Bu hafta 5. sınıflara ne anlatsam bilemedim.

Kodla Büyü

harun erdem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
dersleri yıllık plana göre işliyorum fakat bir iki haftadır e-posta, forum vb konular vardı, okulda bt sınıfı olmamasına rağmen işledik. bu hafta da wikipedia vb siteler var ama iki saat wiki anlatacak halim yok. var mı bi fikri olan.

Aynı fikirdeyim hocam valla bende wikipediyi kısaca geçmeyi düşünüyorum... Benim çocuklar e-postanın ne olduğunu bile bilmiyorlardı.. Wikipediyi çok zor alırlar gibime geliyor..

ben şimdiye kadar yıllık plana göre gittim. arada eklediklerim veya atladığım kazanımlar oldu. bu hafta web site adreslerinin açılımlarını ve türlerini göstereceğim ama bundan sonra worde geçeceğim. çocuklarda çok sıkıldı sürekli dinlemekten.

yıllık planda office programları ikinci dönem olduğu için girmek istemedim zaten bt sınıfı da yok ikinci dönem nasıl ders işleyeceğim bilmiyorum. web site adreslerini internet ve iletişim konusunda işledim bende.
bu hafta bu dönemim tüm konularını(face, blog, wiki) anlatayım diyorum, önümüzdeki haftalarda herkese blog açmasını söyleyip, paylaşımlarda bulunmasını söyleyeyim diyorum, belki performans notu da veririm böylelikle.

hocam ben bazen, çocukalara hikaye kitabı getirin diyorum. kitap okutuyorum. beraber kitap okuyoruz.

ben anlatyrm ama mesela blog falan açtırmadım bahsetmedm bile çünkü e posta açmak için 4 ders uğraştık blogla paylaşımla uğraşırsam btmez. ben şuan internette nasıl arama yapılır arama yapılan yazı nasıl kopyalanır site nasıl kaydedilir bunlar nasıl mail adresiyle gönderilir, resimler klasöre nasıl kaydedilir onları anlattım. Arada kalan zamanlarda paintte hasari hocanın örnek uygulamalrından yaptık. müfettiş gelirsede eldeki imkanlarla bu kadar diyeceğim. çocukların geçen seneki bilişim dersi=oyun oynamak anlayışını yıkmak benim için çok zor oldu daha yeni yeni oyun oynayalım mı diye sormamaya başladılar. plandaki tüm konuları işliyorum ama açıkcası hepsinini uygulamasını yaptıramıyorum. haftaya sınav yapacağım bu hafta tekrar yapacağız.

Geri