehberlik için de yine aynı 16.maddeye dayanarak 18 saat ekders alınıyor. üstelik yeğitekin yazısında da ekdersin 16.maddeye göre ödenmesini emredilmiş.
yani değişen bişey yok,
bakın
yeğitekin 28.09.2012 tarih ve 16791 sayılı "BT Rehberliği görevi" yazısının 12. maddesi, açıkça ekdersin 16.maddenin hükmü gereğince ödenmesini emretmiş.
işbilmezlere gösterin okusunlar.

Yaw ne saçma iştir arkadaş bu kadar olmaz yazıda resmen 18 saat ücret ödenir diyor işte daha içimizden birileri de çıkıp yok mevzuatı yok falan diyip duruyor. Okulda en çok çalışan kişilerden biriyim sizlerde öylesiniz devlet ekders vermeyecekse açıkçası bu işi yapmam.

Peki arkadaşlar en fazla kaç ders verebiliyorlar? Bu konuda bilgisi olan var mı? 30 sat ders olsa 30 saat mi gireceğiz. Benim bu görevlendirme yazısından anladığım ders programında dersler ve BTR hizmeti 30 saati tamamlayacak. 30 sat üstü kimse bizi okulda tutamaz, değil mi?

Bu arada ben 2 okula gidiyorum. kendi okulumda 2 gun 10 saat, diğer görevlendirildiğim okulda 3 gün 4 sat derse giriyorum. Bizim ek dersimiz 4-3-4-3-4 şeklinde hewsaplanıyor ve ders saatine bakmıyor. Hiç dersi olmayan da full ek ders alıyor, müdür yardımcnızın ek dersinde kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer ki yüksek lisans vs.. gibi bir fark olmayacaksa...

Arkadaşlar peki ekim ayı ek dersiniz ne kadar ve kaç saat üzerinden yattı Btr olarak. Ben ek ders işiyle pek ilgilenmiyorum ama sanki müdür yanlış hesaplıyomuş gibime geliyo

Yatmadı da panoya asmış müdür. 64 saat 546tl. Rapor izin yok. Olulda Müdür yardımcısı olmadığı için kontrol de edemiyorum

Geri