BTR VE BELLETİCİLİK???

Kodla Büyü

bil_mid

Aktif Üye
BTR görevlendirmesi olup bellticilik yapan arkadaşlar var mı acaba? ek dersleriniz nasıl ödeniyor?

Evet hocam ben 2. dönem başından beri Belletmenlik yapıyorum ve BTR görevlendirmem var. Konuyla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Zaten "BTR Görevlendirmesi Tereddüt edilen Hususlar" diye bir yazı gelmişti okula ve net bir şekilde iki görevinde yürütülmesinde sıkıntı olmadığı yazılıydı.

hcm lise de btr görevlendirmem var. kadrom ortaokulda kadromun bulunduğu okulda belleticilik yapıyorum.

hocam bana haftaiçi tutamazsın,tutarsan da 3 saat ekders yazarız dediler. mecburen haftasonları görev aldım hep. fakat bu ay haftasonu müsait değildim,haftaiçi de tuttum,bu yuzden ekdersimi eksik alacağım. siz haftaiçi görev alabiliyor musunuz ? kaç saat yazılıyor?

6 saat yazılıyr hcm. 3 saat yazmalarının gerekcesi hafta içi tutmandan dolayı mı? bir yanlışlık var gibi.

evet, haftaiçi tuttuğum için öyle hocam, gündüz okulda görevlisin,24 saat durmuyorsun yurtta, sadece akşamları duruyorsun, o yuzden 3 saat alacaksın dediler

benim mdr yardımcısıda sadece hafta sonları veriyor o da cumartesi günleri benim btr görevclendirmemde öğleciyim pazar günü bile vermiyor oysa ki pazar 12- pazartesi 12 okula yetişiyorum ama yok ısrar ediyor bu konuda ne yapılabilir ben hafta içi tutmak istiyorum aslında

srkn17 hocam, BTR tereddüt edilen hususlar yazısında var,
11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet
görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs
saatleri de dahil), ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve
öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de
dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar
doğrultusunda verilebilecektir.

eğitim öğretim saatleri dışında kısmı işi karıştırıyor

bil_mid' Alıntı:
srkn17 hocam, BTR tereddüt edilen hususlar yazısında var,
11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet
görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs
saatleri de dahil), ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve
öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de
dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar

eğitim öğretim saatleri dışında kısmı işi karıştırıyor

bil_mid hocam çok sağolsn ben okumamıştm bu yazıyı teşekkürler.haftasonu olsada en azndan nöbet görevi alabirimm

bil_mid hcm benim bildiğim belleticilikte eğer gece pansiyonda kalıyorsan 6 saat yazılmalı.yok gece kalmıyorsan gündüüz tutup aksam idarenin belirlemiş olduğu saate kadar kalıyorsan 4 saat yazılmalı. ayrıca hafta içi tutup tutamayacağın birazcıkta idareyle olan ilişkilerine bağlı. kendi okulumda sabah 8.30 nöbeti devr almam gerekirken btr olarak görevli olduğum lisede saat 3.30 da çıkıyorum. ve 3.30 dan sonra nöbeti alıyorum(2 erkek belletmen tutuyuz). bu konuda sanırım bizim idare biraz daha anlyışlı. ...ama ben hala sana 3 saat yazmalarına takıldım . yönetmeliği inceledin mi bil_mid hcm??

Sen yarım gün tutuyorsun sana 3 saat yazarız diye yönetmelikte böyle bir madde yok. belleticilik için muhakkak en az 4 saat yazmak zorundadır. Zaten belleticilik görevi de mesai saati bitimi başlar ve taki yat saatine kadar sürer. Yani saat 9.30dur. Bu saatten sonra belleticilik değil nöbetçi belletici devreye girer ve zaten o da sabaha kadar pansiyonda kalır ve sonuçta 6 saatini alır. O idarecilerin bu şekilde yorumlamaları çok saçma. Bizim okulda dışarıdan gelen belleticiler var mesai saati dışında geliyorlar. Ertesi gün gidiyorlar ve 6 saat ek derslerini alıyorlar. Hangi durumda 4 saat alınır diyorsanız eğer akşam pansiyonda kalmayıp eve gidiyorsan 4 saat alırsın. Bu konuyu idarecilerimizle çok tartıştık ve en son pansiyonda kalan 6 kalmayan 4 alır dediler. Gündüz nöbeti zaten her okuldaki rutin nöbet bunun için ek ders verilmez dediler.

keremser hocam belleticilik derslerin bitim saatinden sonra mı başlıyor? biz okulda 24 saat tutuyoruzda.. gunduz tenefüs aralarında tutugumuz nöbet sadece okul nöbeti diye mi geciyor

keremser hocam, yönetmeliğe baktım fakat gece yatan 6 saat alır gibi bi ibare göremedim. her belleticilik için 4 saat verilir, 24 saat kalanlara +2 daha verilir diyor. sen 24 saat durmuyorsun başımız yanmasın diyorlar. bende biraz önce gittim konuştum,18 tane belletici var sonuçta hiç kimse 24 saat kalamaz ki, bunların da dersi var dedim,onların boş saati de oluyo falan kem küm..hala ikna edemiyorum. yasa dışı bi iş çeviriyomuşum havası esiyor :)

Arkadaş 5 yl yatılı okulda görev yaptım, belleticilik de yapmak zorunda kaldık. 24 saat esasına göre tutarsan 6 saat ücret alıyosun, bir de akşam belli bir saate kadar tutabiliyosun (eğer 2 belletici şartına uyarsa yatakhanedeki öğrenci sayısı) bu da 4 saat ücrete tekabül ediyor. aslında 24 saat esasındaki öğretmene yönetmelik gereği ertesi gün ders verilmeyebiliyor ama tabi uygulama böyle değil. nöbet günü konusunda gelince de kesinlikle herhangi bir gün olabilir. çok afedersin ama hafta sonlarını sana itelemişler. Mdr yrd ..... yapıyor sana. yönetmeliği bulamadım. bulursan atarım. ama sen yönetmeliği oku arkadaş hangi madde iligili ise de onu yazıp dilekçe ver.

bil_mid' Alıntı:
hocam bana haftaiçi tutamazsın,tutarsan da 3 saat ekders yazarız dediler. mecburen haftasonları görev aldım hep. fakat bu ay haftasonu müsait değildim,haftaiçi de tuttum,bu yuzden ekdersimi eksik alacağım. siz haftaiçi görev alabiliyor musunuz ? kaç saat yazılıyor?
gerizekalılık sınır tanımıyor hocam.
ben kaç yıldır uğrasıyorum salaklarla... bu sene 1.dönem ben de yaptım mırın kırın etti sube müdürü arkadasın da dediği gibi BTR HAKKINDA TEREDDÜDE DÜŞÜLEN HUSUSLAR 11.MADDE de açık ve net yazar "(belleticilik hariç) nöbet görevi verilemez" şeklinde. önemli olan belleticilik nöbet saatlerinizin mesainizi engellememesi.
ki siz 9-3 veya 8-5 diyelim farketmiyor çalısıyor olun.
bulunduğum yerde 2 çeşit nöbet var ya 12 saat nöbet karşılığı 4 saat ya da 24 saat nöbet karşılığı 6 saat ekders.

ben mesela 18:00-06:00 arası tutardım.
burdaki nöbetler:
08:00-20:00
18:00-06:00
20:00-08:00
seç beğen...

belletici öğretmen yönetmeliğini oku
btr tereddüt edilen hususlar yazısını oku
ekders yönetmeliğini oku
2x2=4 ettiğini açık net görür gerizekalılara anlatırsın hocam

bil_mid' Alıntı:
evet, haftaiçi tuttuğum için öyle hocam, gündüz okulda görevlisin,24 saat durmuyorsun yurtta, sadece akşamları duruyorsun, o yuzden 3 saat alacaksın dediler

bu kadar saçma bir açıklama olamaz.

Öncelikle şunu söyleyim. Bende yatılı okulda çalışıyorum 6 yıldır. iki yıldır nöbet tutmuyorum.
Formatörlük varken tutuyordum ama bu sene kendi isteğimle tutmuyorum...

BTR görevi eğitim öğretim saatleri içinde geçerlilir. Size yapılan açıklamaya göre bütün öğretmenlere 3 saat ödenmesi gerekir.
Kaldı ki; pansiyonlu okullar yönetmeliği gayet açık... 4-6 saat ödenir..5 saat bile ödenemezken 3 saat komik...

Hocam size tavsiyem hakkınızı arayın..

arkdaşlar burdan ne anlamamız gerekiyor....
zaten belletmenlik eğitim öğretim saatleri dışında yapılıyor hafta içi nöbet tutabiliriz mi
yoksa belleticilik 24 saat esasına göre yapılır diye düşünerek sadece haftasonları mı
sizin okullarınızda nasıl uygulanıyor acaba?

bil_mid' Alıntı:

Diğer öğretmenler 24 saat mi duruyor yurtta? Ne alaka.

güncell demişssin ama anlamadım
olay şu btr yim ama belletmen görevide yapıyoruz ayda 5 nöbetimiz var saat 7 de etüt için okula gelıyor aksam 9 da cıkıyorum 2 saat ıcın 4 saat ekders yazıyorlar
fakat btr olup ta aksam 5 ten sonra sabaha kadar tutan arkadaslarımda var hıc bı problem olmuyor 6 saat tıkır tıkır alıyorlar

g.cetin.66' Alıntı:
güncell demişssin ama anlamadım
olay şu btr yim ama belletmen görevide yapıyoruz ayda 5 nöbetimiz var saat 7 de etüt için okula gelıyor aksam 9 da cıkıyorum 2 saat ıcın 4 saat ekders yazıyorlar
fakat btr olup ta aksam 5 ten sonra sabaha kadar tutan arkadaslarımda var hıc bı problem olmuyor 6 saat tıkır tıkır alıyorlar

hocam ben maddenin ne demek istediğini sordum herkes farklı şekilde yorumlyr...sanırım nöbet tutmamıza engel bi madde değil...tutamamız zaten saçma ama daha önce formatörlük varken belleticilik görevi verilmiyordu.ordu mem in bakanlıktan aldığı görüş yazısına binaen..tabi ilden ilede değişiyor uygulamamlr...teşkkürler cvbnız için...

srkn17' Alıntı:
g.cetin.66' Alıntı:
güncell demişssin ama anlamadım<br sab="784"> olay şu btr yim ama belletmen görevide yapıyoruz ayda 5 nöbetimiz var saat 7 de etüt için okula gelıyor aksam 9 da cıkıyorum 2 saat ıcın 4 saat ekders yazıyorlar<br sab="785">fakat btr olup ta aksam 5 ten sonra sabaha kadar tutan arkadaslarımda var hıc bı problem olmuyor 6 saat tıkır tıkır alıyorlar
<br sab="786"><br sab="787">hocam ben maddenin ne demek istediğini sordum herkes farklı şekilde yorumlyr...sanırım nöbet tutmamıza engel bi madde değil...tutamamız zaten saçma ama daha önce formatörlük varken belleticilik görevi verilmiyordu.ordu mem in bakanlıktan aldığı görüş yazısına binaen..tabi ilden ilede değişiyor uygulamamlr...teşkkürler cvbnız için...
hocam ben ordudayım ve sıkıntı yasamıyor şu an btr ler ben dahil tutuyor bilgisayarcı arkadaşlar

arkadaşlar merhaba bir lisede bt rehber öğretmeniyim başka bir okulda belleticilik görevi yapıyorum. Ancak belletici olduğum yerde hafta içi gece kaldığım halde bu okulun kadrolu öğretmeni olmadığım için 4 saat ücret alabiliyorum ancak hafta sonu 6 saat alabiliyorum. Sizde uygulamalar nasıl, bu öğretmen kendi öğretmenimiz diğeri başka okulun kadrosunda gibi bir ayrım var mı???

bil_mid' Alıntı:

saçmalamışlar, uyuz oluyorum böyle sanki babasının parasını hayrına dağıtıyormuş gibilere.. o zaman dışardaki okullardan gelen arkadaşlar var bize, onlara da 3 saat versinler.. iş bilmez işgüzar müdürler ve yardımcıları :verymad: :verymad:

ogrenci985' Alıntı:
arkadaşlar merhaba bir lisede bt rehber öğretmeniyim başka bir okulda belleticilik görevi yapıyorum. Ancak belletici olduğum yerde hafta içi gece kaldığım halde bu okulun kadrolu öğretmeni olmadığım için 4 saat ücret alabiliyorum ancak hafta sonu 6 saat alabiliyorum. Sizde uygulamalar nasıl, bu öğretmen kendi öğretmenimiz diğeri başka okulun kadrosunda gibi bir ayrım var mı???
hocam bizde öyle bi ayrım yok dışardan tutan arkadaşlarda bizimle aynı 6 saat ücret alıyorlar...ancak ekders yönetmeliğinde şöyle bi madde var sanırım sizin idare buna bakarak size 4 saat veriyor....

MADDE 13- (1) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde belletici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez.

61>34' Alıntı:
bil_mid' Alıntı:

saçmalamışlar, uyuz oluyorum böyle sanki babasının parasını hayrına dağıtıyormuş gibilere.. o zaman dışardaki okullardan gelen arkadaşlar var bize, onlara da 3 saat versinler.. iş bilmez işgüzar müdürler ve yardımcıları :verymad: :verymad:

Haklısınız hocam ama bu konu hakkında dava açılırsa ve hakim de bu "işgüzar müdürler" le aynı görüşte olursa, aldığımız ekdersleri geriye dönük faizle ödemek zorunda kalırız.(Allah göstermesin. Bende haftaiçi-sonu nöbet tutup 6 saat ek ders alıyorum.)

bu konu hakkında kesin bir bilgi verebilecek olan var mı veya nereden net bir cevap alabiliriz?

bil_mid' Alıntı:
Bizim okulda hiç bir öğretmen 24 saat durmuyor :9 arkadaş 24saat duran belletici var mı? her öğretmenin bişekilde dersi olur, 5 senedr belleticiyim böle bişey ilk defa duruyorum.Anlamadığım mevzu neden 3saat :) yönetmelikte 3 saat mı geçiyormuş? hafta içi tabiki tutacaksın fakat yemek yerken yanlarında duracaksın ,ayrıca öğrencide 24 saat yurtta durmaz ki..öğrencininde okulu var.Ders saatinde yurt bobboş olur boş binayımı bekleyekmişsiniz.

Geri