BTR OKULDA BULUNMA SAATLERİ

Kodla Büyü

svbarut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar btr görevlendirmesi çalışma saatleri eğitim öğretim saatleri olduğunu biliyorum. fakat bazı arkadaşlarım okulda sadece 6 saat çalışmamız gerektiğini söylüyor haftada 18 saat ekders ücreti aldığımız için.
ortaokul da olsa anadolu lisesi de olsa biz aynı ekders i mi alıyoruz?
benim okulumda 9. sınıflar anadolu lisesi olduğundan günde 8 saat, 10,11,12. sınıflar günde 6 saat ders görüyor.taşımalı bir okul olduğundan herkes aynı saatte okuldan çıksın diye 2 saat öğle arası veriliyor.haliyle bütün günüm okulda geçiyor ve çok sıkılıyorum.yönetmeliklere göre benim okulda ne kadar süre durmam gerekiyor ?

diğer branş arkadaşlarımız günde 8 saat derse girip, 4 gün okula geliyorlar ve benimle aynı ekdersi alıyorlar, bu haksızlık değil mi?

9. sınıfların ders başlangıç saatinden, 9. sınıfların ders bitiş saatine kadar.

bote67' Alıntı:
9. sınıfların ders başlangıç saatinden, 9. sınıfların ders bitiş saatine kadar.

yönetmeliğe göre dediğiniz yapılmalı doğru, ama ilköğretimde çalışanlar 6 saat kalıyorken biz neden 8 saat kalıp aynı ekdersi alıyoruz.ben buna yakınıyorum.

svbarut' Alıntı:
arkadaşlar btr görevlendirmesi çalışma saatleri eğitim öğretim saatleri olduğunu biliyorum. fakat bazı arkadaşlarım okulda sadece 6 saat çalışmamız gerektiğini söylüyor haftada 18 saat ekders ücreti aldığımız için.
benim okulumda 9. sınıflar anadolu lisesi olduğundan günde 8 saat, 10,11,12. sınıflar günde 6 saat ders görüyor.taşımalı bir okul olduğundan herkes aynı saatte okuldan çıksın diye 2 saat öğle arası veriliyor.haliyle bütün günüm okulda geçiyor ve çok sıkılıyorum.yönetmeliklere göre benim okulda ne kadar süre durmam gerekiyor ?

diğer branş arkadaşlarımız günde 8 saat derse girip, 4 gün okula geliyorlar ve benimle aynı ekdersi alıyorlar, bu haksızlık değil mi?
Bir kıyaslama yapmak isterseniz; bu kıyaslamayı PDR öğretmenleri ile değil de diğer branş öğretmenleri veya BT Rehber Öğretmenlik görevi olmayan branşınızdan öğretmenler ile yaparsanız ayrıntılı durum analizi gerekir.

bote67' Alıntı:
svbarut' Alıntı:

Bir kıyaslama yapmak isterseniz; bu kıyaslamayı PDR öğretmenleri ile değil de diğer branş öğretmenleri veya BT Rehber Öğretmenlik görevi olmayan branşınızdan öğretmenler ile yaparsanız ayrıntılı durum analizi gerekir.
hocam ben kimsenin emeği ile kıyaslama yapmıyorum.günü geliyor ben onlardan çok yoruluyorum, günü geliyor onlar daha çok yoruluyor.benim söylemek istediğim ömrüm okulda geçiyor.sabah 7 de servise biniyorum akşam en erken 5 de evdeyim.gün ışığı görmüyorum düşünün artık.

svbarut' Alıntı:
bote67' Alıntı:
svbarut' Alıntı:

hocam ben kimsenin emeği ile kıyaslama yapmıyorum.günü geliyor ben onlardan çok yoruluyorum, günü geliyor onlar daha çok yoruluyor.benim söylemek istediğim ömrüm okulda geçiyor.sabah 7 de servise biniyorum akşam en erken 5 de evdeyim.gün ışığı görmüyorum düşünün artık.
:) Aynı durumdaymışız. 8)

bundan önce ilköğretimde çalışıyordum o zaman da yönetmelik, mesai saatlerinde çalışır, diyordu. galiba bana gün yüzü yok bu gidişle :(
ama en azından şu yapılabilir: sabit olarak 18 saat ekders alır demek yerine, bulunduğu okulun, full ekders ine göre hasaplansa daha iyi olur, en azından okulda kaldığımızın hakkını almış oluruz.

Ben de Anadolu Lisesi'nde çalışıyorum bu yıl. Yazıda eğitim-öğretim saatleri içinde dediği için ders bitimine yani 4 e kadar okuldayım. Bu şekilde olduğunda 40 saat okulda kalmış oluyoruz malesef ve 30 saat ek ders alıyoruz. Bazı arkadaşlar 30 saat kalacaksınız dese de hem bu okula bu yıl başladım hem de yazıda yoruma açık olduğu için bu konuyla ilgili konuşmadım idareyle.

bende durma saati diye birşey yok çok şükür bu okulda ilk yılım idarenin verdiği işleri vakit kaybetmeden bitiriyorum abi işim var çıkıyorum deyincede iş var şunu bi halletsek derse kalıyorum tamamdır hocam sıkıntı yok derslerse cıkıp gidiyorum .anadolu lisesindeyim sabah 8.30 aksam 16.00 eve gidene kadar zaten 5 oluyo.
önemli olan idarenin anlayışı sanırım hocam fakat şunu özellikle belirtin
formatörlük kalktı hala o zihniyet var
ben belirttim gayet rahatım yani sağolsun idare de anlayışlı çıktı oldu bitti yani

g.cetin.66' Alıntı:
bende durma saati diye birşey yok çok şükür bu okulda ilk yılım idarenin verdiği işleri vakit kaybetmeden bitiriyorum abi işim var çıkıyorum deyincede iş var şunu bi halletsek derse kalıyorum tamamdır hocam sıkıntı yok derslerse cıkıp gidiyorum .anadolu lisesindeyim sabah 8.30 aksam 16.00 eve gidene kadar zaten 5 oluyo.
ben belirttim gayet rahatım yani sağolsun idare de anlayışlı çıktı oldu bitti yani
hocam formatörlük kalktı artık rahatım derken eskiye nazaran neyi yapmıyorsunuz ki?
bt rehberliğinde de - tamam adı güzel olmuş ama- okuldaki bilgisayarların verimli bir şekilde çalışmasından sorumluyuz neticede.bu da tamircilik anlayışını devam ettiriyor maalesef.
öğretmenlerimiz hala rehberlik istemek yerine sorunu direk bizim çözmemizi bekliyor.artık rahatım derken neyi kast ettiğinizi anlayamadım.

svbarut' Alıntı:
g.cetin.66' Alıntı:
hocam formatörlük kalktı artık rahatım derken eskiye nazaran neyi yapmıyorsunuz ki?
bt rehberliğinde de - tamam adı güzel olmuş ama- okuldaki bilgisayarların verimli bir şekilde çalışmasından sorumluyuz neticede.bu da tamircilik anlayışını devam ettiriyor maalesef.
öğretmenlerimiz hala rehberlik istemek yerine sorunu direk bizim çözmemizi bekliyor.artık rahatım derken neyi kast ettiğinizi anlayamadım.
Ortaokul, Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi eğitim kurumlarının hepsinde çalışmış bir BT Öğretmeni olarak sizin duruşunuzun ve iletişim yeteneğinizin en önemli faktör olduğunu söyleyebilirim. Meslek Lisesi'nde alan şefi olan bir BT Öğretmenine diğer öğretmenlerin tüm boş vakitlerinde bilgisayar tamir ettirmeye çalıştığını vb..., dersi esnasında bile bilgisayarla ilgilenmesi için telefon ettiklerini de gördüm. Üstelik haftada girdikleri ders saati BT Öğretmeninden oldukça az iken. Başka okullarda, tüm personelin BT Rehber Öğretmeni ile iletişim kurarlarken, "sayın Öğretmenim sizden bir ricada bulunabilirmiyim? Akıllı tahtada veya bilgisayarda şöyle bir sıkıntı var, ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz? veya müsaitseniz bir gelebilir misiniz? " şeklinde konuştuklarını da gördüm.
Uzun sözün kısası, öğretmenden öğretmene, okul personeline, okulun olanaklarına göre değişen bir durum söz konusu olduğu için pek fazla kesin yanıt beklemeyiniz. Çünkü; durum genel olarak bu... 8)

Okul ders saatleri içerisinde okulda olmak istemiyorsanız, o zaman önümüzdeki dönem için BTR istemeyin bir de öyle deneyin.
Sadece ek dersten olursunuz.

ercinc98' Alıntı:
Okul ders saatleri içerisinde okulda olmak istemiyorsanız, o zaman önümüzdeki dönem için BTR istemeyin bir de öyle deneyin.
aynen. arkadaşın dediği gibi ilkokullarda btr yok zaten. ortaokullarda ise 35 saat kalıyoruz. yani anadolu lisesinden günde 40 dakika az. bu kadar sorunsa almayı verin ekdersinizi ve haftada 2 gününüz boş olsun evinizde oturun.

Ben kendi okulumda 12 saat derse giriyorum. Kalan 18 ders saatini de diğer okulda 3 güne bölerek dolduruyorum. Normalde okulda 07.30 13.40 saatleri arasında ama ben 3. ders saati başladığı 09.00 ordayım ve 8. ders saatinin bitişi olan 13.40 ta ayrılıyorum. İdare çalışma saatiyle ilgili bir şey talep etmedi. Ben de bu şekilde uygun gördüm.

ercinc98' Alıntı:
işte sorun sedece ekders değil hocam. btr istemezsem okul okul gezmek zorunda kalıcam.

ben kendimi tam olarak ifade edemedim sanırım. ben okul işlerinden kaçmıyorum. ya da daha az çalışmaya niyetim yok.ben şunu demek istiyorum lisede biz 40 saat çalışıyorken ilköğretimde 30 saat çalışıyoruz. ama aynı ekdersi alıyoruz.fazla para almak değil derdim.sadece biz neden ortaokul btr öğretmenleri ile aynı görev ve sorumluluklara sahipken, neden okulda 10 saat daha fazla kalıyoruz?

okulda boş durmaktan nefret ediyorum.sıkıntıdan bu siteye sardım.şimdiye kadar çok yoğundum sene başından beri sıkı bir çalışmayla okul bilgisayarları düzene girdi.ama artık ufak tefek işler dışında bi şey yok. ve ben böyle boş boş oturmak istemiyorum.ya çalışayım istiyorum ya da okuldan çıkmak istiyorum.derdimi anlatabildim mi acaba.

her_dem' Alıntı:
ercinc98' Alıntı:
aynen. arkadaşın dediği gibi ilkokullarda btr yok zaten. ortaokullarda ise 35 saat kalıyoruz. yani anadolu lisesinden günde 40 dakika az. bu kadar sorunsa almayı verin ekdersinizi ve haftada 2 gününüz boş olsun evinizde oturun.
iyi hoş diyorsunuz da hocam benim haftada 6 saat dersim var.btr olmaya mecburum bi nevi. zorunlu hizmetim bitse de kalabalık bir okulda sadece derse girsem ben de artık. btr olmaya çok hevesli değilim ben de çoğunluk gibi.

heryerde tek lafım varr formatör değilim btr yim... ayrıca aslında doğru demiş arkadaş 18 saat ekders alıyorsam haftalık ona bölp gelmem lazım ama neyse bizden olsun :) daha stajerim zaten bide okulda 6 saat dersim var maaş hakkımızı buradan ödeyelim :)

konu eskide kalmış ama görmemişim hocam valla başka seçenekleri yoktu hocam ondan herhalde :)

:alkis:
g.cetin.66' Alıntı:

görevlendirme kağıdında, okulda fiili olarak eğitim-öğretim bitene kadar bekler diyor. 2buçuk-3-5 artık dersler kaçta bitiyorsa.. ama müdürler genelde işler aksamadıktan sonra 5e kadar tutan görmedim..

Geri