BTT Programlama ve Akış Diyagramları Modülü

Kodla Büyü

Donkişot

Üye
Arkadaşlar Bilişim Teknolojilerinin Temelleri dersinde programlama ve akış diyagramları modüllerini ne şekilde işliyorsunuz? Yardımcı olarakkullandığınız bir dil veya program var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bence yardımcı program kullanmaya gerek yok. Kullanacaksanız da şu bizim emektar Qbasic'i kullanarak algoritmaları kodlamaya dönüştürerek anlatabilirsiniz. Bunun dışında bol bol algoritma çözümü yaparak/yaptırarak konuyu anlatırsanız iyi olur.
Akış şemaları olayı kavramalarını sağlayacaktır ancak üzerinde fazla durmaya gerek yok.

vb 6 göster çok basit olduğu için çocuklar onu anlıyor. Çalıştırırken f5 ile çalıştırmayı sonradan öğret. normalde f8 ile adım adım çalıştırsınlar. Değişkenlere değer atama değişkenlerin değerlerini takas yapma toplama çıkarma falan öğret. Sadece soyut şekilde anlatır geçersen o yaştaki çocuklar soyut kavramları iyi kavrayamadıklarından verim yüksek olmaz.

Hocam ekteki flow chart programı var, 2 yıl önce o derse girerken kullanıyordum. Kullanımı basit ve anlatırken etkili oluyor.
Klasörü rar dışına çıkarınca, dosyalardan flowProgramming.exe yi çalıştırın. Oluşturulan dosyaları .fpp uzantısı ile kaydediyor. Klasörde iki saayıyı karşılaştırma ve toplama ile ilgili örnek iki dosya var. File-load dan o dosyaların konumunu gösterek açıp inceleyin. diğer örnekleri kolayca kendiniz oluşturabilirsiniz.

Şu an asker öğretmenlik nedeni ile ilköğretimdeyim. 6. basamaktaki algoritma örneklerinde bu programı kullandım.

Ekli dosyalar

BBNET
Geri