BU FORUMDAKİ ASIL SORUN NE????NE İSTİYORUZ???

Kodla Büyü
arkadaşlar cidden merak ettiğim için soruyprum: BU FORUMDAKİLERİN GERÇEK SORUNU NEDİR? NEYİ İSTİYOR NEYİ REDDEDİYOR???
bunu sunun ıcın soluyorum, bu forumu sadece biz değil idarecilerde takip ediyor ve benden sorumlu idareci bugun bana forumu takip edip etmediğimi sordu ve ben de ettiğimi soledim...peki sen bilirsin bu forumdakiler ne istiyor, formatörlük mü?öğretmenlik mi? müdür yardımcılığı statusu mu? rehber oğretmenlik pozisyonu mu?
verebildiğim tek cevap :"onları bilmiyorum ama ben ne istediğimi biliyorum ve bu bana yetiyor" oldu...

arkadaslar şıkayet ederken kendinizi, taleplerinizi, yeterliliklerinizi bilerek şıkayet edin bence...aksı taktırde ınandırıcılıgını ve cıddıyetını kaybedıyor...

sımdı bızım talebımız nedır???bu konuda bır ortak karar belırleyın bence... ben de bır formatör bılgısayrcı olarak buna uyarım ama ıcınde tutarlılıgı olsun... gecen yıl herkes formatorlukten ıstıfa etmekten felan bahsederken bu sene formatorluk nıye bu kadar gec kaldı felan...

asıl amac ne??? ne olmak lazım??? cevaplar net olsun muhattaplar ne yapacagını bılsın bence...

Hocam bizim talebimiz 4 ve 5.sınıflarda derslerimizin geri verilmesi ve formatörlüğünde zorunlu değil de isteğe bağlı yapılması.Ayrıca formatörlük yapacak olanlara da kesin bir çalışma saati sınırlaması getirilmesi.(9-15:00 gibi)

sorduğun soru saçma.kimi formatörlük ister kimisi ders ister.ikisini nasıl birleştireceksin

Hocam anket ekleseydin daha aydınlatıcı olurdu başlık....

Ben şahsen bu saatten sonra derslerimizin iade edileceğini pek inanmıyorum (keşke inanabilseyidim)
Bize Bilişim Rehber Öğretmeni adı altında kadrolar verilmeli okulun büyüklüğüne göre BRÖ sayısı artırılmalı (okuldaki rehber öğretmen sayısınca olabilir,)
Şimdi biriler diyecek ki ohhh keyfe bak yok arkadaşlar kazın ayağı hiçte öğle değil. Rehber öğretmenler ne yapıyor Allah aşkına.
Çalışma saatimiz 9-15 olmalı.Görev tanımımız açık ve net olmalı her önüne gelen iş buyurmamalı.
Bizim işimiz öğretmenlerimizin teknoloji kullanım düzeylerini artırmak için kurslar açmalı; onların bilişim kullanma beceri ve bilgilerini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunmamız yeterli olmalı.Öğretmenlere rehberlik edecek duruma gelmeliyiz.

Yoksa sadece ismini değiştirip formatörlükle aynı hamallığı yapmayı istemez kimse değil mi?

Bu anketi ekleye ekleye bi hal oldum, bir hocamız gelir çoğunluk öğretmenlik istiyor der öbürü gelir birlik olamıyoruz der sanki ne istediğimiz kimsenin umrundaymış gibi..

bir ara bu konu çok gündemdeydi, işte 6 ay önce açılmış anket: anketler-f68/2-maddeli-anket-bt-ogretmenlerinin-konumu-t49042.html

O zamandan beri bu konuda hemfikir olunmuş değil, herkesin kendince haklı sebepleri var.

Babanın oğulla, kardeşin kardeşle bir olamadağı devirde böyle kritik bir meselede biz mi birlik olacağız? Aslında bt rehber öğretmenliği gibi bir statü hayal ürünü. Ama eğitek kendi anketinde bu ifadeyi kullandı ve rehberlik öğretmenlerinin çalışma şartları da belli, olmayacak iş değil. Herkesin kendince bir düşüncesi var doğal olarak.

Forumu boşa gezmemek lazım öyle ortak karar verin diye akıl vermekle olmuyor bu işler.

Bizim istediklerimizi veriyorlar mı sanki :) Bir kısım öğretmenliğe devam etmek istiyor 4. 5. sınıflarda dersin 2şer saat zorunlu olmasını istiyor. Diğer kısımda formatörlük olacaksa 9-15.00 arası olmasını ve görev tanımlarının daha net olmasını istiyor. Temelde birleştiğimiz tek şey bu sanırım :)

Benim görüşüm ise bu vakitten sonra dersleri geri vermeyecekleri yolunda onun için formatörlük tanımında net ifadeler gerekiyor. Müdür M. Yardımcısının emir eli olarak değilde onlara yakın bir statüde olmamız gerektiğidir. Bunun yanında ek derslerdede düzenleme istenebilir sonuçta okulun en pahalı yeri bilgisayar sınıfı bizler olmadığımızda zaten maddi kayıpları fazla oluyor.

bilöğretmen79' Alıntı:
Hocam bizim talebimiz 4 ve 5.sınıflarda derslerimizin geri verilmesi ve formatörlüğünde zorunlu değil de isteğe bağlı yapılması.Ayrıca formatörlük yapacak olanlara da kesin bir çalışma saati sınırlaması getirilmesi.(9-15:00 gibi)

Aynen biz bunu istiyoruz. Ekstra olarak derslerin zorunlu hale gelmesini istiyoruz. Bu şartlarda sanırım hiçbir zümrem mağdur olmayacaktır herkesin istediği şekilde olacaktır.

Geri