BTR Sınıf Rehber Öğretmenliği Ücreti?

Kodla Büyü

blackpeace123

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Malumunuz okulda yeterli öğretmen olmadığında mecburen sınıf rehber öğretmeni oluyoruz. Bunun ücretini almak istediğimde müdür yardımcısı sizin görevlendirme de nöbet verilemez diye ücret veremiyorum diyor. bununla ilgili resmi yazı ve mevzuat bilgisi lazım. aynı durumda olan arkadaşlar nasıl aldıklarını yazarlarsa sevinirim.

görevlendirme de sınıf rehber öğretmenliği de alamaz diyor. Onu veriyorsa ücretini de vermesi gerekir.

Bencede görevi veriyorsa ücretini de vermelidir. Ancak yakın bir örnek olan DYK durumu var... Öğrenciler dersimizi seçmiş olmasına rağmen haksız bir şekilde sonuçlanmışken hala ne konuşuyoruz..

Ben kendi okulumdan başka bir okulda btr yim. kendi okulumda da sınıf rehberliğim var ücret alabilir miyim?

hocalarım nöbet ücreti alınıyor mu yani btr iken. mesela 6 veya 7 dersimin oldugu gün nöbet yazılsa ücret alabilir miyiz

Hocam 6 kadrolu 1 görevlendirme müdür yardımcısının olduğu bir imam hatip ortakokulunda fpbtr yim
Okulumuzda 5 sınıf şubesi var.

1 kadrolu müdür
1 görevlendirme müdür yard.
5 kadrolu öğretmen (ben de içindeyim)

Bu durumda 6-A sınıfının sınıf rehber öğretmenliği görevini yapıyorum.
Ve bu işi fahri olarak yapacağımı söylediler.

Bu durumu aynen BİMER e de bilgi edinme başlığı altında yazdım.
Gelecek cevabı sizinle paylaşırım.

Muhtemel cevaplar
1-- Bir öğretmene 2 sınıf rehberliği görevi verilsin çünkü BTR ye sınıf görevi verilemez.
2-- Açıktaki sınıfa müdür baksın
3-- Açıktaki sınıfa müdür yardımcısı baksın
4-- Açıktaki sınıfa görevlendirme gelen öğretmenlerden biri baksın
5-- Açıktaki sınıfa BTR baksın. Para mara da vermeyin. Nasıl olsa yapar bunlar. DYK larını da kestik zaten. Daha neler yapacağız bak onlara

Arkadaşlar btr nöbet tutabilir ücretini alabilir mi?Bu konuyla ilgili okuduğumu yazıda btr görevinde olmadığı zamanlar yani derse girdiği zamanlar nöbet tutabilir gibi ifadeler kafamı karıştırdı.Bunla ilgili elinde yönetmelik olan var mı?

BTR tüm gün boyu boşluksuz derslere giriyorsa o gün BTR görevi olmadığı için nöbet ücreti alır. Ancak nöbeti de en az dersi olan güne verin diye bir mevzuat var. Dolayısıyla idare bir gününüze derslerinizi yığıp nöbet verirse ücret öder ama kendi başını ağrıtabilir. Bir saat bile boş dersiniz olsa o gün otomatikmen BTR göreviniz olmuş oluyor ücret alsanız bile ilerde faiziyle geri istenebilir. Yani nöbet almak hem sizin açınızdan hem de idare açısından problemli. O kadar işin arasında fahri olarak tutarsanız da kendinizi yorarsınız. Önü açılırsa en güzeli DYK...

Geri