BTR okuldan kaçta çıkmalı???

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
merhaba arkadaşlar. aklıma takılan bir durum var sizlere sormak istedim. Ben ortaokulda btryim. normal öğretim yapıyoruz 8.30 - 14.30 arası. 5-6ların seçmelileri olunca eğitim öğretim 16.30da bitiyormuş gibi oluyor. Peki bu durumda btr görevi 14.30da mı yoksa 16.30da mı biter? btr göreviyle ilgili 30 saat muahbbeti vardı ama şimdi resmi yazılara bakınca onunla ilgili bi ibare göremedim..bilgisi olan var mı?

Re: BTR ile ilgili bir soru

nurhayat' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/flas-flas-trabzon-btr-dersi-haftada-30-saattir-dedi-t97062.html

sadece trabzon için mi geçerli yani bu 30 saat olayı:))

Ben de kadromun dışında bir okulda btr olarak görevliyim, 2 gün kendi okulumda diğer 3 gün btr olduğum okuldayım.Yani btr görevlendirmem Sadece köydeki okulda. Kendi okulumda yarım gün boşluğum vardı , idarem btr olduğum için o saatlerde de gelmem gerektiğini söyledi.Ben de görevlendirmemin başka okulda olduğunu, kendi okulumda da yapmam gereken bir iş olduğunda her zaman yaptığımı ve yapabileceğimi söyledim.ki okulumuzda btr sınıfı yok.ve toplamda 4 bilgisayar var. ( 2 si sınıfta bir müdür ve bir de öğretmenler odasında)
Sonra müdürümüz zaten nöbetçi de oluyorsunuz gelmeyebilirsiniz ya da geç gelirsiniz dedi.Ben de tamam geleyim dedim :) karışı yani durum

Üstelik köyde (btr olduğum yerde ) eskiden fazladan duruyordum.Müdürümüz söyledi bana 30 saat meselesini.Ben de öyle bir şey varsa daha iyi ,diğer okuldan 6 saatte normal okulun kapanma süresi ( ek derslerden sonra çıkıyordum) nde çıkabilirim dedim.ve artık bütün öğretmenlerle birlikte çıkıyorum.Halk eğitim destekli okulda yapıla derslerde durmak zorunda değilim.
Ama formatörlük algısı değişmediği için böyle maalesef.
Ama kendi okulumda müdürümüz çok iyi bir insan. Bu yüzden erken gitmek bana zor gelmiyor, ve okulla ilgili 1 saatlik iş dışında hiç bir şey yapmıyorum . boşuna gidiyorum ama gidiyorum işte . ders hazırlıklarımı yapıyorum.

hocam ders devam ettiği müddetçe okulda bulunmak zorundasınız malesef. Bizde dersler 8:40 da başlıyor, seçmeli dahil 15:10 da bitiyor sizin 8:30 da başlıyorsa 16:30 a nasıl uzuyor, günde 7 ders sonuçta. Bizde öğle arası 50 dk. Öğle arası 1 ders saatinden az 60 dk dan fazla olamaz diye biliyorum.

computing' Alıntı:
hocam ders devam ettiği müddetçe okulda bulunmak zorundasınız malesef. Bizde dersler 8:40 da başlıyor, seçmeli dahil 15:10 da bitiyor sizin 8:30 da başlıyorsa 16:30 a nasıl uzuyor, günde 7 ders sonuçta. Bizde öğle arası 50 dk. Öğle arası 1 ders saatinden az 60 dk dan fazla olamaz diye biliyorum.

tenefüsler 10dk, öğle arası 1 saat..6.ders 14.30da bitiyor, 2 ders de seçmeliler olunca 16.10da bitiyor ben biraz abartmışım 16.30 derken :D

sınıfım ilkokul binasında olduğundan ortaokul öğrencileri tenefüslere kullanamıyor sınıfı ben de okul çıkışlarında duruyorum 16 -16.30a kadar filan çocuklar ödev yapsın diye. müdür bey görevimin 15te bittiğini söyledi, öğle arası sayılmıyo filan dedi, istersen 17ye kadar okulda kal, okullar hayat olsun kapsamında ek dersini alırsın dedi, bana dilekçe yaz dedi. böyle bir şey mümkün mü ki???

ya bunun resmiyette doğrusu nedir cevaplarınızı bekliyorum.. :((( 8.30da gelip seçmelilerin bitmesini bekleyip mi çıkıcam okuldan yaniiii???? ortaokulda btr olanlar nasıl yapıyor kaçta çıkıyor okuldan merak ediyorum..

ozlem22' Alıntı:
ya bunun resmiyette doğrusu nedir cevaplarınızı bekliyorum.. :((( 8.30da gelip seçmelilerin bitmesini bekleyip mi çıkıcam okuldan yaniiii???? ortaokulda btr olanlar nasıl yapıyor kaçta çıkıyor okuldan merak ediyorum..
hocam bende ortaokuldayım, resmi olan durum yukarıda açıkladığım gibi, istersen bakabilirsin btr ile ilgili resmi yazı forumda var. Ayrıca müdürün anlayışlı birisiymiş ama okulda ders olduğu müddetçe kalman gerekir. Bu arada sizin okul imam hatip mi çünkü artık dersler günde 7 ders saati, 8 değil o geçen seneydi. Bizde 6. ders 14:20 de bitiyor, 7. ders ise 15:10 da. Sizin okul imam hatip değilse 6. ders 14:30 da bitiyorsa nasıl seçmeliler 16:10 da bitiyor.

computing' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
hocam bende ortaokuldayım, resmi olan durum yukarıda açıkladığım gibi, istersen bakabilirsin btr ile ilgili resmi yazı forumda var. Ayrıca müdürün anlayışlı birisiymiş ama okulda ders olduğu müddetçe kalman gerekir. Bu arada sizin okul imam hatip mi çünkü artık dersler günde 7 ders saati, 8 değil o geçen seneydi. Bizde 6. ders 14:20 de bitiyor, 7. ders ise 15:10 da. Sizin okul imam hatip değilse 6. ders 14:30 da bitiyorsa nasıl seçmeliler 16:10 da bitiyor.

hayır imam hatip değil normal ortaokul..6.ders 14.30da bitiyor..sonrasında da seçmeliler var işte, çıkışta 2 ders yapılıyor haftada 3 gün yapılıyor dersler, 16.10da da çıkıyorlar..

Öğretmenim hepimizinde bildiği eğitim öğretim kaçta bitiyorsa o okulda o saate kadar durmamızın gerektiğidir. herkes birşeyler söyler müdürünüz bile söyler ama düşünün ki bir gün bi yetkili geldi neden arkadaş yok dedi? O zaman resmi anlamda sorun yaşayabilirsiniz. Bir yakınım müfettiş bu konuyla ilgili bir soruşturma yaptıklarını bile duydum. Biri çıkıp deseki BTR erkenden çıkıp gidiyor, müdürünüz git dese de sorun olur ki müdürü sıkıştırdıklarında biliyorsanız ki müdür evet ben git dedim öğretmenime tamam ama yine sorun olur çünkü devletin dili resmidir yazıda resmidir. Bu durumu ancak siz bilirsiniz.

Ben anadolu lisesindeyim 9-10. sınıflar 8 saat, 11-12 ler 7 saat ders görüyor. geçen yıl öğrenciler 4.30 da çıkıyorlardı. Benim işlemlerimi yapmam vs zaten 5 i bulmaktaydı.. bu sene orta öğretim kurumları yönetmeliğinde ders saatleri yeniden düzenlendi. Ben öğrenciler 15:50 çıktığı için işlemlerimi ona göre tamamlayıp 4 de çıkıyorum. Yeri geliyor yine 5 i bulmakta ama en azından daimi değil. Onlara kalsa yatıya kalın diyecekler..

Okul bir bütündür. sizin kadronuz orta okuldaysa okul resmi çıkışı yani en son dersten ayrılan öğrenciler kaçta ayrılıyor ise, ödevlerini yapabilmeleri için biraz daha süre koyarak kendinizce uygun gördüğünüz saatte çıkmanız daha uygun olacaktır diye düşünmekteyim. Ödev yapacak olan yoksa saat dolunca çıkın durmayın zaten. Şahsi düşüncem bu.

gizemkar' Alıntı:
Öğretmenim hepimizinde bildiği eğitim öğretim kaçta bitiyorsa o okulda o saate kadar durmamızın gerektiğidir. herkes birşeyler söyler müdürünüz bile söyler ama düşünün ki bir gün bi yetkili geldi neden arkadaş yok dedi bir yakınım müfettiş bu konuyla ilgili bir soruşturma yaptıklarını bile duydum biri çıkıp deseki BTR erkenden çıkıp gidiyor müdürünüz git desede sorun olur müdürü sıkıştırdıklarında biliyorsanız ki müdür evet ben git dedim öğretmenime tamam ama siz bilirsiniz.

Ben anadolu lisesindeyim geçen yıl öğrenciler 4.30 da çıkıyorlardır benim işlemlerimi yapmam vs zaten 5 i bulmaktaydı.. bu sene orta öğretim kurumları yönetmeliğinde ders saatleri yeniden düzenlendi ben öğrenciler 15:50 çıktığı için işlemlerimi ona göre tamamlayıp 4 de çıkıyorum. Onlara kalsa yatıya kalın diyecekler..

Okul bir bütündür. sizin kadronuz ortaokuldaysa okul resmi çıkışı yani en son dersten ayrılan öğrenciler kaçta ayrılıyor ise kendi isteğinizle ödevlerini yapabilmeleri için biraz daha süre koyarak kendinizce uygun gördüğünüz tarihte çıkmanız daha uygun olacaktır diye düşünmekteyim. Şahsi düşüncem.

ne yani 16.10da çıkıyorlar bi de ödevlerini yapmak için süre koyucam kusura bakmasın kimse, akşama kadar kalamam okulda..öğrenciler 15dkda yazpıcaz dese de ödevlerini yapmaları 1 saati buluyor, ben geçen seneden beri yeri geldi 5e kadar durdum okulda..idareciler bile bana iyi akşamlar diyip çıkıp gidiyorlar..madem 30saat kuralı var ve bi yerlerde uygulanıyor, benim de mesaim 14.30da bitiyor kabul ederim. halk eğitimle görüştük önümüzdeki hafta gidicem 15-17 arası kurs, etüt vs. açmak için..bakalım ne sonuç çıkıcak..

yahu herkes mi 40 saat duruyor okulda ?? sınıfı kitleyip çıkıyorum diyen bi sürü kişi vardı onlar neredeleeeeerrrrrr :sleep:

ozlem22' Alıntı:
ne yani 16.10da çıkıyorlar bi de ödevlerini yapmak için süre koyucam kusura bakmasın kimse, akşama kadar kalamam okulda..öğrenciler 15dkda yazpıcaz dese de ödevlerini yapmaları 1 saati buluyor, ben geçen seneden beri yeri geldi 5e kadar durdum okulda..idareciler bile bana iyi akşamlar diyip çıkıp gidiyorlar..madem 30saat kuralı var ve bi yerlerde uygulanıyor, benim de mesaim 14.30da bitiyor kabul ederim. halk eğitimle görüştük önümüzdeki hafta gidicem 15-17 arası kurs, etüt vs. açmak için..bakalım ne sonuç çıkıcak..

Öğretmenim Özür dilerim yanlış anladınız beni galiba. Ben size 5 e kadar durun demiyorum. Siz isterseniz o süre dolduğunda çıkabilirsiniz. illaki boşluklar olacak, cocuklar gelsin o aralarda da yapsın ödevini. Kimsenin sizi bekletmeye hakkı yok. Benim anlatmaya çalıştığım Okulunuzdaki seçmeli ders ya da normal ders ayrımı gibi bir durum yapmamanız. zaten resmi yazı buna acıklık getirse sorun ortadan kalkar. Şayet hergün böyle değil ise yani yani hergün seçmeli ders nedeniyle okul uzamıyorsa ne zaman öğrenciler çıktı sizde çıkın. Ben bunu anlatmaya çalıştım. Yani siz isterseni hani bilirsiniz bazen gerçekten ihtiyaç sahibi öğrenciler oluyor evinde imkanı olmuyor araştırıyorlar onları kastettim. Bende çalıştım ilköğretimde 5.5 yıl sizi anlayabiliyorum. Ve bende burda kurs vermeyi istememe rağmen malesef saatler sıkıntısı nedeniyle kurs açamamaktayım.

geçen seneden beri bu 30 saat muhabbeti devam ediyor, ben de ona göre görevimi hep 14.30da bitiyor diye biliyordum, hatta müdürüm bile aynı şekilde söylüyor..ne doğru ne yanlış ben şaşırdım artık..

Hocam ben siz zarar görmeyin diye öyle söyledim inanın söylediğim doğru yakınım müfettiş bir formatörün yada /btr nin erkenden cıkmasından dolayı başkasından çıkan bir şikayeti soruşturduklarını anlattı bana. Bu durumda ilk baktıkları görevlendirme evraklarındaki çıkış saatleri. Bizzat konuştuk. Konuşmasam neden paylaşayım burda. Önemli olan burda kendimizi garanti altına almamız ve dikkat edin hem çalışma planınızı saatleriniz lütfen ders bitişine göre ayarlatın. Sonra görevlendirme esnasında bizim kurs verme gibi bir yetkimiz imkanımız yok. Büyüklere güvenmiyorum ben artık müdür demiş.. müdür dediğiniz yeri gelir kendini yakmamak için herşeyi söyler.. Olan bize olur. Saygılarımla.

teşekkür ederim..o dediğiniz kişi belki 10da 11de ya da ne biliyim 13de çıkıp gitti, böyle bi durumda soruşturma olması normal..ama okul çıkışı gitmesinde soruşturulacak bişey olduğunu sanmıyorum. hele ki benim sınıfım ilkokul binasında, öyle bir durumda sınıfı ortaokula taşımadığı için öncelikle müdürün başı yanar bence, ben ona on kere söyledim sınıfı taşıyın diye taşımıyor :shock:

Mrblar hocam.. Yorumlardan anladığım kadarıyla sizde benim gibi orta okulda öğretmenlik yapıyorsunuz. Şahsen benim görevli olduğum okulda bina yetersizliği nedeniyle sabah ortaokul öğrencileri, öğlenden sonra ilk okul öğrencileri gelmekte..
Yani bizim derslerimiz sabah 7:00-11:50 arası ile ekstra seçmeli derslerin olduğu günler saat 12:40 a kadar sürmekte..
Şahsen okula sabahları saat 7:00 da gelip 6 ders saatini doldurduktan sonra okuldan ayrılıyorum..
Geçen yıl görev yaptığım iki ayrı lisede ise okul ders saatleri sizin okulunuza benzer nitelikteydi.. O süreçte de sabah okula gidip öğlene kadar olan ilk 4 ders saatini okulda geçiriyor, ardından öğlen arası istediğimi yapıp öğleden sonrada kalan 2 ders saati görevimi ifa edip okuldan ayrılıyordum..

Maalesef idareciler BTR ile Formatörlüğü aynı şey olarak gördüklerinden aynı düzen devam etmek istemektedirler.. Yeni görev tanımımızda 30 ders saati okulda bulunmamız gerektiğinden ve fatih projesi kapsamasında ilgi alanımız tamir ve tadilattan ziyade etkileşimli tahtalar ile ilgili konular olduğunu hatırlamalıyız..

Sonuç olarak diyeceğim şu ki, okulunuzda mesai saatleri içerisinde peşpeşe gelecek şekilde 6 ders saati durmanızdan daha fazlası sizden istenemez..!

ozlem22' Alıntı:
teşekkür ederim..o dediğiniz kişi belki 10da 11de ya da ne biliyim 13de çıkıp gitti, böyle bi durumda soruşturma olması normal..ama okul çıkışı gitmesinde soruşturulacak bişey olduğunu sanmıyorum. hele ki benim sınıfım ilkokul binasında, öyle bir durumda sınıfı ortaokula taşımadığı için öncelikle müdürün başı yanar bence, ben ona on kere söyledim sınıfı taşıyın diye taşımıyor :shock:

Aynen öyle, evet erkenden çıkmasından kaynaklanmış.

Geri