BTS'de klimalar yetersiz ve sınıf ortamı çok havasız

Kodla Büyü
arkadaşlar forumlara şöyle bir baktım diğer forumlarda dahil hiç bt sınıfındaki havasız ve sıcak havadan bahseden yok.acaba sadece benim bi sorunum mu bu? ben antalyadayım ve 1 haftadır sınıfta nefes alamıyoruz.tenefüste sınıf havalansın diye içerde ben dahil hiç kimse kalmıyor ama olmuyor olmuyor.....sınıf tam bir hamam(abartmıyorum inanınki)...sınıfın kapısına 1 metre yaklaşınca yüzünüze bi sıcaklık ve pis bi koku(ter vs)vuruyor.içerde ise keseni getirlik bir hava...artık ders işleyemiyorum. derste çocuklarla kapının önünde hava alıyoruz sırayla....
şimdi idareye söyle diyeceksiniz....valla söylemekten dilimde tüy bitti...kendi odalarında(üç idarecide dahil) 18'de çalışan klima, iki pencere açık havadar oda...bende boğuluyorum..bi haftadır derin nefes alamıyorum sınıfta....klima yetersiz diyorum bi çare hala bi sonuç yok.öğrenciler sikayete gidiyorlar..sonuç "git keseni al.bedava hamam sana işte" gibi gayriciddi bir cevap ..bu nasıl bi anlayış yaaa...bu kadar umursamaz nası olabiliyorlar...
kısacası arkadaşlar bu sorun için bi yönetmelik vs yokmu? sınıf ders işleme için müsait değil..1 haftadır astımı olan öğrencilerim derse giremiyor...bunun bir kuralı falan olması gerekmez mi?
lütfen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...şimdiden teşekkürler :)

hocam Allah yardımcımız olsun ben sivas gibi soğuk bir ilde bile bu kadar bunalıyorsam sizi düşünemiyorum. bence öncelikle bilgisayar sınıflarını büyük olması gerekli ve 20 bilgisayar varsa 20 öğrenci derse girmeli inanın ikinci kademedeki öğrenciler geldiğinde boğulacak gibi oluyorum. büyük ihtimalle sırf bu yüzden faranjit olmuşum :cry:

Hocam ben köydeyim. İçerisi serin bile olsa, klimayla bile soğutsam kesinlikle camları açmak zorunda kalıyorum yoksa sınıf çok pis kokuyor. Veliler öğrencileri doğru dürüst banyo yaptırmıyor. Bit salgını var okulda yazayım gerisini sen anla...

ya arkadaşlar sorun büyük.gerçekten çok büyük...bi çare bulamlıyız...madem idare bizi önemsemiyor bizde bakanlıktan bi çare bulmalıyız...birliikte karar verip bts için bi standart getirtmeliyiz....yoksa işimiz insafa kaldıysa vay halimize....
müdür yard. iddia ediyor. klima soğuk üflüyo diye...yani insaf yaa elimi tutunca ılık geliyo sanki sıcağı açmışımda daha tam kendine gelememiş gibi...kendisininkine bakıyorum klimaya elimi tutunca elim üşüyo...odası 5m2 biyer 1 bilgisayar var en fazla 3 kişi odada bulunuyor..genelde yanlız.bende 21 bil. 42 öğr. soğuk üflemeyen bi klima bide ders anlatma zorunluluğu....

of off söylerken bile bunalıyorummm...

hocam klimanın gazı bitmiştir bizimki de öyleydi servis halletti. geçen sene klima da yoktu ders bitene kadar kan ter içinde kalıyorduk. şimdi çok şükür bi problem yok.

bizimde klima bozuk şu sıralar camları açmak yetiyor ama tatile kadar nasıl dayanırım bilemiyorum. kışıda klimasız geçirdim. of yarabbi ne bitmek bilmez çilemiz varmış bilmiyorumki..

sayın hocam gazı için baktıralım.umarım sorunu çözer. ama havasızlık ne olacak onu bilemiyorum.kışında havasız yazında...hep pis kokuyo...toz kokusundan gına geldi artık..
en azından yalnız olmadığımı anladım...teşekkürler arkadaşlar....

arkadaşlar bende Aydında aynı durumdayım.aydının sıcağını bilenler bilirler.sınıfta 3 yıldır klima yok dilimde tüy bitti aldırmadım.mayıs ayında bile abartmıyorum sınıfta derece var 42-43 gösteriyor.bilgisayar sınıfını öyle bir yere kurmuşlar ki saat 13:30-14:00 e kadar kabak gibi güneş alıyor nefes alamıyoruz.idareciler kendi odalarında klima olduğu için bizim halimizi anlamıyor.bir gün müdürü içeri 40 dk da olsa kilitlemek istiyorum halimizi anlasın:)

Bizim labda klima yok hocam. Ulaştırma bakanlığının kurduğu labların bazılarında var bazılarında yok. Anlamadım neden? Şimdiden havasız lab. Pencereleri açsak bütün gürültü labda. Çaresiz durumdayız.

bizim okul yeni yapıldı. bilg.labımız okulun en ön cephesinde ortada ve güneş ancak batınca gidiyor. sınıf çok küçük ve 4 yıldır klima yok, alınmıyor. ortalama 35 öğrencim var. dersleri yaz kış kapıyı ve camları açıpta işliyoruz. o kalabalıkta çocuklar da lavaboya kaçıyo:) napim artık benim de kaçasım geliyo malum hararet var. kime ne deediysem, halimi gördülerse de hiç bişe yapmıyolar. malum ders bilgisayar ne önemi varki sen çırpın dur....

benim laboratuarım bodrum katta. Gün güneş yüzü görmüyorum hiç. Klimam var ama neye yarar. hiç havalandırması yok. sürekli aynı hava dönüyor içerde :(( çok sağlıksız. Rutubetten yakında kemiklerim çürüycek..

hocam büyük ihtimal gazı bitmiştir. servis iki dakkada hallediyor. klima hallolunca içerinin havası bir nepze olsun değişir. pis koku için ise tavsiyem dışarı kapının önüne falan çıkmayın. hep içerde durunca alışıyor zaten burun kokuya :roll:

bilgisayarcım' Alıntı:
benim laboratuarım bodrum katta. Gün güneş yüzü görmüyorum hiç. Klimam var ama neye yarar. hiç havalandırması yok. sürekli aynı hava dönüyor içerde :(( çok sağlıksız. Rutubetten yakında kemiklerim çürüycek..

aynen bende aynı durumdayım çocuklar lab a inmek istemiyorlar :((

Ben Gaziantepteyim. Laboratuvarı binanın güney cephesine kurmuşlar. Güneşin tüm enerjsinden yararlanıyoruz. Klima da yok :cry:

fahrican' Alıntı:
Ben Gaziantepteyim. Laboratuvarı binanın güney cephesine kurmuşlar. Güneşin tüm enerjsinden yararlanıyoruz. Klima da yok :cry:
bende urfadayım aynı sıkııntı var derslerim sabah başlıyor güneş laba doğuyor kışın farketmiyordum ama artık 2. dersten sonra projeksiyondan ders işleyemiyorum projeksiyon kalitesiz içerisi perdeler kapalı olmasına rağmen aydınlık kalıyor ve hiç bişey görünmüyor zaten perde kapalıyken boğulacak gibi oluyoruz .. :( klima var ama açınca beş dk sonra şapır şapır su damlatıyo , servis gelmiş değişen bişey yok yetersizmiş içerisi çok havasız olduğunda çalışırken böyle yaparmıymış neymiş bahaneler üretip gitmiş anladığım kadarıyla. klima da prizlerin üzerinde açmak cesaret işi :cry: ... 4 pencere ve kapı açık ama tenefüslerde çocuklarda bende dışarı zor atıyoruz kendimizi öğrencilerden laba gelince başımız ağrıyo diye şikayet edenler çok onlar iki saate dayanamıyor , bense günde altı saat o havasız tozlu ve pis kokan kutunun içindeyim :cry:

Benim labda klima var, geçen yıl hiç sorun yaşamadım, lab çok güzel havalanıp serin oluyordu, hatta diğer öğretmenler tenefüste gelip burada serinleyelim diyorlardı. Ancak bu yıl çok kötü havasız kalıyor ve güneye baktığından sıcak oluyor. Bazen dayanamayıp öğrencileri sınıfa çıkarıyorum. Sanırım klima bozuldu.
Çözüme gelince ise eğer garantisi devam ediyorsa servis çare olabilir, onun dışında birçok idareci önemli olmasına rağmen buna çare bulmaya yanaşmaz bile. Hatta ben bizimkileri bildiğim için söylemeye bile gerek duymam. Dönem bitsin diye dua ederim :roll:

bilgisayarcım' Alıntı:
Bizimkiside en alt katta bunu anlamıyorum. BT sınıfları üst katlara yapılıyordu genelde burda gördüm altta olduğunu. Sınıfın yüksekliği 4m klima var ama yetmiyor. 40 kişi aynı anda 15 bilgisayarla birleşince çok sıcak ve boğucu oluyor. Çözüm arıyoruz.

Aynı sorun bende de var..Sabah labın duvarları ateş gibi yanıyor...İlk sabah güneşi bizim sınıfa vuruyo ve bunaltıcı br hava oluyor... Bir de kilimanın bakımını yaptırdık ama nafile.... Gene kan ter içinde kalıyoruz...Klima yetersiz kalıyor....

Geri