Bu bilgisayar hakkında fikri olan meslektaşlarım???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan A.K.D
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Hocam toshibaya baktım da, 740m ekran kartlı ve 1366*768 çözünürlüklü bi dünya PC var çok daha ucuza hatta bunun yarı fiyatına. 750 gb disk SSD bile yok. Bu makinede i7 işlemci olsa ne olur i17 işlemci olsa ne olur... Diğeri açılmadı...

impetus23' Alıntı:
hocamın dediği doğru, gereksiz derecede pahalı sanki.. ben bunu önerebilirim ama bu markayı hiç kullanmadım.. içi zaten belli de hizmet ve kasa kalitesi nasıl bilmiyorum.. kasa boyutu malum biraz büyük bir de..

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_ ... BiEGcRdVPM

Oğlum için bu bilgisayarı aldım. Özellikleri ve performansı ile çok çok iyi bir bilgisayar. GTX 860m ekran kartı, 1920- 1080 ekran çözünürlüğü, 7200 rpm harddiski ile gerçek bir "canavar". Firmanın destek konusunda yaklaşımı gayet güzel. Bu özelliklerde bu fiyata çok araştırdım ama yok. Eylül' ün ilk haftası bilgisayar araştırmakla geçti. Bundan iyisini (fiyat/performans) bulamadım.

linkteki monster bilgisayarı kullanıyorum, gayet memnunum. fiyat/performans olarak daha iyisi yok.

sizin verdiğiniz linkteki gt 740'lı toshibaya 3000bin vermek akıl karı değil.

tEŞEKKÜR EDERİM DAVUT HOCAM MONSTER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ BENDE LENOVO DÜŞÜNÜYORUM AMA ARKADAŞLARIN MONSTER HAKKINDAKİ YORUMLARI MONSTERİ DE DÜŞÜNDÜRÜYOR

monster hakkında fikrim yok ben alacak olsam msi marka alırdım memnunnum yada packardbell alırdım. tabi asus da alınabilir. diğerleri hep aynı önemli olan isim den çok özellik ve kullanıcı yorumları diyebilirim levono iyi yinede sen bilirsin.

hocam 3bin vereceksin 3 kilo bilgisayar alacaksın hiç akıl karı değil bence şimdi çok kompakt cihazlar var ne bileyim bana mantıklı gelmedi nerede kullanıcaksınız ama hepsi bir arada olsun yerine bir tane adam gibi masaüstü dizerim hem kuvvetli hem oyun filan bir tane de tablet ya da ultrabook alırım ya da tablet gibi ayrılabilen ekranlılardan hemen hemen aynı fiyata gelir...
tek bir tane alacaksam ultrabook tercihim olurdu i7 olmaz da i5 olur ha busefer 2000 civarına gelir ya da biraz geçer ama en azından 1,5 kg ile kurtulurum!!!

06Davut' Alıntı:
http://www.kliksa.com/urun/lenova-y510p-intel-core-i7-4700mq-notebook-59415877/902194611

Lenova almak varken diğerini almayı düşünmek çok saçma olur insan harddiskine bakar birde ekran kartına ikisinde de Lenova önde hadi ileride oyun oynamak istesen özellik arayacaksın.

hocam kliksada puanınız varsa lenovayı almanız mantıklı. fakat alıntıladığım yorum pek doğru değil.

ekran kartı ve harddisk olarak lenova daha iyi değil, hatta ikisinde de monster daha iyi.

heleki 5400rpm bi hdd ile 7200 rpm hdd yi kıyaslayıp %25 daha yavaş dönen 5400'lük daha iyi demek talihsiz bir yorum olmuş. sanırım +8 ssd'yi görüp yapılmış bi yorum. win8 bile 10gb fazla iken 8gb ssd ne işe yarar?? son zamanlarda tamamen pazarlama hamlesi olarak kullanıcıya sunulan hdd'lere ekleniyor. tam olarak ssd bile sayılmaz melez disk deniliyor.

ekran kartı konusuna gelince aslında performans olarak çok yakın iki kart. fakat birisi sli yani çift ekran kartı ile aynı performansı veriyor. bu da iki kat daha fazla sıcaklık demek (biri 50watt, biri 100watt). ayrıca adlarından da anlaşıldığı gibi birisi 7 serisi birisi 8 serisi yani gtx 860m daha yeni teknoloji ile üretilmiş (Maxwell). bunların yanısıra son çıkan oyunlar için fps değerlerine bakarsanız yakın olmakla beraber genelde gtx 860m daha yüksek sonuçlar verdiğini görürsünüz.

sonuç olarak 500tl az verip "tüm" özellikleri daha iyi bir bilgisayar almak saçma olmasa gerek.

hocama katılıyorum harddiski kesinlikle daha kötü :) muhtemelen lenovo full hd olmayabilir.. pili 6 ya 8 cell yine önde monster.. ağırlık olarak 200 gr daha hafif.. genel olarak hep birbirine yakın degerler aslında.. kasa olarak da ikisi de hantal duruyor.. yakından bakmak lazım.. daha iyi bir bilgisayar 500 tl daha ucuz..

bilisim-tef' Alıntı:
06Davut' Alıntı:
http://www.kliksa.com/urun/lenova-y510p-intel-core-i7-4700mq-notebook-59415877/902194611

Lenova almak varken diğerini almayı düşünmek çok saçma olur insan harddiskine bakar birde ekran kartına ikisinde de Lenova önde hadi ileride oyun oynamak istesen özellik arayacaksın.

hocam kliksada puanınız varsa lenovayı almanız mantıklı. fakat alıntıladığım yorum pek doğru değil.

ekran kartı ve harddisk olarak lenova daha iyi değil, hatta ikisinde de monster daha iyi.

heleki 5400rpm bi hdd ile 7200 rpm hdd yi kıyaslayıp %25 daha yavaş dönen 5400'lük daha iyi demek talihsiz bir yorum olmuş. sanırım +8 ssd'yi görüp yapılmış bi yorum. win8 bile 10gb fazla iken 8gb ssd ne işe yarar?? son zamanlarda tamamen pazarlama hamlesi olarak kullanıcıya sunulan hdd'lere ekleniyor. tam olarak ssd bile sayılmaz melez disk deniliyor.

ekran kartı konusuna gelince aslında performans olarak çok yakın iki kart. fakat birisi sli yani çift ekran kartı ile aynı performansı veriyor. bu da iki kat daha fazla sıcaklık demek (biri 50watt, biri 100watt). ayrıca adlarından da anlaşıldığı gibi birisi 7 serisi birisi 8 serisi yani gtx 860m daha yeni teknoloji ile üretilmiş (Maxwell). bunların yanısıra son çıkan oyunlar için fps değerlerine bakarsanız yakın olmakla beraber genelde gtx 860m daha yüksek sonuçlar verdiğini görürsünüz.

sonuç olarak 500tl az verip "tüm" özellikleri daha iyi bir bilgisayar almak saçma olmasa gerek.

hocam yanlış anlamada bana kalsa ikisini de almam ikincisi ben sadece linklerdeki toshiba ve levono arasında yorum yaptım. ikisinde de 5400rpm yazıyor 7200 nerde Allah aşkına ve ekran kartına gelince ikisinide notebookcheck sitesine bakarak kıyasladım
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 900.0.html
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 493.0.html
bu linklere bakınca aradaki fark görülür bi ara monster demişti onun hakkında bilgim olmadığını demiştim
tüm ağır oyunlarda yani kaliteli oyunlarda laptoplar ısınır. kaçış yok bir tane altına fan alacak ne yapalım yeniler belki ısınmıyordur benim laptop eski e
bu arada 8gb ssd ye linux mint cinnemanon 17 yüklenir :) ama ben sonradan 60gb ssd aldım eski pc bir anda hızlandı. şimdilik win 7 kullanıyorum.

bu arada msi den iyi laptop varsa kıyaslayalım :) süper sesi var çok güzel müzik dinleniyor 2+1 var valla

Geri