BTR OLAYINA FARKLI BİR YAKLAŞIM..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan narsist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

narsist

Aktif Üye
Arkadaşlar BTR olayında bence yapılmak istenen şu:
her ne yaptılarsa büyük şehirlerdeki sınıfçıların norm olayını çözemediler bu yüzden her okula 2 BTR görevlendirme taktiğiyle sınıfçıların büyük kısmını bu kadroya kaydırarak norm fazlası sınıfçılardan kurtulmak istiyorlar..

büyük şehirlerde okulların çogu ikili öğretim ne de olsa,bilişimciler sabah , sınıfçı BTR ciler öğleden sonra olacak bence..

en az 2-3 sene rahatlatır bizi ama köklü çözüm değil bence.Neticede BTR de Formatörlük gibi görevlendirme üzerinden yürüyecek.. Ne zaman ki kadro çıkar köklü çözüm olur.

hocam işin içine boştaki sınıfçılar girerse işler çok fazla karışır. bir daha tayinimiz çıkmaz. ne bitmez bir sınıfçı varmış el attıkları yeri kurutuyorlar. şimdilik görevlendirme neysede birde sınıf öğretmenlerine kadro verirlerse hiç kimse bir yere kıpırdayamaz

hocam ilgisi yok. çünki bizim ilçede geçen yıl 10 sınıf öğretmeni formatör olarak çalışırken bu yıl kimse başvuramadı.. norm fazlası olma koşulundan dolayı.. formatör olarak çalışan sınıf öğretmenleri genelde eski öğretmenler ve norm fazlası değiller .. norm fazlası olanların da belgesi yok zaten.. bilginize

narsist' Alıntı:
Arkadaşlar BTR olayında bence yapılmak istenen şu:
her ne yaptılarsa büyük şehirlerdeki sınıfçıların norm olayını çözemediler bu yüzden her okula 2 BTR görevlendirme taktiğiyle sınıfçıların büyük kısmını bu kadroya kaydırarak norm fazlası sınıfçılardan kurtulmak istiyorlar..

büyük şehirlerde okulların çogu ikili öğretim ne de olsa,bilişimciler sabah , sınıfçı BTR ciler öğleden sonra olacak bence..

en az 2-3 sene rahatlatır bizi ama köklü çözüm değil bence.Neticede BTR de Formatörlük gibi görevlendirme üzerinden yürüyecek.. Ne zaman ki kadro çıkar köklü çözüm olur.

Sanki söylediklerin doğru hocam. uzun süredir norm, ders, görevlendirmeler için bi kesinlik olsun diye bekliyoruz. 5-6 senedir çalışmalar devam ediyor deniyordu. Sınıf öğretmenleri işin içine dahil olunca bir adımda da olsa atıldı gibi. Tabi Fatih projesinin liselerde uygulanmaya başlanması da bir sebep olabilir. İhtimaller fazla :)

adali35' Alıntı:
hocam ilgisi yok. çünki bizim ilçede geçen yıl 10 sınıf öğretmeni formatör olarak çalışırken bu yıl kimse başvuramadı.. norm fazlası olma koşulundan dolayı.. formatör olarak çalışan sınıf öğretmenleri genelde eski öğretmenler ve norm fazlası değiller .. norm fazlası olanların da belgesi yok zaten.. bilginize

BAŞTA İSTANBUL OLMAK ÜZERE BİR ÇOK BÜYÜK ŞEHİRDE DURUM SİZİN BAHSETTİĞİNİZDEN ÇOK FARKLI HOCAM... BİR SÜRÜ SINIF ÖĞRETMENİ NORM FAZLASI DURUMUNDA. BAZI OKULLAR SINIFÇILARINI GÖNDERMEMEK İÇİN 15 KİŞİLİK SINIFLAR KURDULAR,14-15 ŞUBE AÇTILAR 1. SINIF OLARAK...BEN BİZZAT BİLİYORUM BU TÜR OKULLAR OLDUĞUNU.AMA SENEYE NE YAPACAKLAR !!! SONUÇTA 14-15 ŞUBEYLE DEVAM ETSELER OKULDA YER SORUNU YAŞANIR..
BU MESELE KESİNLİKLE SINIFÇILAR İÇİN YAPILDI, DEDİYDİ DERSİNİZ..

AMA 2-3 SENE BİZİ RAHATLATIR BU DURUM.. ŞİMDİ BİZİM BU 2-3 SENE İÇİNDE ÇOK HAYATİ KARARLAR ALIP UYGULAMAMIZ LAZIM.. 2. ÜNİVERSİTE Mİ OLUR, YÜKSEK LİSANS MI OLUR, ÜNİVERSİTEYE GEÇMEK Mİ OLUR, ÖZEL SEKTÖR İÇİN ALT YAPI ÇALIŞMASI MI OLUR BİLEMEM AMA 3 SENE SONRA SINIFÇILARIN DURUMU OTURUNCA TEKRAR SİL BAŞTAN OLACAK HERŞEY VE BİZİM BELİRSİZLİĞİMİZ DAHA DA ORTAYA ÇIKACAK SANKİ..

narsist' Alıntı:
AMA 2-3 SENE BİZİ RAHATLATIR BU DURUM.. ŞİMDİ BİZİM BU 2-3 SENE İÇİNDE ÇOK HAYATİ KARARLAR ALIP UYGULAMAMIZ LAZIM.. 2. ÜNİVERSİTE Mİ OLUR, YÜKSEK LİSANS MI OLUR, ÜNİVERSİTEYE GEÇMEK Mİ OLUR, ÖZEL SEKTÖR İÇİN ALT YAPI ÇALIŞMASI MI OLUR BİLEMEM AMA 3 SENE SONRA SINIFÇILARIN DURUMU OTURUNCA TEKRAR SİL BAŞTAN OLACAK HERŞEY VE BİZİM BELİRSİZLİĞİMİZ DAHA DA ORTAYA ÇIKACAK SANKİ..

3 seneye de branşçı fazlalığı oluşur hocam. FRÖ (Fatih rehber öğretmeni) görevlendirmesi yaparlar artık. Şaka bi yana Allah sonumuzu hayır etsin.

Hocam herseyden once gecen senden daha net bir çalışma şekli var. Bardağın dolu tarafından bakmak lazım Şüpheci ve paranoya düşünceler bize bişey kazandırmaz. Hala eksik yanları var tabiki fakat yinede daha net açıklanmış önceye nazaran

bazıları olayı çok abartıyor. bana ne değişti diye soranlara sadece mesai saatleri diyorum. panik yapmaya gerek yok bu kadar. Bir de norm isteyenlerin (tamamı değil) çoğunluğu formatörlük belgesi olan diğer branşlardan galiba. ortaokul da görevli bt ci arkadaşların ders sorununun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

Geri