BTS Öğrenci PC İnternet Sorunu

Kodla Büyü

aydansiii

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okulumda 2006 yılında kurulan 15+1 Exper BTS sınıfı var.

Sorunum şu şekilde;
* 15 öğrenci bilgisayarın bazılarında internet var, bazılarında yok. Var olan internette son derece yavaş. Siteleri açarken sayfa görüntülenemiyor hatası verebiliyor.
* İnternet bağlantı hızını TTNET ten test ettiğimde 3,5 Mbit civarında çıkıyor.
* Öğretmen bilgisayarı internetinde hiçbir sorun, kopma, yavaşlama yok. Son derece iyi.
* modemden idare ve öğretmenler odasındaki 3 pc ve koridorlardaki 2 AP ye hat gidiyor bir sıkıntı yok
* Modem U.S Robotics ADSL.
* Bilgisayarlar otomatik İp de de sabit İp de de aynı şekilde davranıyor. Şu an sabit ip varilmiş durumda

modemden switch e giden kabloyu yeni çektim, değişen birşey olmadı.
modemi ve switch i defalarca aç kapa yaptım değişen birşey olmadı.
internete giremeyen bazı öğrenci pclerinin kablolarını ve kablo uçlarını değiştirdim. duvardaki prizleri iptal edip RJ45 ek kutusu ile bağladım olmadı.
Switch deki kabloların yerlerini değiştirdim olmadı.

PC lerde WİNXPSP3 - İE7 - CHROME - vs VE SHADOW DEFENDER YÜKLÜ ""çözüm ne olabilir""

öğretmen bilgisayarında internet sorunu yok demişsiniz bir öğrenci pc kasasını sizin ethernet kablonuza bağlayın( kablo değiştirmeden) internet hızı ne durumda bakın. Not : Öğrenciler interneti sizin pc üzerinden mi yoksa direkt switchden mi alıyor?

İlk olarak kabloların sağlam olduğunundan kesin olarak emin olun.
Aradaki switchi kaldırarak bilgisayarları direk modeme bağlayarak deneyin.
Bilgisayarlarda KAspersky,AVG gibi bi antivirüs ile tarama yapın.

nosTRa' Alıntı:
öğretmen bilgisayarında internet sorunu yok demişsiniz bir öğrenci pc kasasını sizin ethernet kablonuza bağlayın( kablo değiştirmeden) internet hızı ne durumda bakın. Not : Öğrenciler interneti sizin pc üzerinden mi yoksa direkt switchden mi alıyor?

direkt switchden

Geri