BTT_2D_1Y

Kodla Büyü

mehmetak70

Site Gezgini
Aşağıdaki klasik soru tiplerini cevaplandırınız.

1. Aşağıdaki kavramları bir cümle ile açıklayınız. (20 Puan)

BİOS :

CMOS :

CMOS PİLİ :

2. Bios ’ta yer alan Boot Menüsünün görevini yazınız. (10 P)

3. Dosya Sistemi nedir? Dosya sistemine İki tane örnek veriniz. (10 P)

4. Sanal Makine Programı ne işe yarar ve bir örnek program veriniz? (10 P)

5. İşletim sistemi nedir kısaca açıklayınız? (10 P)

6. İşletim sistemi kurulum tiplerini yazarak kısaca açıklayınız. (10 P)

Aşağıdaki doğru-yanlış, Boşluk doldurma soru tiplerini cevaplandırınız.

1. Her donanım birimi işletim sistemi ile tanışabilmek için bir kısım tanıtım dosyaları kullanır. Bu dosyalara ……………………. dosyaları adı verilir. (5P)

2. İşletim sistemi kurulumunda ofis yazılımı, dosya sıkıştırma programı gibi yazılımların kurulumuna …………………………….. adı verilir. (5P)

3. ( D / Y ) Aygıt yöneticisi penceresi açıldığında bilgisayarda bağlı bulunan bütün donanım birimleri görüntülenir.

4. ( D / Y ) Bütün Anakart üreticileri aynı teknolojiyi kullanır. (5P)

5. ( D / Y ) İki veya daha fazla işletim sisteminin aynı bilgisayara kurulabilmesi için sabit disklerin bölümlendirilmesi gereklidir. (5P)

6. ( D / Y ) İstediğimiz işletim sistemini donanıma bağlı olmaksızın bilgisayarımıza kurabiliriz. (5 P)

1. Bilgisayar donanım parçalarından 10 tanesini yazınız. (10 P)
2. İşletim sistemi çeşitlerinden 5 tanesini yazın. (10 P)
3. İşletim sistemi nedir kısaca açıklayınız? (10 P)
4. Bios ’ta yer alan Boot Menüsünün görevini yazınız. (10 P)
5. Sanal Makine Programı ne işe yarar ve bir örnek program veriniz? (10 P)
6. (......) BIOS, ROM içerisinde bulunan bir yazılımdır. (3 P)
7. (......) BIOS, bilgisayar ilk açıldığında çalışır ve POST testini gerçekleştirir. (3 P)
8. (......) “Integrated Peripherals” menüsü, güç tüketiminin ve tasarrufunun ayarlanması için konulmuş bir menüdür. (3P)
9. (......) Eğer post anında bilgisayar “DMA Error” hatası veriyorsa “Doğrudan Erişimli Bellek devrelerinde sorun var” demektir. (3 P)
10. (......) “CMOS battery has failed” hatası CMOS entegresi arızalanmış demektir. (3 P)
11. (......) İstediğimiz işletim sistemini donanıma bağlı olmaksızın bilgisayarımıza kurabiliriz. (3 P)
12. (......) İşletim sistemlerinde açılış sırası kurulum önceliğine göre belirlenir ve daha sonra kesinlikle değiştirilemez. (3 P)
13. (......) Bilgisayarı kurulum CD ile başlatmak için BIOS’tan açılış önceliğinin değiştirilmesi gerekir. (3 P)
14. (......) İki veya daha fazla işletim sisteminin aynı bilgisayara kurulabilmesi için sabit disklerin bölümlendirilmesi gereklidir. (3 P)
15. (......) Görsel işletim sistemleri kullanıcı dostu olmalarına rağmen daha fazla bellek alanı kullanır. (3 P)

16. Aşağıdakilerden hangisi hafıza birimidir? (4 P)
a. Hertz
b. Amper
c. Byte
d. Volt
17. Tarayıcıların çözünürlüğü hangi birim ile ifade edilir? (4 P)
a. MB
b. FPS
c. BPS
d. DPI
18. Bir KiloByte kaç byte tır? (4 P)
a. 8
b. 16
c. 1000
d. 1024
19. Aşağıdakilerden hangisine sadece ekran kartı bağlanabilir? (4 P)
a. AGP
b. ISA
c. PCI-e
d. PCI
20. Aşağıdakilerden hangisi köprü (chipset) tir.? (4 P)
a. Kuzey
b. Batı
c. Doğu
d. Kıble

Geri