Bu da Kapak Olsun(Estonyada Bilgisayar Dili 1. Sınıfa İndi)

Kodla Büyü

Bahadır1980

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Teknolojiye giderek daha fazla yatırım yapan Estonya’da hükümet, ilkokullara birinci sınıftan itibaren bilgisayar kodu yazma dersleri koydu.

Son dönemde yüksek teknolojiye dayalı bir ekonomi oluşturmak üzere yatırım yapan Baltık ülkesi Estonya’da ilkokul öğretmenleri, gelecek aydan itibaren sınıflarda bilgi teknolojileri (IT) konusunda ders vermek üzere eğitilmeye başladı.

AB’ye 2004’te katılan 1.3 milyon nüfuslu ülkede birinci sınıftan itibaren program yazmayı sağlayan bilgisayar kodlama dersleri de verilecek.

Bu amaçla kurulan Tiger Leap Vakfı’ndan Ave Lauringson, AFP’ye yaptığı açıklamada, ilk aşamada Microsoft’un yarattığı bir program kullanarak çocuklara internet temelli oyunları nasıl yaratabileceklerinin öğretileceğini söyledi.

Estonca’da “ev” anlamına gelen Kodu adlı bu programla, PC ve XBox için de oyun üretilebiliyor. Projenin devlete maliyeti sadece 70 bin euro.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/21405007.asp

bakanımız eminimki bu olaydan haberdardır nasıl teknoloji ve tasarım dersini bizlerin verdiğini bilfiği gibi :x

:alkis:
Lütfen ama bizde dünyadaki en özel etkileşimli tahtayı üretmişiz. :puhaha:

Teknolojide ve eğitim-öğretimde ilerlemenin; kuru donanım sağlamaktan çok, insana yapılacak olan yatırımla gerçekleşebileceğini umarım anlar birileri yakın zamanda.. Bu kadar eğitim alan bizlerin bile bilişim teknolojilerinin sadece %10 una filan hakim olduğumuz düşünülünce, öğrencilerin bu konuda yeterli olduğunu söylemek içi boş bir saptamadır..

Serzenişte haklısınız ama 1,3 milyonluk bir ülke ile 75 milyonluk ülkeyi karşılaştırmak ne kadar mantıklı bilemedim... (Projenin devlete maliyeti sadece 70 bin euro.) Biz de bir okulun maliyeti bu kadar olur heralde, lab yenilenecek, tek lab yetmeyecek v.s.....

Zamanında 1. sınıflara BT dersi verdim, şimdiki birlere çok zor olur, 2'den başlayabilir aslında...

Bahadır1980' Alıntı:
Teknolojiye giderek daha fazla yatırım yapan Estonya’da hükümet, ilkokullara birinci sınıftan itibaren bilgisayar kodu yazma dersleri koydu.

Son dönemde yüksek teknolojiye dayalı bir ekonomi oluşturmak üzere yatırım yapan Baltık ülkesi Estonya’da ilkokul öğretmenleri, gelecek aydan itibaren sınıflarda bilgi teknolojileri (IT) konusunda ders vermek üzere eğitilmeye başladı.

AB’ye 2004’te katılan 1.3 milyon nüfuslu ülkede birinci sınıftan itibaren program yazmayı sağlayan bilgisayar kodlama dersleri de verilecek.

Bu amaçla kurulan Tiger Leap Vakfı’ndan Ave Lauringson, AFP’ye yaptığı açıklamada, ilk aşamada Microsoft’un yarattığı bir program kullanarak çocuklara internet temelli oyunları nasıl yaratabileceklerinin öğretileceğini söyledi.

Estonca’da “ev” anlamına gelen Kodu adlı bu programla, PC ve XBox için de oyun üretilebiliyor. Projenin devlete maliyeti sadece 70 bin euro.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/21405007.asp

Geri