Bu bilgisayara RAM almaya değer mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan buyey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

buyey

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar.bir tanıdığın eski bir bilgiseyerı var. windows xp yükledim makinaya özelliklerine göre iyi çalışıyor. bilgisayara RAM eklesem diyorum ama değermi değmez mi acaba? performans artışı ne kadar olur?

Pentium 3 450 mhz - 192 mb RAM - s3 onboard ekran kartı

bu arada IBM e helal olsun taş gibi bilgisayar yapmış...

hocam ;

zaten eski makina...ibmler oldukça stabil çalışıyor...

eski okulumdaki makinalardan biliyorum....şu anda okulda exper makinalar var....

gerçekten; 2 saat önce çalışan makina ; bozulabiliyor....

bir bakıyorsun mavi ekran.....

benim önerim ; micro xp gibi vb..işletim sistemleri kurmanızdır....

daha da hızlanacaktır...

bu makinaya alabileceğiniz Ram ; size minimum 40-50 liraya mal olur ki ; onu da bulabilirseniz....

100 liraya ; bilgisayarcıdan ikinci el celeron ; 256 mb ram ; cd sürücülü ; 40 gb harddiskli bir makina alınabiliyorken....

tabi benim fikrim bu....

hocam sd 100 mhz ram kullanır. xp kurabilirsin o makinaya ve ram takviyesi tabiki iyi gelir. ama değmez bence.

teşekkürler arkadaşlar bugün şansım yaver gitti bir yerden elime 128 mb sd ram geçti.cevaplarınız için teşekkürler.
arkadaşımın şu an para verecek durumu yok. o yüzden kasa alamayız.
bu micro xp nasıl bişey arkadaşlar?

arkadaşlar makinaya micro XP yükledim ama ekran kartının sürücüsünü bir türlü yükleyemedim. bu tip sorunla karşılaiıp çözen var mı acaba?

hocam S3 ün XP driverini bulman lazım.ama modelde önemli 3d/2x ..vs.
İnternette biraz uğraşırsan bulursun .Banada lazım olmuştu eskiden biraz zor bulmuştum...

sinaaat' Alıntı:
hocam S3 ün XP driverini bulman lazım.ama modelde önemli 3d/2x ..vs.
İnternette biraz uğraşırsan bulursun .Banada lazım olmuştu eskiden biraz zor bulmuştum...

hocam driverı buldum ama micro xp ye yüklerken hata verdi.
neyse zaten nomal xp yükledim stabil bir şekilde çalışıyor.
ama tabi micro xp biraz daha hızlı çalışıyor.
yardımlarınız için teşekkürler...

ozgurgitarim' Alıntı:
hocam ;

zaten eski makina...ibmler oldukça stabil çalışıyor...

eski okulumdaki makinalardan biliyorum....şu anda okulda exper makinalar var....

gerçekten; 2 saat önce çalışan makina ; bozulabiliyor....

bir bakıyorsun mavi ekran.....

benim önerim ; micro xp gibi vb..işletim sistemleri kurmanızdır....

daha da hızlanacaktır...

bu makinaya alabileceğiniz Ram ; size minimum 40-50 liraya mal olur ki ; onu da bulabilirseniz....

100 liraya ; bilgisayarcıdan ikinci el celeron ; 256 mb ram ; cd sürücülü ; 40 gb harddiskli bir makina alınabiliyorken....

tabi benim fikrim bu....

256 PC 100 SD ikinci el Ram'i 10 tl ye rahatlıkla bulabilirsiniz hocam. Ben sahibinden.com dan tanesi 2 tlden 128 mb ram aldım, 2 tane de hediye geldi. 15+1 labıma xp kurabildim.

Geri