btr ve kat nöbeti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan menu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

menu

Aktif Üye
1. sorum : Bir ortaokulda bilgisayar öğretmeniyim bu sene görevlendirmeler geç geldi bana kat nöbeti yazılar okulumda 18 saat dersim vardı. 3 gün kendi okulumda 2 gün başka bir liseye gidiyorum. İdarem sen bizde bilgisayar öğretmenisin ders sayın bizde çok sana kat nöbeti veririm sen formatörlüğe diğer okula görevlendirildin oraya gidiyorsun diyor. yazıyı gösterdim ama kabul etmiyorlar.ne yapmalıyım? bodrumdan ikinci kata in çık in çık çok zor oluyor.

2. sorum : btr olarak ek derslerimiz nasıl okulumda 18 saat derse gidiyorum geriye 12 saat kalıyor lise iki güne 12 saat mi yazacak. yoksa 15 saati lise yazıp okulum 18 saatten arta kalan 3 saati mi yazacak. kendi okulum bana burda bilgisayar öğretmenisin lisede formatörsün diyor böyle bir durum varmı? şaşırdım kaldım.

Bir yol gösterin sizde durumlar nasıl :verymad: :scared: :verymad:

her iki okuldada btr siniz. nöbet vb. görev verilemez.. ekders 18 sa. haftalık yazılır..

bunu ben nasıl anlatabileceğim bir yazı varmı elinizde benim elimdeki pek etkili olmadı.

diğer arkadaşlardan ses çıkmıyor merak ediyorum herkesin okulu nasıl bir uygulama içinde

menu' Alıntı:
1. sorum : Bir ortaokulda bilgisayar öğretmeniyim bu sene görevlendirmeler geç geldi bana kat nöbeti yazılar okulumda 18 saat dersim vardı. 3 gün kendi okulumda 2 gün başka bir liseye gidiyorum. İdarem sen bizde bilgisayar öğretmenisin ders sayın bizde çok sana kat nöbeti veririm sen formatörlüğe diğer okula görevlendirildin oraya gidiyorsun diyor. yazıyı gösterdim ama kabul etmiyorlar.ne yapmalıyım? bodrumdan ikinci kata in çık in çık çok zor oluyor.
:verymad: :scared: :verymad:
aynı sorun bende de var hocam aynı durumdayız idareye olmaması gerektiğini anlatamadım üstüne üstlük bir de sınıf rehberliği verdiler yine ayıya dayı pozisyonundayım bakalım

uysalhalil33' Alıntı:
menu' Alıntı:
:verymad: :scared: :verymad:
aynı sorun bende de var hocam aynı durumdayız idareye olmaması gerektiğini anlatamadım üstüne üstlük bir de sınıf rehberliği verdiler yine ayıya dayı pozisyonundayım bakalım

ek dersiniz nasıl yazılıyor hocam

Hocam beni de boş derslere girdirmeye çalışıyorlardı bende ilçe formatörünü aradım dertlerimi paylaştım oda ilgili şube müdürü ile görüştü bi telefon etti dertlerim tasalarım bitti. Ama işte her şube müdürü bunu yapar mı o ayrı bi konu. Ek ders ise görevlendirme esaslarına göre 18 saat oluyor zaten girilen ders sayısı önemli değil. Bende 3 gün liseye gidiyordum lise 4-3-4 yazıyordu kendi okulumda 3-4 yazıyordu ikisini birleştirip 18 saat ekders olarak alıyordum

hocam ben şuan meslek lisesindeyim ama eski btr görevlerinde nöbet dahil başka görev verilemez ibaresi vardı yenisinde de varsa onu belirten bir dilekçe yazıp iki okula da verin işlem yapmak zorundalar iptal etmiyorum diyemezler
eğer nöbet görevi yazılacaksa 18 saat dersinizin olduğu okul size nöbet verebilir nöbet yönetmeliğine bakarsanız en fazla dersin olduğu yer nöbet görevi yazar diyiyo

versace' Alıntı:
hocam ben şuan meslek lisesindeyim ama eski btr görevlerinde nöbet dahil başka görev verilemez ibaresi vardı yenisinde de varsa onu belirten bir dilekçe yazıp iki okula da verin işlem yapmak zorundalar iptal etmiyorum diyemezler
eğer nöbet görevi yazılacaksa 18 saat dersinizin olduğu okul size nöbet verebilir nöbet yönetmeliğine bakarsanız en fazla dersin olduğu yer nöbet görevi yazar diyiyo
Yonetmelik en az ders olan gune nobet yazilir, der.

Bu arada her iki okulda da nobet gorevi verilmez.

ozaman müdür okuldaki bilgisayarlar ile ilgili birşey isterse ben burada btr değilmişim deyip yapmayacaksın :)

1. Sakın nöbet görevini kabul etmeyin, yazıda nettir. İşi yokuşa sürerlerse siz de yokuşa sürün. Yapacakları bir şey olamaz.
2. Aynı konu bizde de var, lise gittiğiniz 2 günü yazar, 3 günü de kendi okulunuz yapar. Toplam 18 saat ekders alacaksınız. Gerçi anlamakta güçlük çekiyorlar. İlçe formatörüyle iletişime geçebilirsiniz.
3. Ayıya dayı demeyin.

Arkadaşlar bunun basit bir çözümü var...Okul idaresine herşeyin açık seçik ifade edildiği bir dilekçe verirsiniz ve dilekçenize sayı numara alır bir fotokopisini istersiniz..İlgili ekleri de belirtirsiniz ve eklersiniz(Btr görevlendirme yazısıyla gelen görevlendirme esasları yazısı) Bakın o dakika nöbeti silip size verdiği sınıf rehberliğini nasıl iptal ediyor..Denenmiştir:)

Ek ders konusunda nasıl sıkıntı çıkarıyorlar anlamıyorum açık ve net 18 saat.
4+3+4+3+4 şeklinde yazılır.
Benim lisede olduğum günleri + - şeklinde devam çizelgesi olarak veriyorum.
Kendi okulum da ek dersi yazıyor.
Müdürlerin ek ders veresi yok galiba, sanki ceplerinden veriyorlar.

tam ağlama duvarı oldu burası haaa...
bir soru :
müdürün veya müdür yardımcın kimse işte gaftasonu evime temizliğe geleceksin derse
haftaiçi bana çayımı sen getir derse ne yapıcan?
yapıcakmısın?
yapmıycam diyorsan bunu neye göre söylüyorsun?

öğretmen=memur... devlet memuru... devletin memuru devletin daha önce yazıp çizdiği kurallara göre hareket eder...
devletin yazmış olduğu kurallar sana btr nöbet görevi sınıf kulup vb hiçbirseye karışmaz demişse ki demiş sen de karışmazsın...
nöbet veren kulup sınıf veren hangi gerizekalıysa o gerizekalıya senin çayları hizmetli getirsin evine temizlikçi tut dediğin cesarette açık ve seçik BEN BUNU YAPMIYORUM de... gitsin o gerizekalı ne bok yiyebiliyorsa yesin de görelim...

ne formatörü ararım ne de şube müdürünü...

milli eğitim müdürü bile git dese gitmem derim konu kapanır. hangi kanunu hangi yönetmeliği hangi yönergeyi tutup getirecek ve ceza verecekse yapsın da görelim...

haaa yapmazsam bana seneye görev vermezler diye düsünecek kadar saf veya hak hukukundan bihabersen o ayrı...

giriş çıkış saatlerin bellidir görevin bellidir...

okula bt konusunda rehberlik edersin, okuldaki teknolojik aletlerin bakımının yaptırılmasından sorumlu olursun ve teknik anlamda yapabilecegin problemleri giderirsin...

bunun karsılığında da branş öğretmeni olarak gireceğin maksimum saat 15 tir... istiyorsa geriye 100 saat kaldın seni ilgilendirmez. istersen hiç dersin olmasın yani 0 dersin olsun full btr olursun...

o kadar net... aç oku bilgilen ve YAPMIYORUM DEME CESARETİNİ GÖSTER...

sancaktepe' Alıntı:
Arkadaşlar bunun basit bir çözümü var...Okul idaresine herşeyin açık seçik ifade edildiği bir dilekçe verirsiniz ve dilekçenize sayı numara alır bir fotokopisini istersiniz..İlgili ekleri de belirtirsiniz ve eklersiniz(Btr görevlendirme yazısıyla gelen görevlendirme esasları yazısı) Bakın o dakika nöbeti silip size verdiği sınıf rehberliğini nasıl iptal ediyor..Denenmiştir:)
En iyi çözüm...

cyln' Alıntı:
tam ağlama duvarı oldu burası haaa...
bir soru :
müdürün veya müdür yardımcın kimse işte gaftasonu evime temizliğe geleceksin derse
haftaiçi bana çayımı sen getir derse ne yapıcan?
yapıcakmısın?
yapmıycam diyorsan bunu neye göre söylüyorsun?

öğretmen=memur... devlet memuru... devletin memuru devletin daha önce yazıp çizdiği kurallara göre hareket eder...
devletin yazmış olduğu kurallar sana btr nöbet görevi sınıf kulup vb hiçbirseye karışmaz demişse ki demiş sen de karışmazsın...
nöbet veren kulup sınıf veren hangi gerizekalıysa o gerizekalıya senin çayları hizmetli getirsin evine temizlikçi tut dediğin cesarette açık ve seçik BEN BUNU YAPMIYORUM de... gitsin o gerizekalı ne ***** yiyebiliyorsa yesin de görelim...

ne formatörü ararım ne de şube müdürünü...

milli eğitim müdürü bile git dese gitmem derim konu kapanır. hangi kanunu hangi yönetmeliği hangi yönergeyi tutup getirecek ve ceza verecekse yapsın da görelim...

haaa yapmazsam bana seneye görev vermezler diye düsünecek kadar saf veya hak hukukundan bihabersen o ayrı...

giriş çıkış saatlerin bellidir görevin bellidir...

okula bt konusunda rehberlik edersin, okuldaki teknolojik aletlerin bakımının yaptırılmasından sorumlu olursun ve teknik anlamda yapabilecegin problemleri giderirsin...

bunun karsılığında da branş öğretmeni olarak gireceğin maksimum saat 15 tir... istiyorsa geriye 100 saat kaldın seni ilgilendirmez. istersen hiç dersin olmasın yani 0 dersin olsun full btr olursun...

o kadar net... aç oku bilgilen ve YAPMIYORUM DEME CESARETİNİ GÖSTER...

Ellerinden öperim, ne güzel ifade ettin...

Sayı:89692170/903.99/248065 27/12/2012
Konu: Bilişim Teknolojileri
Rehberliği Görevi (Tereddüt edilen hususlar)

11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet
görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.

-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs
saatleri de dahil), ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve
öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de
dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.

-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar
doğrultusunda verilebilecektir.

sen kendi okulunda sadece derse giriyorsun btr yapmıyorsun. bunun için nöbet tutman doğal bişey. ama lisede yazamazlar sana nöbet. zaten çizelgede sana sadece 12 saat btr gösteriyorlar.

hocam yazarsın dilekçeni cevap vermek zorundalar ... nöbet görevi verilmez normalde...

ek dersiniz 18 saat fazlasını alamazsınız...

yönetmelik açık kaç saat dersin varsa okulda girersin geri kalan zamanda öbür okulda olursun

SİRE' Alıntı:
1. Sakın nöbet görevini kabul etmeyin, yazıda nettir. İşi yokuşa sürerlerse siz de yokuşa sürün. Yapacakları bir şey olamaz.
2. Aynı konu bizde de var, lise gittiğiniz 2 günü yazar, 3 günü de kendi okulunuz yapar. Toplam 18 saat ekders alacaksınız. Gerçi anlamakta güçlük çekiyorlar. İlçe formatörüyle iletişime geçebilirsiniz.
3. Ayıya dayı demeyin.

ilçeyi aramak mı işler içinden çıkılmaz duruma dönüşüyor o zaman tecrubeme dayanıyorum.

Cahillerle çalışmak zor açıp okudum yazıları önüne koydum boş. Bu arada ben burda ağlamıyorum
o kadar saçma sapan başlıkları görüyorum forumda ama beni ilgilendiren bi başlık değil diyorum beni ilgilendiren başlıklara göz atıyorum. tavsiye olunur.

1. her iki okulda de Nöbet görevi vermezler.
2. BTR olarak görevlendirildiğin lisede derse girmezsin. Kendi okulunda girersin
3. haftada 18 saaat ek ders alırsın. Lisenin ek ders yazmasına gerek yoktur. Okulun 4*3*4*3*4 şeklinde
Nöbet verebilirler ama sen almak zorunda değilsin. Nöbet için Okul müdüründen resmi yazı iste. o yazıyı şikayet olarak ile silsile yoluyla ile bakanlığa gönder.

menu' Alıntı:
Cahillerle çalışmak zor açıp okudum yazıları önüne koydum boş. Bu arada ben burda ağlamıyorum
o kadar saçma sapan başlıkları görüyorum forumda ama beni ilgilendiren bi başlık değil diyorum beni ilgilendiren başlıklara göz atıyorum. tavsiye olunur.
ciddiyetsever canım kardeşim
cahillerle çalışmak zorsa çalışmayacaksın.
çalışmıyorum diyeceksin gerekçeni göstereceksin şu şu yonetmelik şu yönerge şu kanun şu yazı şu madde gereği...
çalış diyecekseniz benim gibi gerekçesini göster diyeceksin
o kadar... istediği kadar cahil olsun nerde akıllı ve bilgili oldugunu görürsün...

ayrıca yazdıgım satırların hangi noktasının ciddiyetsiz oldugunu hakkaten cok merak ediyorum

menu' Alıntı:

2. sorum : btr olarak ek derslerimiz nasıl okulumda 18 saat derse gidiyorum geriye 12 saat kalıyor lise iki güne 12 saat mi yazacak. yoksa 15 saati lise yazıp okulum 18 saatten arta kalan 3 saati mi yazacak. kendi okulum bana burda bilgisayar öğretmenisin lisede formatörsün diyor böyle bir durum varmı? şaşırdım kaldım.

Bir yol gösterin sizde durumlar nasıl :verymad: :scared: :verymad:
1. soru için yanıta gerek yok. Fakat, 3 gün sadece kendi okulunuzda derslere girmeniz ve kendi okulunuzdaki ders sayısının fazla olması farklı düşüncelere yöneltiyor sanırım.
2. soru için yanıt : 4 saati kendi okulunuz kalan 14 saati BTR görevi yaptığınız lise yazar. Lise ek ders puantajını elden ve e-posta yoluyla kendi okulunuza ulaştırır.

Re: Ynt: btr ve kat nöbeti

lisede btr olarak görevliyim. 2 gün oraya gidiyorum. Bu durumda olunca her iki okuldada btr mi olunuyor. Eğer öyleyse uğrasılmaz iki olkulla. Ben kendi okulımda şu anda dersime girip çekip gidiyorum. Müdür yardımcımız öğremen eksikliğinden nöbet yazmış. Çalışkan ve iyi niyetlibir arkadaş bende işi yokuşa sürmedim. Ama sizin gibi tartışmalı olsaydık tutmazdım yap resmi işlemi derdim. Bakalım hangi maddeden yqpacaktı işlemi. Ha bu arada bir sohbet esnasında koordinatörle bu konu geçti adam yok efendim kendi okulunda nöbet tutulması gerekirmiş onun kanaatine göre ama müdürler onlara sorarsa bizim lehimize konuşup tutmazlar diyorlarmiş. Yersen yani. Sınıf öğretmenini kordinatör yaparsan durum bu olur. Ona ilk itiraz edende yan masasındaki diğer koordinatör arkadaş oldu ve tabiki o bilişim öğretmeniydi.

sadece BTR olarak görevlendirildiğiniz okulda BTR olarak görev yaparsınız.
kendi okulunuzdaki tek sorumluluğunuz derslere girmektir. kendi okulunuzda nöbet, kulüp, sınıf rehberliği görevleri dahil hiç bir görev verilemez.

Hocam onu yapacağım bunu yapmayacağım demekle olmaz. Göreviniz neyse onu yapın zaten. Hatır işi değil bu. BTR'ye nöbet verilemez. Kendi okulu başka okul ayrımı yoktur. BTR görevlendirme yazınızda açıklamalar kısmında var. Ek ders de 18 saat. Ne kadar derse girdiğiniz farketmez. Sene oldu 2014 hala bu sorular soruluyor yav :D (şaka)

menu' Alıntı:

ne demek boş hocam.Vereceksin dilekçeni bak bakalım boş oluyomu.kusura bakmayın ama bazılarımız tam koyun gibi.idarenin korkusundan titiriyorsunuz.böyle insanlara hiç tahammül edemem.hakkınızı arayın.haklarınızı bilin.dilekçe verme nedir biliyormusunuz? yazıyı gösterdim anlamıyorlar dersen daha çok ezilirsiniz.kolay gelsin

Geri