BTR ZÜMREN OLMASI İYİ MİDİR?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan havsaro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

havsaro

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar, aynı okulda iki görevli BTR olup da anlaşamayan var mı?

İkili öğretim yapan bir okuldayım ve sonradan geldiğim bu okula arkadaşıma saygı amaçlı 2 yıl sabahçı olma hakkını ona tanıdım, gel gör ki önümüzdeki sene için ben sabahçı olacağımı dile getirdiğimde her zaman ben olacam tepkisiyle karşılaştım, BTR olmaktan vazgeçmeyen, ben okula gelene kadar bilgisayar sınıfındaki pc lerin tümüne dışardan bilgisayarcı tutup format attıran, flash belleği dahi olmayan, bu forumu takip edebilme şansı ve isteği pek olmayan (evinde interneti de yok (ondan rahat yazıyorum :) )) bir arkadaştan bahsediyorum. Şimdiye kadar zümrem yoktu, iyi ki de olmamış mı demeliyim acaba, sizde nasıl durumlar?

Diğer branşlarda bu iş paylaşımı sıkıntısı çok olmaz, ama her alanda insanlar neden üstünlük taslamaya çalışıyor ki. Bunlar öğretmen olup bir de öğrencilere adaletten bahsedecek. İşte her yerde siyaset işe yarıyor arkadaşlar, biz toplum olarak çok konuşanı çok bilgin sınıfına koyduğumuzdan bizim okulda olduğu gibi ağzı çok laf yapanın işine daha çok önem veriliyor. Toplum olarak ne zaman yeneceğiz bunu anlamadım.

havsaro' Alıntı:
Diğer branşlarda bu iş paylaşımı sıkıntısı çok olmaz, ama her alanda insanlar neden üstünlük taslamaya çalışıyor ki. Bunlar öğretmen olup bir de öğrencilere adaletten bahsedecek. İşte her yerde siyaset işe yarıyor arkadaşlar, biz toplum olarak çok konuşanı çok bilgin sınıfına koyduğumuzdan bizim okulda olduğu gibi ağzı çok laf yapanın işine daha çok önem veriliyor. Toplum olarak ne zaman yeneceğiz bunu anlamadım.
bunu yenebilmek için insan psikolojisini(özellikle içgüdüsel duyguları) hiçe sayıp doğru düşünebilmesi lazım, bunu yapabilen insanların oranı %1 i geçmez ve malesef bunu yapabilen insanlar kendi duygularını hiçe saydıkları için yavaş yavaş hayatın anlamını yitirmesi vb olaylarla yaşamdan zevk alamaz duruma geliyorlar, bu yüzden sevgili hocam yol yakınken boşver işine gücüne bak. :)

iyi değildir. Tek olmak her zaman daha iyidir. Okul seçerken dikkat edilmeli bence. :D
Ben iki yıl önce ilk defa benimle birlikte 3 bilgisayar öğretmeninin olduğu bir ortaokulda görev yaptım. Tabi görev yaptığın kişilere göre de değişiyor. Bazen İdareye ve öğretmenlere tavır koyma konusunda yalnız kalmıyorsun ama iş yapma konusunda herkes birbirini bekliyor. Lab kavgası oluyor. O öğretmen ders anlattı bu şöyle yapmadı vb. Sıkıntı. Okul seçerken tek öğretmen olmaya dikkat ettim. Şimdi tek öğretmenim. Kendi işimi kendim hallediyorum. Böyle iyi.

Herkesin tarzı farklı oluyor. Arkadaşın birisi. Tam bir idare kölesi gibi ne isteseler yapıyordu. Biz ise bunun bizimle bir alakası yok dediğimizde ama o yapıyor deniyordu. Üstelik idare işleriyle uğraş arkadaş bilgisayar labına elini bile sürmüyordu. BTR olduğu halde her şeyle biz uğraşıyorduk. Birisinin okul dışında ilgilenmesi gereken bir iş yeri vardı. her dönem sabahçı olmak istiyordu. Üstelik lab kavrası çok oluyordu . Ben hep labdayım hiç sınıfa gitmem diyenler. kimin sesi çok çıkarsa. Komik ve sıkıntılı bir dönemdi... :D

Geri