üstünkörü gerçekten yazılı iletişimde yanlış anlaşılacak bir kelime olmuş Betül Hocam üzülmekte haklısınız
Demek istediğim aslında biraz daha farklı hep kararsızım, kararsızım,kararsızım doldurmak durumunda kalınıyor benim açımdan?
örnek: "İçeriğin net olarak belirlenmemiş olması öğretmen için dejavantajdır." bu gibi kafa karıştıran çok madde olmuş,
çerçeve program iyi oluyor her şartta farklı verilebiliyor (sınıflı sınıfsız okul, evinde bt olan olmayan öğrenci, mevcut kalabalık vb)
çerçeve program kötü oluyor belirsizlik aldı başını gitti 50 öğretmen sınavı sorusuna bakın 50,'si de farklı??
bu sanırım başka bir dersin programını değerlendiriyor olsa mükemmel veri toplardı ama ben program hakkındaki düşüncelerimi tam olarka yansıtamıyorum sıkıntı o.
bakıyorum kazanımlar yabancı dilden çeviri gibi bu durum kötü diyorum ama öğretmenlere programla ilgili bir eğitim verilseydi basit örnekler içerseydi (hoş ilgili hocalar böyle bir çalışma için de çok uğraştılar bildiğim kadarıyla) belirsizlik falan kalmazdı diyorum. bakıyorum yeterlik maddesi gibi yazılmış öğretmenlerin çoğu düzeyler vb takmayacak sanırım diyorum öte yandan eğer bu programın bir kitabı olsa, ya da çalışmalar ortak bir havuzda toplanıp fikir sahibi olunabilse eminim çok daha farklı şekilde doldurur arkadaşlar diyorum.
kısaca üstünkörü yanlış bir kelime olmuş, bt öğretmenlerinin üstünkörü doldurma eğiliminde olacakları desem daha iyi olur mu??