Bu nasıl bir virüstür (Windows açılmıyor,cd boot ettirmiyor)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mur47
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Mur47

Site Gezgini
:verymad:

BT sınıfında güvenlik kartlı vista yüklü pc ler var.
öğretmen pc sinden güvenlik kartını açmıştım. bir ders kullanmak için öğretmen istedi. güvenlik kartını kapatmayı unutmuştum.
flash belleğini takıp belgesel izletmiş, neyse ders sonunda lab. ı teslim almaya gittim.
..... drv e: sürücüsüne erişilemez gibi saçma bir hata veriyordu ekranda. yeniden dene, yoksay, iptal diye üç seçenek var.
hangisine tıklarsan tıkla ekrandan gitmiyor. reset attım bir daha da açılmadı windows. wista hoşgeldiniz ekranı geliyor.
siyah ekranad fare saatlerce bekliyor. dedim yeniden yükleyim windowsu. en iyi yapılandırılmış şekli ile geri yükleme çalışmadı.
imaj cd si yüklenemdi. dedim win 7 yükleyim. bios tan cd sürücüyü bbot ediyorum, cd önyükleme yapmadan yine direkt windows vista açılmaya çalışıyor. xp dvd sini denedim onu da boot etmedi. cd ler mi bozuldu dedim diğer pc lerde denedim onlarda boot ediyor. dvd rom biosta gözüküyor yani donanım olarak dvd sürücüm çalışıyor ona eminim. sonuç olarak formatta atamıyorum.
Yardımcı olabilecek olan deneyimli bir arkadaş var mı benzer durum başına gelen?

NOT: Bilgisayarlar garantili olduğu için kasayı açamıyorum. dvd rom çıkarıp başka takma, bios pili çıkarma gibi işlemleri deneyemiyorum.

Hocam güvenlik kartını devre dışı bırakın ya da çıkarın.. Labda benzer şekilde boot olmayan bilgisayarlarda kartı çıkarınca oluyordu.. Dene istersen.. yine de olmuyosa başka bilgisayardan CD/DVD rom tak..Aynı donanıma sahip PC varsa disk koplyalama yap..Flashtan veya harici diskten yüklemeyi dene..Biri işe yarar..:))

virüs olduğu kesin. hoşgeldizden sonra siyah ekranda beklerken ctrl+alt+delete tıklayın. görev yöneticisinde işlemlerden explorer.exe'yi sonlandırın. yeni görevden tekrar explorer.exe çalıştırın, masaüstünün gelmesi gerekir. bir deneyin daha sonra antivirüs, combofix, antispyware programlarını kullanarak bilgisayarı temizleyin.
registry deki virüsü temizlemek lazım.
İlk olarak Windows Logosu+R ‘yi kullanarak çalıştırı açıyoruz (bunu ctrl+alt+delete ile görev yöneticisine giderekte çalıştırabiliriz.) Daha sonra çalıştıra regedit yazıp enterliyoruz. Karşımıza gelen pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE > Software> Microsoft > Windows NT > CurrentVersiyon > Winlogon ‘un altındaki Shell isimli kayıda iki kere tıklayıp gelen pencereye (muhtemelen win ile başlayan bir şeyler yazmakta olacak ama farklıda olabilir) Explorer. exe yazarak tamam diyoruz.

registry deki bir dosya daha temizlecek imdi aklımda değil.

Bence;
1-Güvenlik kartını sök, Drive vaccine diye bir program var onu kurarsın ilerde, deepfreze tavsiye etmem.
2-Hirens boot 10.5 ile boot et, içinde partition magic var onu çalıştırıp bölümleme ve formatlama işlemlerini hallet.
3-Öğrenci bilgisayarlarında hangi işletim sistemi varsa onu kur.

wanagot ve semantic kartı sök, başka bir dvd sürücü tak tarzı önerilerde bulunmuşlar fakat notumda da belirttiğim gibi kasaya müdahale şansım garantiden dolayı ne yazık ki yok.
ahmet hocam teşekkür ederim yarın deneyeceğim dediklerinizi. ctrl+alt+del ile görev yöneticisi çalışıyordu siyah ekranda. muhtemelen dedikleriniz işe yarayacak gibi duruyor.
zaten bir boot edebilsem win 7 yi kurmayı düşünüyorum. sistemi kurtarmak önemli değil içersinde kurtarılcak veri de yok öyle önemli olan.
bu virüsün hiç bir bt öğretmeninin başına gelmemesi de ilginç demekki daha popüler olmaya başlamamış. umarım da saman alevi gibi olur:)

Geri