BTvY dersi için yeni öğretim programı yolda galiba

Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Okullara yazı gelmiş, "... BTvY ve...derslerine yönelik Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan öğretim programlarıyla ilgili eğitici eğitimi planlandığı..."
TEGM'nin 16.04.2025 tarih 130743738 sayılı yazısı ilgi tutulmuş.

Sanırım yeni öğretim programımıza hayırlı olsun diyeceğiz.

Okullara yazı gelmiş, "... BTvY ve...derslerine yönelik Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan öğretim programlarıyla ilgili eğitici eğitimi planlandığı..."
TEGM'nin 16.04.2025 tarih 130743738 sayılı yazısı ilgi tutulmuş.

Sanırım yeni öğretim programımıza hayırlı olsun diyeceğiz.
Yazıyı paylaşır mısınız sayın hocam

Dun bize de geldi mudur sen iste ilcede 1 kişi lazim sonra ilcedeki diger hocalara anlatirsin diyor dedim ben miyim bu ilcenin akıllısı neticede gonullu biri olmali işim olmaz dedim, bakalim ne çıkacak

Arkadaşlar ilk dönemin son haftası İstanbul'da Ülke zümresi yapıldı. O toplantıda tüm derslerde maarif modele göre program değişikliği yapılacağı söylenmişti. Ayrıca Yapay Zeka dersinin zorunlu olacağı konuşuluyor son zamanlarda. Algoritma ve programlama, siber güvenlik , yapay zeka derslerinin de zorunlu olması gerektiğini istemiştik. Dersimizin sorunlarından bahsetmiş bakanlığa öneriler sunmuştuk. Belki bizi dinlemişlerdir :)

içerikte birşey değişmemiştir. 1.ünite sona kaymıştır sondaki başa o kadar umudumu yitirdim artık. 3 senedir seçmeli yapay zeka uygulamaları dersini anlatıyorum elde imkan yok okulda hoparlör kulaklık kamera yok uygulamalı yüz tanıma ses tanıma etkinliği yapıyoruz. hadi malzemeyi verdiler lab kurdular diyelim ben üniversiteden 2007de mezun oldum. aldığım eğitim ile verdiğimin yakından uzaktan alakası yok. blok tabanlı kodlama bile yoktu ben üniversitede okurken. çağ değişiyor yenilenmek lazım ayak uydurmak lazım ancak neden hep ben çabalıyorum . kendi kendime oturdum robotik kodlama öğrendim,yapay zeka öğrendim tamam ben öğrendim de herkes bunu yapacak mı bakalım.bakanlık olarak her sene gelişen yön değiştiren bir branşın öğretmeni olarak hiç bir eğitime tabi tutulmadım bana hiçbir hizmetiçi eğitim verilmedi. biraz da ben işin bu kısmındayım alan sürekli değişiyor ancak bize hiçbir eğitim verilmiyor. kendini geliştirmek isteyen geliştiriyor. içeriği hiç değişmeyen sosyal,tarih,din kültürü gibi bir sürü branşa hersene hizmetiçi eğitim veriliyor bizim nedense hiç gelişmeye ihtiyacımız yok sanki. 40 yaşımı geçtim hadi 5-6 sene daha çabamla uyum sağladım diyelim ya sonra ne olacak. valla bu meslek beni tüketti. hiç mutlu değilim

Telif hakkı,siber zorbalık ve bir kaç tane konu çıkarılıp,sadece donanım ve yazılım 5.sınıfta verilmeli.5.sınıfta blok tabanlı olarak code.org ve scratch anlatılmalı.6.sınıfta ise artık robotik kodlama anlatılmalı 7 ve 8 de ise seçmeli tasarım,yapay zeka,siber güvenlik gibi dersler verilebilir.

Az kaldı emekliliğe ne haltları varsa yesinler. Meslekte 17. yılım derece yaparak kazandık hepimiz bu bölümleri . Tıpı terk edip gelenleri biliyorum bölüme. 17 yılda hiçbir mantıklı eylem olmamış bundan sonra da beklemiyorum. Aldığımız maaşı helal ettirmek adına çırpınıyoruz sadece. İş yükünden yıldık orası da cabası. Yok o yarışma yok o proje yok montaj yap yok afiş tasarla yok kitap tasarla gına geldi vallahi.

Az kaldı emekliliğe ne haltları varsa yesinler. Meslekte 17. yılım derece yaparak kazandık hepimiz bu bölümleri . Tıpı terk edip gelenleri biliyorum bölüme. 17 yılda hiçbir mantıklı eylem olmamış bundan sonra da beklemiyorum. Aldığımız maaşı helal ettirmek adına çırpınıyoruz sadece. İş yükünden yıldık orası da cabası. Yok o yarışma yok o proje yok montaj yap yok afiş tasarla yok kitap tasarla gına geldi vallahi.
21..yıldayım al benden de okadar

20. yılımızdayız tıpı tercih etmeyip geldiğimiz bölümün hali.. 🤷‍♀️
yapay zekayı koysun tamamda ben bilmiyorum ki bişey çocuğa ne anlatayım?? kaliteli eğitimi versinler bize, anlatalım

Benim duyumuma göre eğiticiler diğer branşlara eğitim verip BTY konuları diğer derslere entegre edilecekmiş. Biz girmeyecekmişiz. O yüzden eğitici muhabbeti. Bizim ne olacağımız meçhul.

Ahahahahah bugün de güldük Allah'a şükür. Önce bizim ders saatleri problemimizi çözsünler sonrasında bize öğretim programı, doküman veya kitap vermelerine de gerek yok. Okuldaki öğrencilerin seviyesi ve hevesine göre onları da her okulda kendimiz oluştururuz sıkıntı değil. Ama önce bizim ders saatlerini arttırsınlar. Yabancı dil sınıfı açılacak diye dersimizin çöpe gitmesine müsaade etmesinler.

BBNET
Geri