bu aygıt daha hızlı çalışabilir uyarısı

Kodla Büyü
USB standartıyla ilgili bir durum önceki USB versiyonları 1.1 di şimdi 2.0 versiyonu var yakında USB 3.0 lar hatımıza giricek peki ne farkı var. Aralarında büyük hız farkları var. Bu sorunu gidermek istiyorsan Biosa gir USB seçeneğinin bul Hispeed olarak seç kaydet bilgisayar yeniden başlayınca USB'lerin çok daha hızlı okuyup yazdığını göreceksin. :)

Peki daha önce vistalı bilgisayarımda harici diskimi kullanırken bu uyarıyı almıyordum, ama geçen gün bu uyarı geldi. Aynı pc, aynı harici disk, aynı usb girişine bağladım, biostan herhangi bir ayar değiştirmedim. Acaba neden olabilir?

hocam muhtemelen ön kısımdaki usb lere takıyorsundur eğer arka panele takarsan muhtemelen o uyarıyı vermez. çünkü eski anakartlarda ön panele genellikle hocalarımın dedikleri gibi usb1.1 bağlantısı yapılır.

hckaya' Alıntı:
hocam muhtemelen ön kısımdaki usb lere takıyorsundur eğer arka panele takarsan muhtemelen o uyarıyı vermez. çünkü eski anakartlarda ön panele genellikle hocalarımın dedikleri gibi usb1.1 bağlantısı yapılır.

Hayır hocam arka paneli kullanıyorum, yalnız ek kablosu taktım ucuna o şekilde arka paneli kullanıyorum

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
hckaya' Alıntı:

Hayır hocam arka paneli kullanıyorum, yalnız ek kablosu taktım ucuna o şekilde arka paneli kullanıyorum

hocam direk arkaya takın :+1: .Ek kablosunun usb 2.0 kablosu olması gerek,hatta olsa bile bazen sorun çıkarıyor

sinaaat' Alıntı:
hckaya' Alıntı:

hocam direk arkaya takın :+1: .Ek kablosunun usb 2.0 kablosu olması gerek,hatta olsa bile bazen sorun çıkarıyor

Hocam sanırım burda anahtar kelime "bazen" ... Dün pcyi kapatmadan denedim. Aynı usb, aynı uzatma, aynı disk, her bi şey aynı. Bu defa uyarı vermedi. Bazen ...

sinaaat' Alıntı:
hckaya' Alıntı:

Hocam sanırım burda anahtar kelime "bazen" ... Dün pcyi kapatmadan denedim. Aynı usb, aynı uzatma, aynı disk, her bi şey aynı. Bu defa uyarı vermedi. Bazen ...
..
bu uyarıyı vermesinin çeşitli sebepleri olabilir
.
1... vista doğrudan USB 2.0 desteklidir XP ise Sp 1 yada 2 den sonra USB 2.0 desteği vermeye başladı. yüklemiş olduğunuz pc de service pack yüklü değilse bu hatayı verebilir

2... anakartınız ve kullanıyorsanız uzatma kabloları yada usb hubların da usb2.0 desteği veriyor olması gerekir.
...

hasari' Alıntı:
USB standartıyla ilgili bir durum önceki USB versiyonları 1.1 di şimdi 2.0 versiyonu var yakında USB 3.0 lar hatımıza giricek peki ne farkı var. Aralarında büyük hız farkları var. Bu sorunu gidermek istiyorsan Biosa gir USB seçeneğinin bul Hispeed olarak seç kaydet bilgisayar yeniden başlayınca USB'lerin çok daha hızlı okuyup yazdığını göreceksin. :)
:+1:

sinaaat' Alıntı:
hckaya' Alıntı:

Hocam sanırım burda anahtar kelime "bazen" ... Dün pcyi kapatmadan denedim. Aynı usb, aynı uzatma, aynı disk, her bi şey aynı. Bu defa uyarı vermedi. Bazen
...
hocam bu işte BAZEN çok önemlidir bu tecrübe ile sabittir.Manidar bir fıkra ile sözlerime son veriyorum:

Bir bilgisayar mühendisi, bir elektrik mühendisi ve bir makine mühendisi arabayla yolculuk yapmaktadırlar. Bu arada araba bozulur.
Elektrik Müh :
- Kesin ateşleme sisteminde bir bozukluk oldu.
Makine Müh:
- Olur mu canım, kesin karbüratörde bir arıza var.
Bilgisayar Müh:
- Bir inip tekrar binelim, belki çalışır.

sinaaat' Alıntı:
hocam bu işte BAZEN çok önemlidir bu tecrübe ile sabittir.İşle uğraştıkça bazen leri lehinize çevirmeyi öğreniosunuz.Manidar bir fıkra ile sözlerime son veriyorum:

Bir bilgisayar mühendisi, bir elektrik mühendisi ve bir makine mühendisi arabayla yolculuk yapmaktadırlar. Bu arada araba bozulur.
Elektrik Müh :
- Kesin ateşleme sisteminde bir bozukluk oldu.
Makine Müh:
- Olur mu canım, kesin karbüratörde bir arıza var.
Bilgisayar Müh:
- Bir inip tekrar binelim, belki çalışır.

Anlaşıldı hocam, fıkrada güzelmiş bu arada :D

Geri