BTS`de iki Bilgisayarda görüntü yok...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEMEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

MEMEK

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar iki Bilgisayarda görüntü ypk.Kasa çalışıyor ve ekrana elektrik geliyor.Kasa yeşil ışığın yanında bir de kırmızı ışık da yanıyor.Bir tanesini salladım ve görüntü geldi ve bir süre sonra tekrar gitti.Ben Windows çökmüş diyorum.Eğer windosw çökmüşse ekran siyah olma ihtimali var mı?
Not: windowsu kurmayı denemdim ama 2. dönem deneyecem ondan mı diye.

Sallama dediğim sadece kasayı yerinde oynattım ve ayrıca doğru söylüyorsunuz hocam... :(
Öylese windows da değilse ?????

sallayarak çöken windows gelir mi acaba? :)
hocam pc lerinizi farkl monitörlerle deneyiniz. Ekran kartınızın frekans ayarını monitörünüzün görüntüleyebileceği frekans aralığından büyükse monitörünüzde turuncu ışık yanar bunun için bilgisayarınızı güvenli modda başlatıp frekansı değiştiriniz.
Sizin muhtemel sorununuz ise ekran kartı yerinden oynamış olabilir.
monitörünüzün bağlantısını kontrol edin.
Bunlar tamam ise farklı monitörde deneyin.
Farklı monitörde çalışıyor sizin monitörünüzde çalışmıyorsa muhtemelen bağlı kablonuzda sıkıntı var.

geçen ay benim lab da vestel öğretmen bilgisayarında mod problemi vardı. kasa çalışıyordu ama moddan dolayı ekran gri oluyordu. birde hocam koruyucu program varsa yazılım olamaz zaten donanımları değerlendirin isterseniz.

hocam ben de benzer durumla karşılaştım. tabi kasayı sallamadım ama ram' i söküp takınca düzeldi. i deneyin hocam hocam. bazen çözüm en kolay olanı olabiliyor.

Hocam aynı sorunu yaşamıştım, aklıma gelenleri denedim olmamıştı. Sonra BT arızaya bildirdim garanti için ama onlar gelene kadar statik elektriklenme sorunundan kaynaklandığını fark edip, bür süre dinlenince normale dönmüştü. Bağlantıları falan sökün bekleyin, kasa içi ram'lerle kartlarla çıkar tak yapın biraz dinlensin, kendine gelir diye umuyorum.

subversaa' Alıntı:
Hocam aynı sorunu yaşamıştım, aklıma gelenleri denedim olmamıştı. Sonra BT arızaya bildirdim garanti için ama onlar gelene kadar statik elektriklenme sorunundan kaynaklandığını fark edip, bür süre dinlenince normale dönmüştü. Bağlantıları falan sökün bekleyin, kasa içi ram'lerle kartlarla çıkar tak yapın biraz dinlensin, kendine gelir diye umuyorum.
Hocam güç kablosunu çıkardım biraz bekledim gene olmadı...

MEMEK' Alıntı:
Bilgisayarlar Vestel?

Hocam Experlerde bu sıkıntıyı güvenlik kartını devre dışı bırakıp kasadan çıkartarak çözebilmiştim. Eğer ekran kartı v.b. bir yerden değilse güvenlik kartı takılı olanlar bu sorunu çıkartıyor.

Aynı güvenlik kartı takılı Casper kurulu sınıfımız da hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Vestellerin huyunu suyunu bilmiyorum o yüzden bir şey diyemiyorum.

ram i söküp takın ekran kartını söküp takın son olarak BIOS lini de söküp takarsanız tahminimce problem düzelir...

hocam bende birkaç monitörde aynı sıkıntı var. ancak sorun kasada değil. data kablosunun monitörün arkasına girdiği yerde oynamadan dolayı zamanla kırılmalar oluyor. kabloyu oynatırken bazen temas etmeyince rengi falan bozuluyor veya tamamen kararıyor. sorunu sadece kasada aramak gerekmiyor.

MEMEK' Alıntı:
Hocam güç kablosunu çıkardım biraz bekledim gene olmadı...

Kasa içi bağlantıları da ayırıp, tekrar taktınız mı hocam. Ben de deneyerek sorun çözüldüğü için benimki destekli bir tahmin hatta yarın sabah kasa içi ve kasa monitör bağlantılarını tam söküp akşama doğru taksanız nasıl olur?
Denediyseniz benden bu kadar hocam, umarım kesin cevap gelir arkadaşlardan. Olmazsa BTArıza'ya...

Mesajı yollamadan önce "pcman"in dediği gibi sağlam kablo ve kasa ile denediniz değil mi hocam? Monitör ait olduğu kasadan farklı kasalarla çalışıyordu sanırım.

Arkadaşım bende de vestel bilgisayarlar var ve aynı sorunlar bende de oluyor. Birde anakart üzerindeki pili değiştirin, işlemciyi söküp takın veya anakarta gelen kabloyu çıkarıp takın.. umarım hallolur iyi çalışmalar.

Geri