Bu fark neden kaynaklanıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lucas334
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

lucas334

Site Gezgini
Arkadaşlar aynı iç donanıma sahip iki farklı marka bilgisayarda; malzeme kalitesi, ekran çözünürlüğü, garanti gibi şeyler dışında neden fiyat farkı çoktur. Mesela aynı özelikte bir sony yerine iki exper alabilirsin. İç donanımda ve performansta bir fark var mıdır. varsa NEDENN :?: :?:

Exper in reklama ayırdığı miktar ne kadar sony in reklama ayırdığı miktar ne kadar. Söylediğiniz malzeme seçimi haricinde fiyat farklılığının temel sebebi budur.

Bence kullandıkları anakart, kapasitesi aynı olsada kullandıkları ram, Hardisk, kasa ekran çok farklı ondan , Birde markanın verdiği farktan

biz arkadaşlar 2 farklı marka aynı özellikte bilgisayar aldık benim ki datron arkadaşın casper benden 300 tl fazla verdi sonra bilgisayarlar bi geldi ikiside aynı kasası herşeyi sonra araştırdık ikisi de taiwanda bir fabrikaya sipariş veriyormuş casper marka değeri için 300 tl fazla alıyor tabii bu küçük markalar için geçerli bir durumdur illlaki

Bir de tasarım var tabiki. Örneğin ACER marka bir laptop ta, bios pilini bulabilmek için tüm üst kasayı sökmek zorunda kalmıştım. Aynı şekilde BEKO (?) da da benzer durum olmuştu. Ama DELL veya Toshiba da, alttaki kapaklardan birini sökünce pile ulaşabiliyorsunuz.

aynı model anakartlarda da farklar oluyo..detayına bakmak gerekiyor

Servisinin kalitesi de etkili. DELL ve Toshiba gibi servisi kaliteli olanlar tabiki fiyatı da yüksek tutar.

Eskisi kadar olmasa da ARGE yatırımları.
Beraber gelen yazılımlar. Powerdvd, norton antivirüs, kendine özel backup yazılımları cs
+ Mesela Sony dizüstülerde kameraları kullanarak el hareketlerinden sonraki şarkı, ses yükselt gibi kontrolleri veren yazılımla geliyor.
casper, exper de bu şekilde özel ve güzel yazılımlara pek rastlamadım. genelde çinli yazılım firmasının programlarını kullanıyorlar

Geri