Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

Bu da benim tasarladığım Okul Panosu : Akıllı Pano

Konu, 'Okul Panosu' kısmında s3zgin tarafından paylaşıldı.


Etiketler:

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. s3zgin

    s3zgin Site Gezgini

    Kayıt:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    83
    Beğeni:
    4
    Merhaba arkadaşlar, kodlarını fırsat buldukça yazdığımız okul panosunu örnek olması açısından sizlere göstermek istedim.

    Yıllar önce, okulumuzda boş duran TV'yi daha etkin nasıl kullanırız? diye düşünürken böyle bir şey yapmaya karar vermiştim. Zaman içerisinde bir arkadaşla hadi şunları da ekleyelim, şöyle yapsak nasıl olur vs derken program bayağı geliştirdik. Sonraları domain ve server masrafları derken bunu ticari olarak neden kullanmayalım diye düşündük ve biraz nabız yokladığımızda umduğumuz sonucu malesef bulamadık. Çünkü herkes bedava almanın derdindeydi (Okullarda para yok vs. diyenler geniş ekran LCD TV'ye yüksek ücret veriyorlar). Bu durum doğal olarak bizde biraz kırılganlık yarattı. Son 2 yıldır nokta dahi koymadık desek yeridir. Aşağıdaki linkte bizim okulun akıllı panosunu görebilirsiniz.

    http://akillipano.net/751079/index.php

    Ekran çözünürlüğü: 1366 X 768px
    Tarayıcı: Google Chrome
    Tam ekran: F11

    Şu an için kodları paylaşmayı düşünmüyorum, yukarıda dediğim gibi bu işle uğraşan arkadaşlara örnek olması amacıyla göstermek istedim. Anlayışınız için teşekkürler...
     
    Son düzenleme: 29 Kasım 2019
    sas7979 bunu beğendi.
  2. alpi

    alpi Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    14 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.134
    Beğeni:
    10
    gayet başarılı
     
  3. sacmalik

    sacmalik Site Gezgini

    Kayıt:
    29 Mayıs 2019
    Mesajlar:
    33
    Beğeni:
    12
    html ile yapılabilir.
     
  4. sas7979

    sas7979 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    564
    Beğeni:
    24
    Güzel olmuş hocam özellikle bu pano konusunda zil saatlerini dinamik nasıl yaptınız Jquery ile olmuş içinde php ile kontrol edilebiliyor mu?
     
  5. s3zgin

    s3zgin Site Gezgini

    Kayıt:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    83
    Beğeni:
    4
    Sistemdeki her şey kontrol panelinden ayarlanabiliyor. Ders giriş saatlerini kendi okulumuza göre girdikten sonra sistem otomatik olarak ekrana basıyor. Java + php + SQL üçlüsünü kullandım.
     
  6. sacmalik

    sacmalik Site Gezgini

    Kayıt:
    29 Mayıs 2019
    Mesajlar:
    33
    Beğeni:
    12
    java ne için kullanıldı?
     
  7. tenten

    tenten Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.444
    Beğeni:
    29
    Tasarım güzel,
    ekran f11 de yanlardan taşıyor,
    meb logoları eski logolar çıkıyor.
     
  8. BaRBaRYaN

    BaRBaRYaN Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    7 Eylül 2009
    Mesajlar:
    3.721
    Beğeni:
    16
    ellerinize sağlık. herşey çok güzel görünüyor.
    tek önerim LOGO yu okul isminin sol tarafına taşırsanız daha estetik durabilir. altta BANA GÖRE biraz yanlızları oynuyor.
    .
    istemi kullanmak için nacizane önerim Raspberry pi en ideal platform olacaktır. usb den enerji alıp doğrudan hdmi ile doğrudan televizyona görüntü aktarabilirsiniz.
    hatta rasbian üzerine web server kurarsanız internete bile bağlı olmanıza gerek kalmadan yerel ağdan sistemi çalıştırabiliriniz
    .
    biz öyle yaptık :)
     
    krky bunu beğendi.
  9. omerhalil61

    omerhalil61 Site Gezgini

    Kayıt:
    18 Eylül 2019
    Mesajlar:
    36
    Beğeni:
    18
    Başarılı
     
  10. s3zgin

    s3zgin Site Gezgini

    Kayıt:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    83
    Beğeni:
    4
    * Aslında Akıllı Pano'yu TV için tasarlamıştık, daha sonra okulda boşa çıkan akıllı tahtayı kullanmaya karar verdik. Şu an tahtada çalıştığı için ayarlamaları da TV'ye göre değil akıllı tahtaya göre yaptık. PC'de bahsettiğim çözünürlükte kaymalar yaşanmıyor.

    * Güncellemeleri herhangi bir cihazdan internet üzerinden kolaylıkla yapabiliyoruz. Localden de sistem çalışıyor yalnız güncelle için sürekli akıllı tahtanın başına gitmek gerekiyor. Biz de bu yüzden internet üzerinden sistemi çalıştırıyoruz.

    * Okul LOGO kısmına gelince; sistemi modüler yaptık, yani panelden okul adını değiştirdiğinizde otomatik olarak okul ismi değişiyor. LOGO'yu başa koyduğumuzda okul ismi uzun olan okullarda sıkıntı yaşanıyor. Bu şekilde okul logomuzda bence ön plana çıkmış oldu.

    * MEB Logosu eski, dediğim gibi son 2 senedir nokta dahi koymadık sadece fotoğraf ve nöbet kısımlarını güncelleyip kullanıyoruz. Değiştirmesi 1 dakika bile sürmez.

    * Bir arkadaşımız HTML ile yapılabilir demiş, dinamik bir sayfayı HTML ile nasıl yapacak merak ettim?
     
  11. bundara79

    bundara79 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    16 Eylül 2007
    Mesajlar:
    285
    Beğeni:
    3
    pano güzel olmuş.Ama konuyu buraya sadece reklam olsun diye paylaşmak gereksiz olmuş
     
  12. s3zgin

    s3zgin Site Gezgini

    Kayıt:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    83
    Beğeni:
    4
    Hocam amacım reklam yapmak değil, sadece ilgilenen arkadaşlara örnek olması amacıyla paylaştım. Yapılan yorumlara cevap verdim hepsi bu.
     
  13. unbreakable

    unbreakable Site Gezgini

    Kayıt:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    96
    Beğeni:
    7
    Kodları paylaş hocam biz de kullanalım.
     
  14. azil48

    azil48 Site Gezgini

    Kayıt:
    21 Nisan 2014
    Mesajlar:
    65
    Beğeni:
    3
    Xibo kullanıyorum çok iyi bir sistemdir. Bahsettiğiniz her şey xibo ile yapılır ...
     
  15. selcuknet27

    selcuknet27 Aktif Üye

    Kayıt:
    5 Kasım 2009
    Mesajlar:
    127
    Beğeni:
    24
    Hocam verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim. Sistemin görselliği çok hoş olmuş .Buna benzer sistemi okulumuzda yapıp kullanıyoruz.
     
  16. otherm

    otherm Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2007
    Mesajlar:
    749
    Beğeni:
    9
    çok iyi
     
  17. yetsin

    yetsin Aktif Üye

    Kayıt:
    2 Ocak 2008
    Mesajlar:
    157
    Beğeni:
    2
    Güzel olmuş, tebrikler.
    Saat 15:15 te sistemi inceledim. Ders saatlerine kalan süreyi yazdırdığınız aşağıdaki kod kısmında if içerisindeki kısım 40 olması gerekiyor galiba:
    if (farkdakika>30){
    document.getElementById("baslik").innerHTML ='ÖĞLE ARASI';
    }else metin_hazirla(dizi[i-1]);
    break;​
    şöyleki derse girer girmez, zile kalan süre 40 dk ile 30 dk arasında ekranda "ÖĞLE ARASI" yazıyor.
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal