BTR!!! forumu karıştıranlar var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan achillus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar canınızı sıkmak istiyen forumu karıştırmak istiyen farklı branşlardan art niyetli insanlar var alet olmayın.

yıllardır formatörlük yüzünden cekmediğimiz sıkıntı kalmadı ve şimdi Btr ile bu sıkıntıların genelinden kurtulmuş olduk

en büyük sorunlar
1- çalışma saatleri
2-ekders
3-görev tanımı

konuları açayım

1-artık günde 6 ders saati okulda fiili derse girerek veya girmeyerek full ekders alabilecegiz kimse Btr yönetmeliğni okuyup farklı yorunmlar çıkarmasın ha eğer müdürler çıkarıyosa farklı bi yorum, okutur anlatırsınız .bu konuda sorun yok

2-bilindiği üzere ancak formatör olarak ek ders full alabiliyoduk sabah 8 aksam 5 mesai saatlerinde .ama şimdi günde 6 ders saati okulda bulunmamız full ekders almamız için yeterli.(çoğu branş ek ders için secmeli ders kavgası yapıyor)

3-Arkadaşlar görev tanımı konusundada dikkatlice okursanız bilişim teknolojileri konusunda öğretmen ve öğrencilere rehberliik yapmak üzerine dönüyor.ha eğer diyosanız idare beni bilgisayar bozuldu diye yine çağırır yapmak zorunda değilsin.Ama biz iyi niyetimizle elimizden geleni yapıyoruz yalnız art niyetli idareci istediğinde görevim değil diyip bir tarafa çekilebiliriniz yeni Btr yönetmeliğine göre.

Artık coğumuz karamsar olmuşuz okuduğumuz herşeyden olumsuz sonuçlar çıkartma konusunda .zaten yıllarıdr mağdurduk en azından şu ana belli başlı mağduriyetler düzeldi ,ve biz yine boş durmayacağız ister dernekle ister sendikalarla herşeyin daha net ve daha iyi olması için uğraşacağız ama bu süreci beklerken ben artık öğretmen gibi haftada 30 saat çalışağım.

Bundan sonrası için sendikalar ve derneğimiz vasıtsıyla önce dersimizin zorunlu olması için ve sonrada BTR ile norm sorunumuzun çözülmesi gerekmekte.

İnşallah ilerki günlerde her bt öğretmeninin 15-25 arası zorunlu dersi olur ve her okulda BTR normuna kadro verilir ve atanamayan arkadaşlarımızda bir an önce hakettiği yere gelir.

Yeter artık diyorum sıkıldık forumdan olumsuz yazılar okumaktan artık biraz hayata olumlu bakalım kimseye alet olmayalım !!!

Halen yazdıklarımı okuyup aklında olumsuz kavramlar canlananlar varsa derin bir nefes alıp bide olumlu yönden bakarak okumasını istiyorum.ve buraya olumusuz yorumlardan cok olumlu yorumlar bekliyorum

promethus' Alıntı:
Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemini eleştirenlere PKK'lı demişti. Aynı bakanımız gibisiniz hocam. Öyle başa, böyle tarak. Öyle bakana, böyle öğretmen. Tam tencere kapak olmuşsunuz.

hocam ben sizi kastetmedim ama gerçekten forumu karıştırmak istiyen art niyetli insanlar var kim ne derse desin burdan isim vermeyeceğim ozaman amacına ulaşmış olur.

hocam birde siz istediğiniz gibi yorumluyup düşünün insan düşündüğü gibi yaşar ama boş yorumlara benim karnım tok size tavsiyem felsefe okuyun durmadan okuduğunuzu düşünür 2356 çeşit yorum yaparsınız gerçi okumadan o sayıya ulaşabilirmisiniz ??üsteki yoruma bakarsak evet

Birde ne istiyoruz bir ona karar verip o yönde yoğunlaşıp gerekirse mail bombardımanı yapalım ama ne istiyoruz?

Tek derdimiz kaldı o da her okula en az bir norm. Ama norm için ders olmak zorunda, ders için lab.
Ders seçmeli olmak zorunda çünkü her okula lab kurulamaz, ayrıca artık lab işi bitti.
Bize gözüken tek yol derssiz öğretmen yani rehber öğretmen.
Ama tamirci değil, yapan değil, rehberlik edip koordine eden.
BTR tanımı tam yapılıp tüm bilişim öğretmenleri BTR kadrosuna alınmalı, valilik onayı işi bitmeli.
BTR olmak istemeyenleri alan değişikliği ile değerlendirebilirler.
Her lise ve ortaokula en az bir BTR atanmalı.
İlk atama döneminde en az 5.000 bilgisayar öğretmeni ataması yapılmalı.
BTR yetersiz kalması durumunda geçici görevle 180 saat kurs diploması ve istekli bulunan öğretmenler değerlendirilmeli.
Faz 1 lablar çöpe atılmalı. Ayakta kalan lablar ile gittiği kadar gidip, lab olan okullar bilişim teknolojileri dersi zorunlu seçmeli olarak seçilmeli.

Daha varsa eklenip kamuoyu oluşturalım, varsa yanlışlarım düzeltelim.

hakanotuken' Alıntı:
Birde ne istiyoruz bir ona karar verip o yönde yoğunlaşıp gerekirse mail bombardımanı yapalım ama ne istiyoruz?

Tek derdimiz kaldı o da her okula en az bir norm. Ama norm için ders olmak zorunda, ders için lab.
Ders seçmeli olmak zorunda çünkü her okula lab kurulamaz, ayrıca artık lab işi bitti.
BTR tanımı tam yapılıp tüm bilişim öğretmenleri BTR kadrosuna alınmalı, valilik onayı işi bitmeli.
BTR yetersiz kalması durumunda geçici görevle 180 saat kurs diploması ve istekli bulunan öğretmenler değerlendirilmeli.
Faz 1 lablar çöpe atılmalı. Ayakta kalan lablar ile gittiği kadar gidip, lab olan okullar bilişim teknolojileri dersi zorunlu seçmeli olarak seçilmeli.

hem fikirim hocam sizinle ama önemini çekmek istediğim konu su anda BTR ile formatörlükten kat kat daha iyi durumdayız.Bazı seylerin dedğiniz hale gelmesini bekleyecek gücümüz var ama formatörlük uygulaması varken coğu arkadaşın pili tükenmişti.Ben zamanla bizler isteyip uğraştıktan sonra yukardaki şartları sağlayacağımız konusunda hem fikirim

Bende BTR den gayet memnunum çünkü formatör olunca müdür yardımcısının mesaisine uyar aldığı ekdersi alır gibi şeyler vardı. Ayrıca şimdi farklı olarak ise emirden öte; rehberlik eder, koordine eder vb. şeyler mevcut.

Yeni sistemde derslerimiz 8 saate sıkıştı ve yenilenmeyen bts ler yüzünden bir süre sonra bu 8 saatin de anlamı kalmayacak. Bunun yanında bilişim eğitiminin gerekliliğini vurgulamak, yetkilileri bu konuda aydınlatmak derneğin en önemli gündem maddelerinden. Bu konu akıllı tahta ve tabletler yardımıyla dersin işlenebileceği görüşünü de içeriyor. Tabletler dağıtılacak, ders içeriği yeniden düzenlenecek, yetkililer bt eğitiminin önemini kavrayacak, bütün bunlar kısa vadede olacak işler değil bu da biliniyor. Bt eğitiminin gerekliliğine inananlar bu mücadeleye devam edecek.

Bu arada bt rehber öğretmenliğini hayal olarak görenler, olabilirliğini ve yeni şartları görünce en azından çalışma saatleri açısından bu seçeneği değerlendiriyor. Ama btryi hala seçenek olarak görmeyenler, derslerin geri gelmesini uzak görenler, gelse de gelmese de deyip branştan bıkan ya da hayalindeki öğretmenliği yapmak isteyenler branş değişikliği için uğraşıyor. Norm yüzünden yaşanan olumsuzluklar son haddine geldiğinden, bt dersinin eski haline gelmesini bekleyenleri branşta tutacak ve branş değişikliği isteyenler için bu süreci başlatacak adım btr normunun belirlenmesi gibi gözüküyor. Ben de hemfikirim.

hakanotuken' Alıntı:

Bizim için 1. öncelik norm sorunudur 2. öncelik çalışma saatleridir diye düşünüyorum ben hala. İlerleyen zamanlarda Lablar yenilenmeyeceği için derslerde seçilmeyebilir. Bizim dernek yada sendikalarla hızlı bir şekilde çalışıp BTR yi kadrolu olarak almamız lazım. Bu sayede atanmamış arkadaşlarada kadro çıkar açık oluşur.

Diğer konu bizim millet vur ensesine al lokmasını tarzında insanlardan oluşuyor. Bizde doğal olarak onun yansımasıyız. Okullarda idareci yada öğretmen birşey istediğinde kıramıyoruz çoğu zaman sonrada karşımıza birileri gelip ama hocam önceki okulumda formatör arkadaş bunu yapıyordu siz niye yapmıyorsunuz tarzı sorular geliyor.

Geri