BTR olduğuma ilk kez illet ettim.

Kodla Büyü

harun erdem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Teneffüslerde bilgisayar tamir etmekten bunaldım artık. 3 gün kendi okulumdayım, 2 gün fatih projesi olan okula gidiyorum BTR olarak. Kendi okulumda 16 saat dersim var, ders aralarında boş derslerde bilgisayar arızalarıyla uğraşıyorum. Kendi okulumda da BTR görevi yapmak zorunda mıyım.

Kendi okulunda bilgisayarları tamir etmek zorunda değilsin ama gel gör ki bilgisayarlar çalışmazken bilgisayar dersi anlatmak kimsenin içine sinmez herhalde. Öyle bir kıskaçki iki öğretmenin yapacağı işi bir öğretmene yüklüyorlar bu şekilde.
BT Sınıfı kendi kendini kuruyor kendi kendini onarıyor zannediyor birileri sanırım.

okulda bt sınıfı yokki, idarenin bilgisayarlarını tamir ediyoruz, bt sınıfı olsa ona sesim çıkmaz sonuçta dersimle ilgili. müdürle tartıştık hatta, bilgisayar bozulmuş kurumnet çalışmıyomuş, kurumnet daha önemliymiş, derse girmeyecekmişim. bende gittim dersime girdim diğer tenefüs baktım tamirci çağırmışlar:)

bilgisayar tamir etmek bizim işimiz değil. 1000 kere söyledik bunu yahu. yapıyorsanız yapın, ama görevimiz gibi düşünmeyin ulu orta yerde söylemeyin.

Hocam BTR olduğunuz yerde de okulunuzda da tamircilik işiniz değil. Bende onun mücadelesini veriyorum ama anlamıyorlar, keyifleri bilir. Dersim yokken zamanım olurdu elimden geldiğince yapardım ama simdi dersim bolca var ve uğraşacak zamanım yok.

tamir etmek gibi bir görevimizin olmadığını biliyorum, boş zamanım olursa yapıyorum işler yürüsün diye ama bunu idare zorunluluk olarak gördüğünden illet ediyor insan.

Hocam kendi oklulunuzda btr işleri yapmak zorunda değilsiniz. Sadece btr olarak görevlendirildiğiniz okulda btr işlerini yürütmeniz yeterli. O da tamir işi değil zaten.

Hocam biraz sert tarafınızı göstereceksiniz, mecbur. Yani siz ses çıkarmadıkça aynı durum devam edecektir. Önce size iş buyrulduğunda "şu an meşgulüm" demeyi deneyin. Aynı işi sizi ilk gördüklerinde yine söyleyeceklerdir "hocam acelem var, gitmeliyim" dersiniz. Muhtemelen size karşı suratlar asılacaktır. Ama onların tutumuna göre devamını siz belirleyin. Fakat bence isterlerse size karşı sert-ters-yaptırımcı vs. konuşsalar bile takmayın kafaya sallayın gitsin. Yapılacak işlerini ancak nazikçe rica ederek yaptırabileceklerinin farkına varacaklardır.

Geri