bu nasıl bir öğrenci nesli?

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bugün 25 dk. klasör ve dosya kavramlarını anlatıp,
projeksiyonla örnek sunum yaptım,
(Bir taraftan da düşünüyorum bu konu acaba çok mu basit kaçıyor 6. sınıf öğrencisine),
2. ders çocuklara 1. ders oluşturduğum klasörleri yapmalarını söyledim,
makara orda koptu zaten,

öğretmenim klasör mü? nasıl yapılacak? klasör nedir?
bir ara dedim bunlar bana şaka yapıyor,
sonra anladım ki çok ciddiler,
sinirimden delirdim, 1. ders görseydiniz gözler kulaklar bende,
çıt çıkmıyor beni dinliyorlar(gözüküyor),

arkadaşlar bu çocuklara ne oldu böyle, boş boş bakıyorlar,
yarım sayfa fotokopiyi deftere 6 haftadır yazdıramadım,
bu nesil okula ders için değil,
arkadaşlarıyla gülüp eğlenmek için geliyor.

aynen her gun kavga okula zarar verme gir gir samata arada 3-5 tane ogrenmeye gelen ogrenciyede mani oluyorlar.. bence cocuklar okumaya zorlanmamali... her cocuk okumak zorunda degil hele hele cocugu okulda zorla tutmak tamamen aptallik... sinifta kalma yok devamsizlik yoklama vs. tamamen anlamsiz ogrenciye el kaldirsan yandin bagirip cagirsan veli tepende icimdekini doksem agzimdan kotu sozlerde cikacak.. yani kisacasi egitimin hali bom b..

kaybil' Alıntı:
aynen her gun kavga okula zarar verme gir gir samata arada 3-5 tane ogrenmeye gelen ogrenciyede mani oluyorlar.. bence cocuklar okumaya zorlanmamali... her cocuk okumak zorunda degil hele hele cocugu okulda zorla tutmak tamamen aptallik... sinifta kalma yok devamsizlik yoklama vs. tamamen anlamsiz ogrenciye el kaldirsan yandin bagirip cagirsan veli tepende icimdekini doksem agzimdan kotu sozlerde cikacak.. yani kisacasi egitimin hali bom b..
Doğruya doğru 4+4+4 geldi iyice berbatlaştı. Biz öğrencilerimizi sürekli okulda zorla tutmaya çalışıyor ders sayılarını artırıyoruz halbuki demiyoruzki mevcut zamanı nasıl en iyi şekilde değerlendirebiliriz. Zamanı artırıp öğrencileri iyice bezdirdik. Bilimsellikten uzak uygulama yok mevcut laboratuarlar kapatıldı ders sayısı artırıldı. Öğrencilere kıyafet serbesliği geldi.
Sözde dersimiz zorunlu oldu klavuz kitap yok öğrenci kitabı yok. Böyle bir eğitimden ne bekliyorsunuz.

Ben her derste aynısını yaşıyorum hocam.

-Anladınız mı?
+Anladık.
-Yapabilir misinz?
+Yaparız hocam!
Tamam, şimdi bilgisayarları açıp şunu şunu yapacağız.
..bilgisayarlar açılır. Ve bomba soru:
+Şimdi ne yapacağız hocam?

Ben zorunlu eğitime karşıyım kim ne derse desin, çocuğun okulla dersle alakası yok. Tamam ilkokulda temel bilgileri alsın ama ortaokulda işler değişiyor, öğrenciler iyi bir liseye girmek için yarışıyorlar. Ama 5-6-7-8. sınıfa gelmiş okuma yazma dahi bilmeyen öğrenciler var. Tahmin edersiniz ki bunlar çok da akıllı uslu öğrenciler olmaz genelde. Sınav yaptım kendi yazdığını okuyamıyor, ne yazdın burada ne yazıyor diyorum, bilmiyorum öğretmenim diyor.

Biz mi çok iyiydik, yoksa şimdiki nesilde mi bir gariplik var anlamıyorum. 3-5 yaşındaki çocuklar bakarsanız bizim çocukluğumuza göre çok iyiler, canavar gibiler açıkcası. Ama okula başlayınca mı dağılıyor bunlar anlamadım.

geçenlerde bir kuaför arkadaş hocam çırak bulamıyoruz artık diye serzenişte bulunuyordu. bence çıraklık ustalık okuluda 5. sınıftan sonra başlamalı. zorla çocuk okutulmaz okumayan çocukta zamanı geldiğinde toplumda sıkıntı oluyr. Ama meslek sahibi olursa kendi işini öğrenmiş olur ve onunla ilgilenir.

-Anladınız mı?
+Anladık.
-Yapabilir misinz?
+Yaparız hocam!
Tamam, şimdi bilgisayarları açıp şunu şunu yapacağız.
..bilgisayarlar açılır. Ve bomba soru:
+Şimdi ne yapacağız hocam?
Arkadaşlar siz şaka gibisiniz.Ders anlatmayalı uzun zaman olmuş sanırım formatörlük :P
Ders anlatırken suratlarına bir bakın, anlamadıklarını anlarsınız.Yıllardır sınıf öğretmenliği yapıyorum.Her 5 yılda bir nesil değişiyor.Hele şimdikler.Neyse fazla anlatmıyayım.
Özetle.
*Dinliyor gibi yapıyorlar ama zor anlıyorlar-çabuk unutuyorlar
*Kurallara uymuyorlar.
*Duyarsızlar
*Kavgacılar
*Sakın performansları eve vermeyin peşine çooook düşersiniz.
*Duyarsızlar ve okul umurlarında değil(velileride öyle)
Merkezi okuldayım ve hiç okula uğramayan ve telefonla olsun çocuğunu 1. sınıftan bu yana sormayan 2 velim tarafından telefonla rahatsız ettiğim için şikayet edildim.Yani gelemiyorsanız komşunuz yada akrabanız ders durumunu sorsun dedim telefonda,,,,(ama bu bir hakaretmiş).Rahatsız edilmek istemiyor telefona çıkmıyor.Zamanlarıda bol, ama okulada gelmiyorlar.Sebep YOK.
****Sınıf ortalaması 5 yıl öncesine göre Yaşları ortalama olarak 1 yaş küçük :verymad: (sanırım %50 sorun kaynağı bu)
Neyse uzatmıyayım 4 yıl sonrasına hazır olun.
Bu arada en düşük notum 90 ama buna dahi çoğu velim sızlandı. :arrow: Artık en yükseği 90 olacak.

Geri