Bu laptopu açtırana helal olsun

Kodla Büyü

mahonyhacettepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
dün gece kapattım windowsu. sabah açılmadı. elimdeki bütün CD ve DVD lerle XP, Vista ve Windows 7 kurmaya çalıştım. xp cd lerini zaten görmüyo açılışta. vista ve 7de kurulum başlıyo, %80leri geçince DVD de bir bölümün okunamadığını belirtti ve kurulum iptal oldu şimdi ise yeniden başlattığımda BOOTMGR eksik hatası veriyo herhangi bir kurulum cd si ile çalışmıyor.
biraz sitede araştırma yaptım çalışan xp, linux önerenler var hiren boot var. hangisini denemeliyim?
bir de LAPTOP olduğu için sökmek başka makineye takmak istemiyorum ve D sürücüsünde önemli bilgilerim var.

hirens boot işini görür son sürümünü indir. Eğer c de önemli bilgilerin varsa hirens üzerindeki windows ile açılış yap bilgileri d ya aktar. Daha sonra hirensteki programlar yardımıyla c ye güzel bir format çek. Sonra dilediğin işletim sistemini kur

Cd den çalışan bir linux işini görür. Sonra sağlam bir win7 ile formatı çak....

işin garip tarafı, CD Sürücü "CD"leri görmüyor sadece dvdleri görüyor. acaba hiren boot cd si değil de dvd olarak mı yazmalıyım?

ıcınde oenmlı bılgılerın varsa hdd sok baska makınayatak edeklerını al sorun olmaz ıkı vıda sokeceksın
bır dıger husus ıse laptop ıle ılgılı ıkı ram varsa sıra ıle farklı farklı ramlar ıle yuklemeyı dene
hırens boot dvd ıle yapacagın ısı hdd sokerek yapabılırsın

aynı sorun bende de olmuştu kardeş. bilgileri başka bir hdd ye aldım.
kopyalama için Hirens Boot CD işini görür.
Normal format işine yaramaz. Low level format atacaksın. Boot tablon gitmiş anlaşılan.
yine hiren boot içinde kill hdd gibi programlar var. onlarla dene derim.

muhtemel sorununuz DVD sürücüde.
çözü önerisi 1
usb den bağlanan bir cd-rom (dvd-rom) ile işletim sisteminizi kurmayı deneyin

çözüm önerisi 2
forumlarda aratırsan bulursun USB den XP yada win7 kurma diye. kurulum dosyalarını USB belleğe yükleyip bellek üzerinden işletim sistemi kurmayı deneyin

ilginiz için teşekkür ederim. şimdi kurabildim nihayet. anakartın usb hdd desteği yok, ayrıca harddiskim sata. yedek alıp cd/dvd romu servise göndermeyi düşünüyorum çünkü hala dvd leri okuyor cdleri okumuyo.

böyle birşey başına gelen arkadaşlar (boot mgr hatası alan), kurulum ekranında hata oluşmaması için harddiskinizi uygun bir parçaya daha bölün. kurulum yapabileceğinizi göreceksiniz.

Bu sorun muhtemelen windows7 kurarken oluşmuştur. Benim notebookta da olmuştu az kalsın servise gönderiyordum, benimki biosa da girmiyordu. Harddiski söktüm bir bilgisayarcıya götürüp biçimlendirttim (başka makinam yoktu). Sorun halloldu. Sanırım MBR hatasından kaynaklanıyor bu tip sorunlar.

ozgutozkan' Alıntı:
http://www.chip.com.tr/konu/Windows-7-yi-USB-den-kurun_12496.html

extra bir program gerekmeden 4 gb lık bir usb ile 7 kurmak için gereken işlemler sırası ile anlatılmış.
Benim DVD cdleri okumayınca buradan kurdum işletim sistemini

hocam teşekkür ederim de anakartın USB den açılması (usb boot) özelliği yok...

bilg özelliklerinin olduğu bi yerden bakarak destekleyebileceği en üst HDD'yi bulabilirsin..

Senin sorunun HDD içinde oluşan bozuk sector sorununu gösteriyor..

Geri