bu nasıl bir müfredattır

Kodla Büyü

ertann83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ben böyle saçma sapan bir müfredat görmedim. bilgisayar kullanmayla alakalı 1.dönem sonuna kadar konu yok. Ha bire BİT tanıtımı , yararları, zararları. Vallahi 1 dönemde anlatılacak konuyu 1 derste anlatırım. Yıllık planlar tamamen boş işe yarar yanı yok. Ben yapabilir miyim, bu saçma sapan konularla tabiki hayır. Suç planı yapan arkadaşta değil suç bu konuları belirleyende. Acilen adam akıllı bir müfredat belirlenmeli. Okul açıldı nasıl ders işleyeceğime karar veremedim. Allah Sabır Versin

valla orasını bende anlayamadım şimdi başka konuları anlatsak sınav meselesi anlatmasak ben bile sıkılcam yanee. Acaba 30 dk ayırsak bişiler yazdırsak sonrada kafamıza göremi davransak

hocam çok güzel diyorsunda, onca bilgisayar labI olmayan okul var iken böyle bir müfredat bence daha uygun..

hocam bende aynısını düşünüyorum, yarım saat plana uyarım gerisini de kafama göre işlerim herhalde. Aklım almıyor 2 ders boyunca BİT nasıl işlenir.

ikinci dönem scratch programına ayırmışlar neredeyse. O derslerde uygulama yapılacak. Labı olmayan okullar o zaman yine sıkıntı yaşayacak.

5 ve 6 larda ki planım , birinci saat ders işlerim ikinci saat 20-25 dk konuları yazdırırım soru cevap şeklinde son 15 dk da serbest bırakırım internet ya da oyun için çünkü iki saat hiç oyunsuz asla zapt olmazlar

Müfredat konusunda aslında biraz yurt dışına baksalar hiç fena olmaz. Yurt dışında bilişim ders müfredatı çok farklı. Yurt dışında kullanmış olduğum bazı materyalleri bazen türkçeye çevirip kullanıyorum..tabi seviyeyi ayarlamak gerekiyor

hocalarım plan ve ogretım programım var ama kıtap yok siz konu içeriğini nereden buldunuz.

Kitap yok maalesef ..ben yine bu forumda paylaşılanlardan derliyorum ..eski yeni karıştırıp bişeyler yapıyorum ama işte...tabi güncel bir kitap olsa harika olurdu ...tadından yenmezdi...

ben çıkardım o konuları planı kendim hazırlıyorum şimdi elimdeki kitaplardan seçiyorum teker teker konuları genelde uygulama ağırlıklı olacak şekilde.acaba ben mi yanlış yapıyorum?

ben de hocamın dediği gibi çoğu teori zaten dersin birazını ayırıp müfredattan birazında da bilgisayar okuryazarlığı kursundaki konulardan anlatıcam. napalım yani

Ben de ne yapacağımı, ne anlatacağımı bilemedi. Lab yok, plan yok, boş boş derslere girmek çok yorucu. konu içeriği de yok

Okulda 2. basamak ve 3. basaak kitap buldum. 5lere 2. basamak 6lar a3. basamak dağıtsam nasıl olur? nasıl ders işleyeceğimi bilemedim.

Evet içerik çok boş ve sıkıcı. Çocuklarda bende çok sıkılıyoruz zaman geçmek bilmiyor. Ben planı boşverip word excel powerpoint klasik konuları anlatcam. En azından zaman geçiyor, çocuklarda en azından faydalı bişey görmüş oluyor.

gkm' Alıntı:
Kitap yok maalesef ..ben yine bu forumda paylaşılanlardan derliyorum ..eski yeni karıştırıp bişeyler yapıyorum ama işte...tabi güncel bir kitap olsa harika olurdu ...tadından yenmezdi...
Aslında yayın evlerinden birisi veya üniversitelerdeki bölümlerimiz bu işe el atsa fena olmaz.

branta' Alıntı:
hocam çok güzel diyorsunda, onca bilgisayar labI olmayan okul var iken böyle bir müfredat bence daha uygun..
ewet hocam doğru diyorusunuz,
şu an mevcut program sosyal bilgiler programı gibi resmen,
Zaten o şekilde düşümüşler, bir de kademeli olarak her yıl aynı konular işlenecek seviye arttırma yolu ile,
Aynı 2006'dan önceki müfredat gibi her sınıfa tek kitap.

Derslerimi şöyle işlemeyi düşünüyorum, 5-6'lar için, (en azından ilk 5-6 hafta);
-*- ilk ders saatinde önceki programa uygun gideceğim
-*- ikinci ders saatinde ise yeni programa göre düz anlatım, tartışma, soru cevap şeklinde olacak.
NE DERSİNİZ?

Aynen bende de 1-8 Bilişim kitapları mevcut onlardan mı dağıtsam diye düşünmüyor değilim.. Tabi müfredatı es geçmeden. Başımız ağrımasın sonra diye.

müfredatta yer alan

"Ders kapsamına örnek olarak ele alınabilecek bazı öğrenme alanları aşağıda belirtilmiştir. Ancak asla buradaki kapsamla sınırlı kalınmaması gerektiği, hedef kitlenin beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda bu önerilerin genişletilebileceği ve güncellenebileceği unutulmamalıdır."

ifadesine dayanarak, müfredat dışı basamaklardan derleyerek ders işlesek nasıl olur? 1 hafta geçti ala hne yapacağımı bilemedim. ders de işleeymiyorum, boş oturmak da yoryor.

antipc' Alıntı:
müfredatta yer alan

"Ders kapsamına örnek olarak ele alınabilecek bazı öğrenme alanları aşağıda belirtilmiştir. Ancak asla buradaki kapsamla sınırlı kalınmaması gerektiği, hedef kitlenin beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda bu önerilerin genişletilebileceği ve güncellenebileceği unutulmamalıdır."

ifadesine dayanarak, müfredat dışı basamaklardan derleyerek ders işlesek nasıl olur? 1 hafta geçti ala hne yapacağımı bilemedim. ders de işleeymiyorum, boş oturmak da yoryor.

hocam bende bu maddeye uyarak kendi kafama göre bir plan hazırlayacağım. çerçeve program da çok yüzeysel alınmış konular. Onlarda programın farkındalar da ondan böyle bir açıklama yapmışlar kanımca

ertann83' Alıntı:
antipc' Alıntı:
müfredatta yer alan

hocam bende bu maddeye uyarak kendi kafama göre bir plan hazırlayacağım. çerçeve program da çok yüzeysel alınmış konular. Onlarda programın farkındalar da ondan böyle bir açıklama yapmışlar kanımca

hocam ben de bir haftadır araştırmadayım, hala ne anlatacağımı bilemedim.plan hazırlayamadım. boş boş derslere girmek de çok yorucu. aynı sınıf haftada 5 kere görüyorum falan. bir plan yapıp işe başlayabilseydim iyi olurd :( elimdeki o kitapları da haftaya dağıtırım gibi geliyor. kılavuz vs. hiçbir şey yok!

müfredata göre hazırlanan planlara baktım o planlardan birisini alıp teşekkür ediyoruz arkadaşlara ayrıca :+1: deftere ordaki kazanımları yazıcam ama dersi işleme konusunda planlara bağımlı kalmıcam ortaya karışık bişeyler çıkacak :+1:

Geri