Bu elbise ne renk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cakilcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cakilcik

Aktif Üye
Arkadaşlar resimdeki elbiseyi ne renk görüyorsunuz?

Ekli dosyalar

• e1(3).jpg
    e1(3).jpg
    58.5 KB · Görüntüleme: 835
geçen kanal d habere çıkmıştı, çok kızdım kanal d ana habere çıkacak kadar haber değeri göremedim, halada göremiyorum, hekes farklı görüyormuş, muş muş muş...

Gerçekten öyle ama eşim beyaz ve altın sarısı diyor. Siyah yerleri altın sarısı, mavi yerleri ise beyaz diyor. Başta beni kandırıyor zannettim ama yok gerçekten öyle.

aynen mavi siyah. ama dün başka bir sitede baktığımda beyaz altın sarısı görmüştüm.

hastasıyız dede' Alıntı:
sen şimdi bu resimde mavi ve siyah gördüğünümü söylüyorsun, yemin edermisin buna?
hocam haber değeri olduğuna inanmaya başladınız sanırım :mrgreen: evet mavi ve siyah görüyorum

Sarı-beyaz görsem ne oluyor siyah mavi görsem ne oluyor.Derdimiz işimiz gücümüz bu mudur?Sözüm meclisten dışarı: Çok basit işlerle uğraşıyoruz biz insanoğlu olarak...Yazık!!!

a-anil06' Alıntı:
Sarı-beyaz görsem ne oluyor siyah mavi görsem ne oluyor.Derdimiz işimiz gücümüz bu mudur?Sözüm meclisten dışarı: Çok basit işlerle uğraşıyoruz biz insanoğlu olarak...Yazık!!!
Bu iş artık bilimsel bir mesele hocam. İsviçreli Bilim Adamlarından bir açıklama bekliyoruz

cakilcik' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
sen şimdi bu resimde mavi ve siyah gördüğünümü söylüyorsun, yemin edermisin buna?
hocam haber değeri olduğuna inanmaya başladınız sanırım :mrgreen: evet mavi ve siyah görüyorum
özür dilerim, ama hala mavi siyah görenlerin aklından zoru olduğunu düşünüyorum. :scared:

cakilcik' Alıntı:
a-anil06' Alıntı:
Bu iş artık bilimsel bir mesele hocam. İsviçreli Bilim Adamlarından bir açıklama bekliyoruz
Merakla bekliyoruz hocam :))

İşin güzel yanı şu ki üretici firma açıklama yapmış elbisenin beyaz-altın üretimi yokmuş. Olmayan bişeyi görüyorsunuz :mrgreen:

cakilcik' Alıntı:
İşin güzel yanı şu ki üretici firma açıklama yapmış elbisenin beyaz-altın üretimi yokmuş. Olmayan bişeyi görüyorsunuz :mrgreen:
alttan üstten, sağdan, soldan her açıdan baktım, ne mavi var ne siyah, bende araştırdım biraz, adobe firması mavi siyah olduğunu açıklamış, bilim adamları genç ve çocukların mavi siyah gördüğü ve yaşlıların ise altın beyaz gördüğünü iddia etmişler, hakkaten öğrenciler mavi siyah derken öğretmenler altın sarısı beyaz dediler, anlaşılan dede olmuşum, birde bu renk olayından hasta oldum.:scared:

Biri deney yapmış nette yazıyor.
''Resmin çıktısını aldım, altın sarısı-beyazdı. Sonra fotoğraftaki elbisenin ortalarından küçük bir parça kesip öyle baktım ve yanlış tarafta olduğumu anladım. Çünkü arka fondaki sert beyaz-sarı ışığı devreden çıkarmıştım, çünkü cevap elbisenin koyu mavi renginde değil arada geçen yolda bir yerlerdeydi. Beynim, elbisenin mavi rengini arkadaki ışık kaynağıyla bağdaştırdığı için sarı-beyaz görüyordum. Diğer gözler ise o mavi rengi, arkadaki ışık kaynağına değil elbiseye odaklanarak algılıyordu.” Sır, bazı gözlerin bu fotoğrafın arka fonundaki ışığa bazı gözlerinse elbisedeki en koyu noktaya odaklanıp beynin rengi yorumlamasında..

ALTIN SARISI-BEYAZ GÖRENLER BURAYA!

Deney 1: Fotoğrafın bir çıktısını alın. Makasla, elbisenin arka fondaki ışığa uzak bir kısmından bir parça kesin. Ve kestiğiniz parçaya bakın! Gördüğünüz, işte o elbisenin gerçek rengi olacak...

Deney 2 : Fotoğraf makinanızla görüntünün en aydınlık değil de en karanlık pikseline göre beyaz ayarı yapın. Elbise o zaman siyah ve maviye dönüşüyor."

ilginç bir resim sabah beyaz gören arkadaş akşam aynı telefondan eşi ile birlikte tekrar bakmış bu kez eşi beyaz kendisi mavi görmüş. sağdan soldan farklı bilgisayardan falan baktım ama hiç mavi göremedim, Hani arkadaşı tanımasam kafa buluyor derdim. Çözünürlük ile ilgilidir diye düşünmüştüm ama değil, odaklanma ile ilgili birşey , benzer bir kaç video var.

O değilde memleket meselesi oldu iyi mi.

Geri