BTR GÖREVLENDİRMELERİ

Kodla Büyü

intel4004

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1- NORMU İKİ , İKİ ADET BT SINIFI ya da İKİLİ EĞİTİM YAPILAN OKULA İKİ ADET BTR GÖREVLENDİRİLMESİ YAPILMIYOR...
2- ALAN DIŞI BTR ÖĞRETMENLERİ DERSE GİRMEDEN GÖREVLENDİRİRLİYOR....
3- ALAN DIŞI FORMATÖRLER GÖREV YAPARKEN BT ÖĞRETMENLERİ DERSLERİ OLMADIĞI BAHANESİYLE NORM FAZLASINA ÇIKARTILIYOR
4 - GÖREV TANIMLAMALARINDAKİ EKSİKLİKLER UYGULAMALARDAKİ UYUMSUZLUKLAR YÜZÜNDEN BT ÖĞRETMENLERİ İDARECİLER TARAFINDAN EZİLİYOR VE BU ARTIK BENİMSENİYOR.
5 - BT DERSİNE GİREMEYEN BTR NİN BULUNDUĞU OKULA DERS İÇİN AYRICA BT ÖĞRETMENİ GÖREVLENDİREBİLİYOR
6 - DERSE GİRMEYEN VEYA DERS SAATİ DOLMAYAN FORMATÖRLERİN BULUNMASI NEDENİYLE BT ÖĞRETMENLERİ İDARİ İŞLERİ YAPAR KONUMUNA ÇEKİLİYOR...
7 - NORMU OLMAYAN VE OLMAYAN NORM VE GÖREVLENDİRME KURALLARI İLE MUALLAKTA OLAN BİR DERSİN 10000 ÖĞRETMENİ DUYARSIZLAŞTIRILIYOR......................

itiraz eden olmadığına ve yorum yazan çıkmadığına göre
yanlış bir şey yazmamışım demekki

Nerde yapılıyor bu uygulamalar hocam. Özellikle alan dışı BT rehber öğretmenin Derse girmeden görevlendirmesi ki Bt öğretmenleri bile derse girdikten sonra görevlerini yapıyor. Birde Bt Rehber olan okula ayrıca Ders için ücretli öğretmen görevlendirmesi :) enteresan neresi oluyor burası ?

mystical027' Alıntı:
Nerde yapılıyor bu uygulamalar hocam. Özellikle alan dışı BT rehber öğretmenin Derse girmeden görevlendirmesi ki Bt öğretmenleri bile derse girdikten sonra görevlerini yapıyor. Birde Bt Rehber olan okula ayrıca Ders için ücretli öğretmen görevlendirmesi :) enteresan neresi oluyor burası ?
liselerde branş öğretmenleri ve sınıf öğretmeni olarak görevlendirilen formatörlerin büyük bölümü böyle
ayrıca formatör görevli lisede bilgisayar dersi seçilmiyebiliyor.
birbirine yakın okullarda bulunan bt öğretmeni norm fazlası gösterilip uzak bir okula tayin edlirken yakın ilkokul yada lisede alandışı formatör görevlendirilebiliyor...

hocam norm fazlası gösterilme diye bir durum nasıl olur bilemiyorum. Yani idareciler sizin 15 saat veya üstü dersiniz varda okulunuzda onlar daha azmı giriyor. Böyle birşey olabilirmi. Hangi ilde oluyor bu belirttiğiniz durumlar onu anlayamadım. ikincisi BT rehber öğretmen yazısına göre aynı okula bilişim teknolojileri öğretmeni ile başka branşlardan öğretmen başvuru yaparsa BT öğretmeni önceliklidir. Böyle bir durum varsa resmi yazı ile başvurunuzu yapın.

intel4004' Alıntı:
1- NORMU İKİ , İKİ ADET BT SINIFI ya da İKİLİ EĞİTİM YAPILAN OKULA İKİ ADET BTR GÖREVLENDİRİLMESİ YAPILMIYOR...
2- ALAN DIŞI BTR ÖĞRETMENLERİ DERSE GİRMEDEN GÖREVLENDİRİRLİYOR....
3- ALAN DIŞI FORMATÖRLER GÖREV YAPARKEN BT ÖĞRETMENLERİ DERSLERİ OLMADIĞI BAHANESİYLE NORM FAZLASINA ÇIKARTILIYOR
4 - GÖREV TANIMLAMALARINDAKİ EKSİKLİKLER UYGULAMALARDAKİ UYUMSUZLUKLAR YÜZÜNDEN BT ÖĞRETMENLERİ İDARECİLER TARAFINDAN EZİLİYOR VE BU ARTIK BENİMSENİYOR.
5 - BT DERSİNE GİREMEYEN BTR NİN BULUNDUĞU OKULA DERS İÇİN AYRICA BT ÖĞRETMENİ GÖREVLENDİREBİLİYOR
6 - DERSE GİRMEYEN VEYA DERS SAATİ DOLMAYAN FORMATÖRLERİN BULUNMASI NEDENİYLE BT ÖĞRETMENLERİ İDARİ İŞLERİ YAPAR KONUMUNA ÇEKİLİYOR...
7 - NORMU OLMAYAN VE OLMAYAN NORM VE GÖREVLENDİRME KURALLARI İLE MUALLAKTA OLAN BİR DERSİN 10000 ÖĞRETMENİ DUYARSIZLAŞTIRILIYOR......................

Hocam
1-görevlendirme yazısı ve ek gelen tereddüte düşülen esaslar yazısına göre birinci maddede ikili eğitim yapan okula iki adet BTR görevlendirilebilir bu öyle uygulanmıyorsa il milli eğitiminizle görüşmelisiniz.
2-BTR öğretmenleri alan dışı yada içi bulundukları okulda derse girecek kalan zamanda BTR görevi yapacaklardır bu çok açık bir şekilde yazılmış yerlerine başa öğretmen talep edilmeyecek, bunu yapmayan okulu devleti zarara uğrattıkları için dilekçeyle belirtin il/ilçe milli eğitime olsun bitsin.
3- Bu söylediğinizin bir manası yok okulda BTR ile BT dersi ve normun bir alakası yok çünkü
4- görev tanımlamalarında ki eksiklikler manalı bir açıklama değil o eksiklikler neymiş onları da yazarsanız konu geliştirilebilir bir hale gelir, uygulamada ki uyumsuzluk yada idare tarafından ezilme kısmında hep söylüyorum okul müdürünüz ek dersinden 500 TL bana vereceksin dese kabul eder misiniz?
5-BTR olan kişi BT öğretmeni değilse bulunduğu okulda BT dersine giremez arada hiçbir bağlantı yok, BTR olan kişi BT öğretmeniyse o zamanda derse girmemesinin bir mantığı ve resmiyeti yok illegal bir iş yapılıyor demektir.
6- Bu ne demek anlamadım okulda bt öğretmeni varsa başkası BTR olamaz, eğer o kişi BTR ise zaten bir işi var demektir idari işleri yapmasının bir mantığı yok.

1- merak ediyorum böyle kaç tane okul var. Yani iki tane görevlendirme yapılan...
şu da ilginç bir başka örnek diyelim ki bir okulda 25 saat bt dersi seçildi. bu durumda iki öğretmenden birini btr yapıp diğerini sadece derse sokmak meb için daha tasarruflu olmuyor mu?

"2-BTR öğretmenleri alan dışı yada içi bulundukları okulda derse girecek kalan zamanda BTR görevi yapacaklardır bu çok açık bir şekilde yazılmış yerlerine başa öğretmen talep edilmeyecek, bunu yapmayan okulu devleti zarara uğrattıkları için dilekçeyle belirtin il/ilçe milli eğitime olsun bitsin."

bu kontrolü ilçede görevlendirme yapan kişilerin yapması gerekiyor yani ne demek istiyorum örneğin bir okulda kimya öğretmeni formatörlük yapıyor. bu öğretmenin ve branştaşlarının kaçar saat derse girdiğini ilçe ve ilin kendisi takip etmesi gerekiyor.

3- diyelim ki bir okulda orta okul ve ilkokul olarak ikiye ayrılan binalar var. ve sınıf öğretmenleri norm fazlasına çıktı. sınıf öğretmenlerinden formatörlük belgesi olanı formatör olarak olarak ilköğretimde görevlendiriyor.
ders olarak bt dersi seçilmediği için okuldaki bt öğretmenlerinden biri de norm fazlasına çıkıyor. ve il içi atamaya zorlanıyor ve tercihlerinde kendi okulunun ilkokul kısmı bulunmuyor. yani normu olmayan ya da normu boş olan okulda btr görevlendirmesi yapılabiliyor. Ama bt öğretmeni ataması yapılmıyor.

5-6- diyelim ki bir okulda iki adet bt öğretmeni var bunlardan bayan öğretmen çocuğu olduğu için ya da kişisel başka nedenlerden dolayı formatörlük yapmak istemiyor ona okulda mevcut derslerin tamamını ya da bir kısmını bir iki güne sığdırarak veriyorlar.
Görevlendirme isteyen öğeretmen de hiç derse girmeden ya da birkaç saat derse girerek formatörlük yapıyor. ayrıca bu öğretmene 15 saate kadar derse girmediği için idari görevler veriliyor.

ya da
bir başka okulda okul normu belirlenmediğinden veya okul tercih edilmediğinden!!! bt öğretmeni ataması yapılmıyor ve okula btr görevlendirmesi yapılıyor ancak bu kişi okulun branş öğretmenlerinden daha sonra okulda bilgisayar dersi seçiliyor.
ve ilçe de görevli bt öğretmenlerinden btr yapmak istemeyen ve ek dersi dolmayan bir başka öğretmen bt dersleri için görevlendiriliyor.

bu durumda da bir okulda 15 saat derse girerek btr yapan bir öğretmen ile hiç derse girmeden btr olan öğretmen aynı ücreti alıyor.

ve ya norm fazlasına çıkan bir bt öğretmeni bulunduğu yerden uzakta bir başka okula btr olarak görevlendiriyor ama bt öğretmeni olarak atanamıyor.

"ayrıca derse girmeyen btr öğretmenleri boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorlar ne iş yapıyorlar gerçekten merak ediyorum"!!!. böyle yeterince öğretmen olduğunu sanıyorum...

burada yazılanların tamamı zaten bu görevlendirmelerdeki ve tanımlamalarındaki eksikliklerden kaynaklanan örnekler zaten

intel4004' Alıntı:
1- merak ediyorum böyle kaç tane okul var. Yani iki tane görevlendirme yapılan...
şu da ilginç bir başka örnek diyelim ki bir okulda 25 saat bt dersi seçildi. bu durumda iki öğretmenden birini btr yapıp diğerini sadece derse sokmak meb için daha tasarruflu olmuyor mu?
Merakınızı gidermek adına istbilfor.org adresine bakarsanız istanbulda bulunan Fatih Projesi okullarından ikili eğitim yapanların tamamında iki öğretmen görevlendirildiğini görürsünüz, ayrıca aynı okulda iki öğretmen görev isterse ve ikili eğitimse onlarda kendi okulunda görevlendirilir,
bunun yapılmasının yada yapılmamasının MEMler açısından bir farkı yoktur
.
25 saat ders için iki bt öğretmeni normu olmaz zaten sayın hocam orada farklı bir sorun var demektir bunu görmek lazım.
Meb için tasarruf derken maliye için tasarruf diyorsanız
a öğretmeni 15 saat b öğretmeni 10 saat girerse ve ikisinden biri BTR olursa
a öğretmenine sadece maaş verilir,
BTR olan b öğretmenine ise maaş+18 saat ekders verilir;
sizin dediğinizi düşünelim
a öğretmeni 25 saat b öğretmeni 0 saat girerse ve ikisinden birisi BTR olursa
a öğretmenine maaş+9 saat ekderse,
BTR olan b öğretmenine ise maaş+18 saat ek ders verilir yani sizin örnekte tasarruf nedir tam anlaşılamıyor :)

intel4004' Alıntı:
"2-BTR öğretmenleri alan dışı yada içi bulundukları okulda derse girecek kalan zamanda BTR görevi yapacaklardır bu çok açık bir şekilde yazılmış yerlerine başa öğretmen talep edilmeyecek, bunu yapmayan okulu devleti zarara uğrattıkları için dilekçeyle belirtin il/ilçe milli eğitime olsun bitsin."

bu kontrolü ilçede görevlendirme yapan kişilerin yapması gerekiyor yani ne demek istiyorum örneğin bir okulda kimya öğretmeni formatörlük yapıyor. bu öğretmenin ve branştaşlarının kaçar saat derse girdiğini ilçe ve ilin kendisi takip etmesi gerekiyor.

Böyle bir kontrolü ilçede görevlendirme yapan kişilerin yapması gerekmiyor,
eğer haftada yada günde bir polis evinize gelip cüzdanınız yerinde mi diye kontrol etmiyorsa ki etmez cüzdanınızın çalınmamış olması normalidir kimse gelipte hakikaten çalınmamışmı diye bakmaz,
kimya öğretmeninin de varolan derse girmesi normaldir kimse gidipte hakikaten giriyormu diye bakmaz,
teftiş bunun için vardır yazarsınız dilekçe normal burada bozulmuştur diye gelip denetlenir,

ben niye yapayım il/ilçenin takip etmesi gerekir bana ne yukarıda ki örnekte
yanda ki eve hırsız girmiş biliyorsunuz ama bana ne onu polisin bilmesi gerekir deyip hiçbir şey yapmamak gibi bir şey.

intel4004' Alıntı:
3- diyelim ki bir okulda orta okul ve ilkokul olarak ikiye ayrılan binalar var. ve sınıf öğretmenleri norm fazlasına çıktı. sınıf öğretmenlerinden formatörlük belgesi olanı formatör olarak olarak ilköğretimde görevlendiriyor.
ders olarak bt dersi seçilmediği için okuldaki bt öğretmenlerinden biri de norm fazlasına çıkıyor. ve il içi atamaya zorlanıyor ve tercihlerinde kendi okulunun ilkokul kısmı bulunmuyor. yani normu olmayan ya da normu boş olan okulda btr görevlendirmesi yapılabiliyor. Ama bt öğretmeni ataması yapılmıyor

Bu örneği gene anlamadım okul binası ikiye ayrılmış falan mühim değil o okulda ki BT öğretmen yada öğretmenleri ilkokul kadrosunda mı ortaokul kadrosunda mı önce onu bir söylemeniz gerekecek eğer ilkokulda ise sınıf öğretmeni zaten BTR olamaz eğer kadroları ortaokulda ise ilkokula norm fazlası olan sınıf öğretmeninin gitmesi doğrusu zaten,
ayrıca MEB eğer bir BT yada fizik yada matematik öğretmenini ilkokula yönlendirirse zaten o kişinin mahkemeye gitmesi gerekir ilkokulda olmayan derse neden öğretmen atansın o kişinin tercihlerinde neden ilkokul olsun ki burada ne demek istediğinizi gerçekten anlamadım.

intel4004' Alıntı:
5-6- diyelim ki bir okulda iki adet bt öğretmeni var bunlardan bayan öğretmen çocuğu olduğu için ya da kişisel başka nedenlerden dolayı formatörlük yapmak istemiyor ona okulda mevcut derslerin tamamını ya da bir kısmını bir iki güne sığdırarak veriyorlar.
Görevlendirme isteyen öğeretmen de hiç derse girmeden ya da birkaç saat derse girerek formatörlük yapıyor. ayrıca bu öğretmene 15 saate kadar derse girmediği için idari görevler veriliyor

Hocam örneğiniz değişti yalnız ilk yazdığınızda
5 - BT DERSİNE GİREMEYEN BTR NİN BULUNDUĞU OKULA DERS İÇİN AYRICA BT ÖĞRETMENİ GÖREVLENDİREBİLİYOR bu örnekte okulda bir öğretmen var BTR olmuş derse girmiyor o okula başka okuldan BT öğretmeni görevlendiriliyor ki böyle bir şeyi yapan adam yarın çoluk-çocuk tacizi de yapabilecek kadar kuralsız demektir.

sonradan yazdığınızda ise okulda iki öğretmen var ve biri derse girip diğer girmiyor şekline döndü, bu örnekte ilk verdiğiniz örnekle aynı orada cevap vermiştim.
BTR olan öğretmenin idari görevler yapmayacağı görev esaslarında yazıyorken gene de idari işler yapıyorsa o kişi iki gün sonra maaşının yarısını da müdürüne verebilir buna söylenebilecek bir şey yok zaten.

intel4004' Alıntı:
bir başka okulda okul normu belirlenmediğinden veya okul tercih edilmediğinden!!! bt öğretmeni ataması yapılmıyor ve okula btr görevlendirmesi yapılıyor ancak bu kişi okulun branş öğretmenlerinden daha sonra okulda bilgisayar dersi seçiliyor.
ve ilçe de görevli bt öğretmenlerinden btr yapmak istemeyen ve ek dersi dolmayan bir başka öğretmen bt dersleri için görevlendiriliyor.
Bu örneğinizde ki ilk cümle ilginç normu belirlenmeyen okul demek o okulda BT dersi seçilmemiş demek o ders sonradan bitiveriyor demek ki keşke bütün okullarımızda böyle bir anda BT dersleri bitiverse.
ilk cümlenin ikinci kısmı daha da güzel eski yada yeni bakanımıza "ne yapalım biz de böyle bazen okulda ders olabilir ama okulu tercih etmeyiz gitmeyiz bize ne bize ne" desenize öğretmenlik mesleği ile ilgili neler düşünüp söyleyeceklerdir.

Bu verdiğiniz örnek okulda norm var ama BT öğretmenleri gitmek istemiyor sonra o okulda ki branş öğretmeni BTR oluyor sonra okulda BT dersi seçiliyor ve dersi dolmayan ve BTR olmayan bir BT öğretmeni orada derse girmek zorunda kalıyor ise doğrusu zaten bu.

8- ikili eğitim yapan ilkokul ve orta okullarda Btr öğretmenleri 8-5 (en az 40 saat) çalışma zorunluluğu ile okulda bulunuyor.
Ayrıca bu kurumlarda çalışan btr öğretmenlerinin çalışma saatlerine özellikle açıklık getirilmiyor.

(Aynı kurumda görev yapan bir rehber öğretmen kimseye hesap vermeden "sabah 7:30,8 öğle 13" ya da öğle "13 akşam 17,17:30" olarak rahatlıkla çalışabiliyor.)

9- Böylece sınıf öğretmenleride dahil olmak üzere branş öğretmenleri arasında ikili eğitim yapan kurumlarda
sabahtan akşama kadar okulda durması gerektiği düşünülen tek braş öğretmeni olan BT öğretmenleri kendilerine has yerlerini alıyorlar.

10- Derse giren ve girmeyen Btr öğretmeleri arasındaki görevlendirme adalatsizliği halen devam ediyor.
Özellikle kendi kurumunda derse giren diğer kurumlarda btr görevi yapan öğretmenler için bu durum istisnai olarak yerini koruyor.

kısaca btr öğretmenlerinin çalışma saatlerindeki tutarsızlığın var olma durumu ısrarla sürdürülüyor.
ve resmi yazı ile bu duruma özellikle açıklık getirilmiyor...

Geri