BTY dersi Nasıl gidiyor? Konuları yetiştirebiliyor musunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eras63
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eras63

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben konuları istediğim hızda götüremiyorum derse not tutturduğum için çok geride kalıyorlar sınav geldi çattı bu dersin bir şekilde bu sene zorunlu olmasını haklı duruma getirmemiz lazım diye düşünüyorum ama benim şahsen labım yok ve kısıtlı imkanlarda teorik ağırlıklı ders işliyorum.
Şimdiye kadar Bit ile ilgili olan sunumları, ergonomi videosunu (süperdi) ve donanım birimlerini yarım olarak bitirdim. internet, virüsler, bilişim suçları, dosya sistemi, digital ölçü birimleri, işletim sistemi bunlar işlemek istediğim ama şimdiye kadar teorik ağırlıkta bitiremediğim konulardı. Umarım bundan sonrasında dönem sonuna kadar da bunları vermeye çalışacağım..

hocam kasma, çok hızlı gitme, zaten çocuklar hiçbir şey anlamıyor,
az şey ver, öz şey ver,
yıllık planın olsun, defteri yaz, ama işleme,
sınav için önlü-arkalı bir kağıda notlar çıkar, soracağın soruları özellikle vurgula,
bak pişman olmayacaksın, yine 10 alan çıkacak :)
nato kafa, nato mermer.

birarti1' Alıntı:
az şey ver, öz şey ver,
sınav için önlü-arkalı bir kağıda notlar çıkar, soracağın soruları özellikle vurgula,
nato kafa, nato mermer.
hocama kesinlikle katılıyorum 10 şeyden birini öğrenip kafası darmadağın olacağına adam akıllı 5 şey öğrensin en güzeli ve en iyisi. defteri plana göre dolduruyorum ama konuları öğrencilerin anlayabileceği hızda işliyorum. sınavda da çok sıkmadan işlediğim şeyleri sormayı düşünüyorum.

birarti1' Alıntı:
az şey ver, öz şey ver,
nato kafa, nato mermer.

herşeyi özetlemiş hocam :+1:

NeDemekŞakireÇayYok' Alıntı:
müfettiş geldiği zaman yıllık plana göre gitmediğimizi anladığı zmn ne yapcaz peki.bende aynı sizin gibi yapıyorum simdilik de

şakire çay yok dersin hocam :D

NeDemekŞakireÇayYok' Alıntı:
müfettiş geldiği zaman yıllık plana göre gitmediğimizi anladığı zmn ne yapcaz peki.bende aynı sizin gibi yapıyorum simdilik de

Valla hocam sınıfta BT dersi işleniyor, takıldığı yer yıllık plansa yapacak birşey yok :)

benim gibi labı olmayanlar deftere not tutturmalı. öğrencilerde defter tutma diye bir şey kalmadığını farkettim. haftalık düzenli ders notları çıkarıp bunları hızla tahtaya doldurup şekilleri de elle çiziyorum. çocuklar yetiştirinceye kadar sınıfta yazısı kötü olanlarla özel olarak ilgileniyorum. deftere çok ama çok önem veriyorum. başlıkları kurşun kırmızı kalemle atmayanların notunu kıracağımı vb. söyledim. iyi sonuçlar alıyorum.

ben de yetiştiremiyorum çünkü 5 ve 6 larokdar yavaş yazıyorlar ki .... nasıl olacak bilmiyorum. bu arada ben yazılanlar biraz daha fazla olsun diye kasımın son haftası dedim yazılı tarihi için sıkıntı olur mu?

birarti1' Alıntı:
az şey ver, öz şey ver,
nato kafa, nato mermer.

hocam siz boyle bir not dağıttınız mı çocuklra dağıttıysanız paylaşabilirmisiniz?

birarti1' Alıntı:
az şey ver, öz şey ver,
nato kafa, nato mermer.
Benim felsefem de bu aslında da işt çok yavaş gidiyor mlsff..

sevdiceğim' Alıntı:
ben de yetiştiremiyorum çünkü 5 ve 6 larokdar yavaş yazıyorlar ki .... nasıl olacak bilmiyorum. bu arada ben yazılanlar biraz daha fazla olsun diye kasımın son haftası dedim yazılı tarihi için sıkıntı olur mu?
Hayır hocam sıkıntı olmaz çünkü Kasımın 28-29unda 8.sınıfların ortak genel sınavları olcak 2 gün okul tatil ve biz de görevlendirileceğiz 6 sınav için. Bunun için 1. yazılım Kasım 3. hafta, 2. yazılımı da Aralık son hafta diye planladım.

Arkadaşlar bi de yıllık planı kendime göre uyarlamak istedim galiba biz bu planları hazır indire indire planın nasıl hazırlandığını unutmuşum ve içinden çıkamıyorum.. :? tavisyeniz varsa plan hazırlayan arkadaşlar şablon falan paylaşımlar ii olur diye düşünüyorum.
dün ararken şu programı gördüm http://www.gezginlerindirtr.com/yillik- ... -programi/

Hocam ne aceleniz var diğer branşlar gibi müfredat yetiştirme derdiniz yok. Şanslınız yani. ne kadar anlıyorlarsa o kadar. Mesela ben 2 derste 5 donanım parçası öğretiyorum. Tekrar ede ede.

Müfettiş geldiğinde yıllık planda yer alan konuları anlatırsın hocam bizim konularımız çokta birbirine bağlantılı bilgiler değil sonuçta. Hem müfettişin anlatılanları anlayacak kapasitede olduklarını da düşünmüyorum.

Geri