BTR maaş karşılığını doldurmak zorunda mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Corc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Corc

Üye
Okulumuzda 5. sınıf yok bu sene, yeni açılan başka bir okula kayıt oluyorlar. Biz de sadece 6,7,8. sınıflar var. Her kademeden 7 şube var, yani sadece 6. sınıfları alırsam 14 saat oluyor, maaş karşılığını dolduramıyorum! BTR'ye başvurdum ama o da açıklanmadı sonuçta İst.'da! Açıklanana kadar da 7 ve 8'lerde seçmeliler çoktan seçilmiş ve öğretmenleri belirlenmiş olacak. Müdür Bey en azından maaş karşılığını dolduracak gibi ayarlayalım diyor, bu durumda 8'lerden medya okur yazarlığı alacağım 1 ders, 15 saat girmek zorunda mıyız?
Bir an önce belli olsa şu BTR de biz de hangi dersten kaç saat almalıyız net konuşabilsek :(

Varolan derslerinize girmek zorundasınız geriye kalan saatlerinizde ise BTR olarak doldurursunuz, hiç bir sıkıntı olmaz. Sonuçta ders programına yazılan BTR ile ders doldurmuş oluyorsunuz ve 30 saat ders girdiğiniz varsayılarak ek dersiniz 18 olarak hesaplanıyor.

Corc' Alıntı:
Okulumuzda 5. sınıf yok bu sene, yeni açılan başka bir okula kayıt oluyorlar. Biz de sadece 6,7,8. sınıflar var. Her kademeden 7 şube var, yani sadece 6. sınıfları alırsam 14 saat oluyor, maaş karşılığını dolduramıyorum! BTR'ye başvurdum ama o da açıklanmadı sonuçta İst.'da! Açıklanana kadar da 7 ve 8'lerde seçmeliler çoktan seçilmiş ve öğretmenleri belirlenmiş olacak. Müdür Bey en azından maaş karşılığını dolduracak gibi ayarlayalım diyor, bu durumda 8'lerden medya okur yazarlığı alacağım 1 ders, 15 saat girmek zorunda mıyız?
Bir an önce belli olsa şu BTR de biz de hangi dersten kaç saat almalıyız net konuşabilsek :(
geçen sene 2 saat dersım vardı.btr oldummaas karsılığı doldurmadım.önce görev vermişlerdi 2 hafta gttım sonra gorevlendırme onayı gelınce itiraz ettım sadcece 2 saatgrdım sonra full btr

Hocam oldugu kadar ders kalani btr asil soru bu senenin planlamasini yaparken okulunda nasil norm acildida kaldin madem ders yok ?

sayın hocam kadronuzun bulunduğu okulda ne kadar ders varsa girmek zorundasınız. 2 de olabilir 25 de. hiç olmayabilir de. yani şu kadar derse gireceksiniz diye birşey yok. ne kadar varsa o kadar gireceksiniz.

tereddür edilen hususlar madde 2:

Öğretmenin kadrosunun bulunduğu okulda aylık karşılığı ders görevi olmaması veya aylık
karşılığı ders görevini dolduramaması durumunda öğretmen BT rehberliği görevini
yapacaktır.

kendi okulunda 0-18 saat arası girebilirsin.
varsa full maaş karşılığı veya maaş karşılığından az kaç saat varsa
yoksa da hiç girmezsin.
(kendi bransın dısında hiçbir dersi "ihtiyaç halinde" kelimesiyle sana veremez bilgin olsun)

Arkadaşlar kendi okulumda 6 saat dersim var.BT rehber öğretmeni olarak başka bir okula görevlendirildim. Bugün görevlendirildiğim okula gittiğimde müdür 15 saati tamamlamam gerektiğini söyledi. Ya kendi okulunda ya da bu okulda 15 saati tamamlarsın ondan sonra BTR olursun dedi.Nerde yazıyor bu 15 saat derse girmemiz gerektiği??

Re: Ynt: BTR maaş karşılığını doldurmak zorunda mı?

theArcher' Alıntı:
Arkadaşlar kendi okulumda 6 saat dersim var.BT rehber öğretmeni olarak başka bir okula görevlendirildim. Bugün görevlendirildiğim okula gittiğimde müdür 15 saati tamamlamam gerektiğini söyledi. Ya kendi okulunda ya da bu okulda 15 saati tamamlarsın ondan sonra BTR olursun dedi.Nerde yazıyor bu 15 saat derse girmemiz gerektiği??
Birisi bu konuya açıklık getirse

Açıklık getirilecek bi durum yok. Kendi okulunda ne kadar ders varsa(1-3-5-10-20-25 saat fark etmez) sadece ona girersin. gittigin okulda ders olsa bile girmezsin

Re: Ynt: BTR maaş karşılığını doldurmak zorunda mı?

Hocam haklisin aciklik getirecek bişey yok ama nerden duyduysa veya hangi yönetmeliği neye göre yorumladi bilmiyorum o yüZden yonetmelikle cevap vermek istiyorum ama hiç bir yerde yazmiyor girmemiz gereken ders saatini.Ayrica bu idarecileri tebrik etmek lazım.bu koltuk bunların yorumlama yeteneğini degistiriyor galiba...

theArcher' Alıntı:

hocam geçen sene okulumda 6 saat dersim vardı ona girdim diğer btr okulumda derse felan girmedim haftalık 18 saatten yaptılar. zaten diyorki kendi branşıyla ilgili kendi okulundaki derslere girmek zorundadır herhangi bir öğretmene ücret karşılığı o dersler verilemez diyor.. illaki bir şeylere tamamlamak yok yani. :+1:

İl / İlçedeki ders ve öğretmen sayısı dikkate alınarak ders tamamlama görevi ihtiyacı olduğunda BT Rehberliği bulunmayan öğretmenlere maaş karşılığı ders tamamlama görevi öncelikle verilecek bu şekilde BT rehberliği görevinin verimli olarak yürütülmesi sağlanacaktır.BT ÖĞRETMENİNE MAAŞ KARŞILIĞI VERİLEBİLECEK BİR DERS ÜCRET KARŞILIĞI BAŞKA BİR ÖĞRETMENE VERİLMEYECEKTİR.

arkadaşlar galiba bu maddeye dayandırıyorlar.ben 1 haftadır direniyorum aynı şekilde :(((( 2. maddenin açıklamasında var bu paragraf

bugün hararetli tartışmalardan sonra görüş soracaz dediler.ben yanlış yorumluyorsunuz felan dedim diğer maddelere bakın dedim bakalım ne olacak...

Geri