BTR olmak zorunlu mu? BTR görevi olmayan bir bilişim öğretmenine teknik işlerle ilgili görev verilebilir mi?

Kodla Büyü
Bilişim öğretmeni BTR olmak zorunda mıdır? Örneğin bir okulda birden fazla bilişim öğretmeni varsa Hangisi BTR olur? İkiside BTR olmak isterse nasıl bir yöntem uygulanır yada bilişim öğretmeni okulda tekse ve BTR görevi almak istemezse ne olur? Yani kısaca BTR nedir nasıl seçilir, BTR görevi olmayan(ek ders ücreti almayan) bilişim hocasına okul müdürü vs teknik görevler verebilir mi? Daha atanmadım ücretli öğretmenlik yapıyorum ama bunları merak ediyorum, değer mi bu branş için atanmaya atanma maratonuna girmeye anlamak istiyorum

Bu forumu inceleyin yüzlerce konu var bunlarla ilgili. Her yerde farklı uygulamalar mevcut. Kim ne dese yanlış olabilir. Atanmaya değip değmeyeceğini bu forumu inceleyip anlayabilirsiniz.

Bilişim öğretmeni BTR olmak zorunda mıdır? Örneğin bir okulda birden fazla bilişim öğretmeni varsa Hangisi BTR olur? İkiside BTR olmak isterse nasıl bir yöntem uygulanır yada bilişim öğretmeni okulda tekse ve BTR görevi almak istemezse ne olur? Yani kısaca BTR nedir nasıl seçilir, BTR görevi olmayan(ek ders ücreti almayan) bilişim hocasına okul müdürü vs teknik görevler verebilir mi? Daha atanmadım ücretli öğretmenlik yapıyorum ama bunları merak ediyorum, değer mi bu branş için atanmaya atanma maratonuna girmeye anlamak istiyorum
Hocam eğer okulda teknik işlerden anlatan yoksa ki %90 olmuyor btr alsanız da almasanız da yapmak zorunda kalıyorsunuz, idareler diyor ki beden müzik öğretmeni İstiklal Marşını niye biz okutuyoruz diyor mu vs. Vs. 5 yıldır btr almadım ama full her işi yaptım ben de bu sene ek görevlendirmede aldım artık. Boş günümde evde iş yapıp ekders almamaktansa gider okulda yaparım dedim. 2 öğretmen olma ihtimali çok çok düşük. Olursa da genelde önce isteyen 2si de istiyorsa hizmet puanı çok olan btr olur, Bazen müdürü kafalayıp diğerine olumsuz görüş tutturup btr olan da olmuyor değil malesef okullar, Muhteşem Yüzyıl seti gibi zaten:)

Ayrıntılı bilgi için Resmi yazıları incelemenizi tavsiye ederim. Hoş gerçi resmi yazılarında bizi aman aman koruyan bi yapısı yok malesef hep keyfi uygulamalar. Şahsi görüşüm bu meslek yapılacaksa ders süresi konusunda sıkıntısı olmayan,bt sınıfı ve altyapısı olan,idarecileri anlayşlı bir okul olması gerekiyor. Bu dediklerimin hepsini bir arada bulmakta çölde su misali. Türkiyede bin okul yoktur bu normlarda

6. Görevi yürütecek istekli öğretmenlerin aynı şartları taşıması halinde sırasıyla;

a. Bilişim teknolojileri ve ilgili alanlarda doktora yapmış olanlara,

b. Bilişim teknolojileri ve ilgili alanlarda yüksek lisans yapmış olanlara,

c. Fatih projesi kapsamındaki merkezi/mahalli eğitimlerde eğitim görevlisi olarak

d. Son beş yıl içerisinde bilişim alanında katıldığı hizmetiçi eğitim faaliyetlerinden toplam kurs saati fazla olanlara öncelik verilecektir.

Ekli dosyalar

Normalde veremez. Rica edebilir yaparsınız yapmazsınız sizin bileceğiniz birşey. Ucretliyseniz, farklı iş bulma imkanınız varsa o olana özellikle de ticarete yönelmenizi tavsiye ederim. Atanmak birdert atandıktan sonra sürekli norm fazlası olup, neolitik göçebe hayatı yaşamanız ayrı bir dert. Hersene strese gireceksiniz. Helede işten anlamaz idarecilerle karşılaşırsanız stres katsayiniz her geçen yıl artacaktır.

1-Olmak zorunda değildir.
2-Kıdemi fazla olan önceliklidir.
3-Tekse ve görev almak istemezse zorla kimse görevlendirmez çünkü isteğe bağlı bir görevlendirmedir.(arge,komisyon,özel büro,fotoğrafçılık,özlük.atama birimlerinde görev almak gibi isterseniz görevlendirilirsiniz)
4-Teknik görevler veremez , yapmak zorunda değilsiniz burada sizin duruşunuz her şeyi belirler ama genelde müdürün verdiği her on işten 3-4 tanesini yapın gerisini yapmayın diğer öğretmen ve idarecilerin istediği hiç bir teknik işi yapmayın ayaklarıda ağızlarıda alışmasın sonrada başınız böyle yaptığınız için çok rahat eder prensip sahibi olduğunuzu benimserler)
5-Atanma konusu özel sektörde daha iyi gelirler elde edebileceğiniz bir sürü yer araştırsanız var sadece çalışma koşulları mesela hafta içi hergün 9-18:00 gibi olur en iyi ihtimalle. ama nerede mutlu olacağınız sizin tercihiniz ve hayattan beklentinizlede alakalıdır.
Başka sorun olursa da sorabilirsin

Hem zaten BtR de teknik işler yapmaz ki... Görev maddelerini okursanız farkedeceksiniz..

6. Görevi yürütecek istekli öğretmenlerin aynı şartları taşıması halinde sırasıyla;

a. Bilişim teknolojileri ve ilgili alanlarda doktora yapmış olanlara,

b. Bilişim teknolojileri ve ilgili alanlarda yüksek lisans yapmış olanlara,

c. Fatih projesi kapsamındaki merkezi/mahalli eğitimlerde eğitim görevlisi olarak

d. Son beş yıl içerisinde bilişim alanında katıldığı hizmetiçi eğitim faaliyetlerinden toplam kurs saati fazla olanlara öncelik verilecektir.
Hocam çok teşekkürler

1-Olmak zorunda değildir.
2-Kıdemi fazla olan önceliklidir.
3-Tekse ve görev almak istemezse zorla kimse görevlendirmez çünkü isteğe bağlı bir görevlendirmedir.(arge,komisyon,özel büro,fotoğrafçılık,özlük.atama birimlerinde görev almak gibi isterseniz görevlendirilirsiniz)
4-Teknik görevler veremez , yapmak zorunda değilsiniz burada sizin duruşunuz her şeyi belirler ama genelde müdürün verdiği her on işten 3-4 tanesini yapın gerisini yapmayın diğer öğretmen ve idarecilerin istediği hiç bir teknik işi yapmayın ayaklarıda ağızlarıda alışmasın sonrada başınız böyle yaptığınız için çok rahat eder prensip sahibi olduğunuzu benimserler)
5-Atanma konusu özel sektörde daha iyi gelirler elde edebileceğiniz bir sürü yer araştırsanız var sadece çalışma koşulları mesela hafta içi hergün 9-18:00 gibi olur en iyi ihtimalle. ama nerede mutlu olacağınız sizin tercihiniz ve hayattan beklentinizlede alakalıdır.
Başka sorun olursa da sorabilirsin
Hocam öncelikle çok teşekkürler; karar verirken bu bilgileri göz önünde bulunduracağım, ücretli öğretmenlik yapıyorum öğretmenliği sevdim çocuklarla enerjimiz tuttu ama branş ile alakali kafam çok karışık

BTR görev maddelerine nereden ulaşabilirim?
google.com dan
Hocam öncelikle çok teşekkürler; karar verirken bu bilgileri göz önünde bulunduracağım, ücretli öğretmenlik yapıyorum öğretmenliği sevdim çocuklarla enerjimiz tuttu ama branş ile alakali kafam çok karışık
eğer öyleyse farklı bir bölüm okuyun fark dersleri sadece alın branş değiştirin hocam.

Normalde veremez. Rica edebilir yaparsınız yapmazsınız sizin bileceğiniz birşey. Ucretliyseniz, farklı iş bulma imkanınız varsa o olana özellikle de ticarete yönelmenizi tavsiye ederim. Atanmak birdert atandıktan sonra sürekli norm fazlası olup, neolitik göçebe hayatı yaşamanız ayrı bir dert. Hersene strese gireceksiniz. Helede işten anlamaz idarecilerle karşılaşırsanız stres katsayiniz her geçen yıl artacaktır.
Hocam ticaret derken nasıl bir ticaret önerirsiniz? Lisans mezunu olarak düz memurluk olarak atanmak iicn de uğraşmayı düşündüm ama şimdi karar verme sürecindeyim... ben de mesela BÖTE bölümünü tercih etmek isteyen bir arkadaşım olsa ve bana danışsa ona kıyısından geçme derim; tecrübe edindikçe neyin ne olduğu daha iyi anlaşılıyor

Bize gelen yazıdaki ek...
BT rehber öğretmen görevleri.. ( 2024 Şubat ayındaki görevlendirme yazısının ekidir)

Ekli dosyalar

Özel sektörde kimse 15 saate 55.000 ücret vermez. Kendini yazılımda yetiştirdiysen özel sektörde şansını dene. Ancak çalışma şartları, rahatlık memur gibi olacağını hiç sanmam. Öğretmenlik kimseye eyvallahın olmadığı tek memuriyet de diyebilirim.
Sağlıkçı, polis, asker, diğerleri tamamen müdürlerin keyfi davranışlarına muhatap olursun. Öğretmenlik ise ders programın belli sınıfta teksin. Sen ve öğrenciler

Özel sektörde kimse 15 saate 55.000 ücret vermez. Kendini yazılımda yetiştirdiysen özel sektörde şansını dene. Ancak çalışma şartları, rahatlık memur gibi olacağını hiç sanmam. Öğretmenlik kimseye eyvallahın olmadığı tek memuriyet de diyebilirim.
Sağlıkçı, polis, asker, diğerleri tamamen müdürlerin keyfi davranışlarına muhatap olursun. Öğretmenlik ise ders programın belli sınıfta teksin. Sen ve öğrenciler
sen ve öğrenciler mi? merkezi bir okulda çalışta gör sen ve öğrencileri 😂

Merkezde çalışıyorum hocam, isini de tam yapınca kimse bir sey diyemez, veli dahil kimseyi karistirtmam.

Merkezde çalışıyorum hocam, isini de tam yapınca kimse bir sey diyemez, veli dahil kimseyi karistirtmam.
merkezde her okul bir değil hocam çarşı merkez de var merkezin semt merkezide var elitlerin çocuklarının çoğunlukta olduğu yerde var bunun sayısı arttırılabilir hepsi farklı (köy kadar rahat olmaz hiç birisi) tabi işini doğru yapınca kimse karışmaz kısmına kısmen katılıyorum sadece size fazla zarar gelmez ama mutlaka geleceği varsa karışacağı varsa biri gelir işinize karışır karıştırır bu her zaman veli - öğrenci olacak diyede bir kural yok, çünkü bu tip yerlerde yıllarca görev aldık arkadaşlardan gördük herşeyi dört dörtlük okullarda bile şikayet bitmiyor

sen ve öğrenciler mi? merkezi bir okulda çalışta gör sen ve öğrencileri 😂
Diyarbakır ilk atama 6 yıl, 3500 öğrenci,60 kişilik sınıflar, 30 sandalye, 20 bilgisayar, şimdiki okulum Niğde merkez 8 yıl, 1000 öğrenci 24-30 kişilik, 15 bilgisayar. İşimi yapıyorum. Mesleğim bazen yoruyor, ama özel sektörde de çalıştım. Üniversiteyi kazandığımı fabrikada öğrendim. 3 abimde özel sektörde. Anamdan emdikleri süt burunlarından geliyor. Benim saatim belli. Günde 7 saat ders, sabah 8:30 evden çık, 16:00 eve giriş. Müdür ve yardımcılarının yanına sohbete giderim.
37 tahta var. Yetermi🤣🤣🤣🤣🤣

Diyarbakır ilk atama 6 yıl, 3500 öğrenci,60 kişilik sınıflar, 30 sandalye, 20 bilgisayar, şimdiki okulum Niğde merkez 8 yıl, 1000 öğrenci 24-30 kişilik, 15 bilgisayar. İşimi yapıyorum. Mesleğim bazen yoruyor, ama özel sektörde de çalıştım. Üniversiteyi kazandığımı fabrikada öğrendim. 3 abimde özel sektörde. Anamdan emdikleri süt burunlarından geliyor. Benim saatim belli. Günde 7 saat ders, sabah 8:30 evden çık, 16:00 eve giriş. Müdür ve yardımcılarının yanına sohbete giderim.
37 tahta var. Yetermi🤣🤣🤣🤣🤣

Geri