BTS Keysmart bilgisayarlarda problem

Kodla Büyü

Eindoforat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar,BTS sınıfının bilgisayarları Keysmart. Daha önce sapasağlam bırakıp gittiğim bilgisayarlar şimdi açılmıyor. Güç kablosunu takınca bir an klavyenin ışıkları yanıp sönüyor yani klavyeye elektrik geliyor. Ancak kasanın düğmesine basıyorum tık yok. Açılmıyor bilgisayar. Power Supply ile ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum. Bu bahsettiğim problem 6-7 bilgisayarda var. Durup dururken ne oldu anlamadım. Ne yapmalıyım bu durumda yardım olur musunuz?

Hocam power dan muhtemelen. Sağlam bi power takıp dene bence. Meb e gönderilen bilgisayarların powerları çok zayıf zaten sık sık problem çıkartıyor.

Hocam power ı değiştirip dene. Eğer hala açılmıyorsa anakart la ilgili bir sıkıntı olabilir. Ramleri kontrol et. Bi çıkarıp tekrar tak.

aynı problemi bende yaşıyorum hocam. tatile giderken sorunsuz bıraktıgım pc lerin 2 si açılmıyor. zaten garantide bitmiş durumda yapacak tek şey okul imkanlarını kullanmak. yinede durumu duzeltenler nasıl ustesinden geldiklerini paylaşırlarsa sevinirim...

Merhabalar değerli meslektaşlarım; aynı problemi 11 bilgisayarda yaşadım bu sene başında.. Tam poweları yenilemeye karar vermişken yaklaşık 400 lira masrafa girmek üzereyken bir deneyeyim dedim acaba anakart sinyalini mi almıyor diye. Powerı anakarttan sökün; anakarta bağlandığı geniş banttaki yeşil kablo ile herhangi bir siyah kabloyu kısa devre yaptırın hocam eğer fanı çalışırsa sorun çözülmüştür power sağlamdır ama eğer bu gerçekleşmezse yeni bir power almanız gerekecek. Küçük bir elektrik kablosu işinize yarayacaktır kısadevre için yine de temas etmemeye çalşın ama korkmayın 12v düşük amper... Kolay gelsin hocam...

arkadakı kabloyu sokerek reset dugmesıne bır sure bastıktan sonra calısmayan keysmartların bır cogu calıstı ıkı tane anakart hatası var onun dısındakıler aynı sorundan acılmamıstı

bende 6 makineyi bir kenara yığdım. Ne yaptıysam olmadı.
Problem: güç düğmesine basılınca cd rom un ışığı yanıyor. kasanın içindeki işlemci ve havalandırma fanları dönüyor. ama ekrana görüntü gelmiyor. İşlem yapıldığını belirten yeşil ışıkta yanmıyor. Ayrıca ram ı çıkarttığım zaman bilgisayardan uzun uzun dıııt sesi gelmesi gerekiyordu ama bu ses gelmiyor. Yani makine ramı görme aşamasına gelemiyor sanırım. Ana karta farklı ekran kartı taktım değişen birşey olmadı. Bios un pilini çıkardım yine aynı.
sonuç olarak şuna karar verdim Ana kart uçmuş.
Aklına bir çözüm yolu gelen arkadaş varsa benimle paylaşsın lütfen.

eğer işlemci fanı dönüyor fakat bilgisayar açılmıyor ise sorun ya işlemcidedir ya da anakart bozulmuştur. onun için önce işlemciyi sökün çalışan bir bilgisayardaki işlemciyi deneyin yine çalışmaz ise sorun anakarttadır. bu sene başında aynı sorun bende de vardı. 4 bilgisayarın işlemci fanları çalışıyor fakat bilgisayar açılmıyordu. 4 yeni anakart aldım ve şimdi hepsi çalışıyor.

benzer sorun labımdaki 2 vestel pcde var.power ışığı yanıyor fakat bastığımda pc açılmıyor fanlar ilk anda sanki dönecek gibi oluyor sonra duruyor tık yok yani güç kaynağından mıdır acaba sorun ne yapmak lazım :?:

bizim lab.da keysmart yok ama bt lab.daki ana bilgisayarda devamlı sorun oluşuyordu. bi bakıyorsun bilgisayar açılıyor, bi bakıyorsun açılmıyor. geçen haftada da bilgisayar açılışa başlıyor siyah ekranda imleç yanıp sönmeye başlıyor ve bilgisayar açılmıyordu.klavye,fare çalışmıyordu bu işlemden sonra... uğraşırken felan açılışta CMOS hatası yazdı. bios pili felan mı dedim değil,o zaman bios silindi herhalde dedim... ram felan çıkarınca da hata vermiyor... derken aklıma başbelası junior sheriff geldi. silikonla bi de iyice tutturmuşlar. zorla silikondan ayırıp attım kasadan. Sonuç makina canavar gibi...

Geri