Bu kadar Oruç Uzun mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan utf8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

utf8

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öncelikle herkese hayırlı Ramazanlar
Dün bi arkadaşla konuşuyorduk. Ya bu kadar da olmazki 16 saat oruç olur mu, sıcaktan zaten bunalıyoruz. 12 saat kadar olsa yerli olur ...
Allah kulunun sabrını deniyorsa bu kadar da uzun. Olmaz ki şeklinde söyledi. Arkadaşlar da kışın akşam saat 4-5 gibi oluyor ozaman da kısa tutuluyor. Şeklinde savundu.

Bana göre orucun kısa ya da uzun olması o kadar problem değil de. Mesele uslup ortada bir hüküm var herkes kafasına göre yorum yapıyor.

Bu bana pek mantıklı gelmedi.

Re: Ynt: Bu kadar Oruç Uzun mu?

Bu konuda bayındırın görüşlerini dikkate almayın. Hadislerde ve sahabenin yasantisinda bu konu gayet acik olarak belirlenmistir. Diyanete guvenin saatin uzun olmasi Allahin hikmeti

Kimse kimseye zorla oruç tutturmuyor arkadaşlar, Allahın hükmü konusunda insanın insanla pazarlık yapması ne komik:) yok 16 çokmuş 12 olsa ne olurmuş, sanki hüküm kulun,sanki karar merci insan,şayet Allah olduğunu biliyorsa bu sefer Onu sorguluyor demektir,ki o insan bu ibadetin mahiyetini kavrayamamış manasından fersah fersah uzakta demektir:)oruç konusunda yoruma girişmesi bile komik olur, her işte olduğu gibi ibadetlerinde bir raconu var usulü var

Her ayimiz Ramazan, her günümüz oruç olsa keşke. Bizleri şu fani hayatımızda birkez daha Ramazana ulaştırdığı; bu kutlu günlerle kavusturdugu için yaradana sonsuz şükürler olsun. Tutmak isteyen değil 16, 20 saat bile tutar. Allah hepimizi Ramazan ın kadrini kıymetini bilen ve hakkını vererek yaşayan kullardan eylesin.

Allaha cok sukur sabrini veriyor daha zorlandigimi soyleyemem bir kac gune bunye alisinca daha da kolay olacaktir

Şu nokta önemli:
Günler uzun, yoğun çalışma temposu var, sıcak... Allah affetsin tutamıyorum dese günaha girer. Sonradan bunun telafisini yapabilir.
Ancak bu kadar uzun oruç mu olurmuş dese Allah'a isyandır. Açıkça belirtilmiş bir hüküm varken bunu inkar etmek dinden çıkarır.

Böyle düşünüyorum. Allah doğru yoldan ayırmasın.

Geri