bu konuyu anlayamıyorum??

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocalarım birisi bana şu mantığı açıklayabilir mi.. haziranda il dışı tayin istiyorsun ve tayinin çıkıyor tayinni çıkan okulda göreve başlıyorsun aradan 2 ay geçiyo eş durumu oluyor ve sen onada başvurup yine il dışı ( il içi yapanda var) tayin istiyorsun. bu nasıl bir mantıktır nasıl bir bencilliktir ya.. madem eş durumu imkanın var neden il dışıda isteyip diğer il dışı isteyenleri mağdur ediyorsun bırak başkası gitsin sen eş durumu yaparsın yine .. :verymad: :verymad:

emin misiniz hocam? benim il dışında puanımın yetmediği için gidemediğim okul(136 puanla gitmiş birisi) şuanda nasıl oluyorda eş durumu kontenjanlarında muhtemel açık kısmında il dışına başvuran 1 kişi olduğunu gösteriyor....

Hocam eşlerden ikiside istiyor çünkü hangisi iyi bir ilçeye çıkarsa diğeri onun yanına gidiyor bir nevi şansını deniyorlar.

Sadece isteyenlere kızmak çok doğru değil. Sistem izin veriyorsa hakkı demektir. Evet bencilliktir tabiki de. Ama asıl buna izin veren sistemi değiştirmeyenleri de eleştirsek daha doğru olur.

tabi kide sistemin buna izin vermemesi lazım yoksa kimsenin kimseyi düşünmediği herkesin kendi çıkarı doğrultusunda hareket ettiği bir yerde kişilere böyle fırsat verirsen kullanır... bizde tayin sistemi zaten kimse il dışı gitmesin diye işliyo şuanda.. il içi önce yapılır güzel yerler dolar... il dışına kalan güzel yerler bile açılmaz... vs vs...

Geri