BTR LERİN ALMIŞ ILDUĞU EKDERS YÜKSEK LİSANSTA SAYILIR MI

Kodla Büyü
Kendi alanınızla ilgili yüksek lisans diye biliyorum. Birebir girmiş olduğun dersler için olur. Ama BTR için olmaz.

Uygulamada btr, müdür, müdür yardımcısı, rehber öğretmenler ekdersleri de yüksek lisans ve doktoraya bağlı farklı ücret alamaz.
Sebebi fiilen girinen ve buna dayalı hesap yapılanlar...

Son zamanlarda bu gruba girenler sendika desteği ile dava açıp kazanıyorlar.

Sendikanız ile irtibata geçerseniz yardımcı olurlar.

Bireysel başvuru ya da sendika aracılığı ile başvuruda bulunup süreci başlatabilirsiniz.
Ben bir buçuk ay kadar önce okuluma ek ders yl yaptığım için artırımlı yatırılsın diye dilekçe yazdım, dönem başladığı hafta olumsuz- red cevabı geldi.
Bende o dilekçe, diplomam ve bana gelen red yazısını vekalet verdiğim sendika avukatına teslim ettim. Bakalım süreç nasıl olacak göreceğiz.
Nasıl başvuru yapacağımı görüşmeye gittiğimde sendika il yetkilisi ile görüştüğüme göre ilde, daha doğrusu ülkede en fazla başvuru ve hepsini kazanmanın ilimizde olduğunu söyledi.

O sendikanın üyesi değilim ama Eğitim Gücü Sen adlı sendika konuda mükemmel sonuçlar elde ediyor. Araştırıp bakabilirsiniz.
Sendika çöplüğüne dönmüş, hemen hemen hepsi siyaseti partilerin arka bahçesi haline gelmiş sendikalara bakınca sadece özlük hakkı mücadelesi ile ilgilenen ve apolitik olan bu sendika araştırmaya değer diye düşünüyorum.

Geri