bu site bilgisayarınıza zarar verebilir uyarısı google da

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
okulumu google da aratınca sitenin adresinin üstünde
"bu site bilgisayarınıza zarar verebilir" uyarısı alıyorum

bunu nasıl düzeltebilirim? :o

siteye girmek istediğimde bi google penceresi geliyor ve
bu pencereden web yöneticisi araçlarına giriyorum
gmail kullanıcı adımı ve şifremi giriyorum doğrulama yapmam
isteniyor ve sitemin url sini ekliyorum. verilen kodu sitemin
index sayfasına ekliyorum doğrulama da yapamıyorum

yardım için şimdiden teşekkür ederim

hocam sitene virüs bulaşmış olabilir bence
dosyalarını bir tarat ondan sonra tekrardan ftp ye gönder

taramada bişey bulunmadı
en iyisi dosyaları kaldırıp
yeniden yollamak

hocam o uyarıyı dikkata almakta fayda var, sonra benim gibi format atmak zorunda kalabilirsiniz:((

başıma birkaç kez gelen bir olay bu, ftp şifrenizi değiştirmediğiniz sürece o virüsten kurtulmanız zor hocam,

kullanıdığınız ftp programının hızlı bağlantı özelliklerinden siteleri silin,

ayrıca hemen hemen bütün dosyalarınıza virüs kendi kodunu kopyalamıştır, bütün siteyi pc ye indirip index dosyanızdan başlayarak kendi eklediklerinizin haricinde bir kod var mı bakın, hepsinden sildiğinize emin olun, temizlerini tekrar yükleyin, bu arada ftp şifresini değiştirdikten sonra bi format atsanız iyi olur :)

illellah derdirtti bana bu ftp virusleri. hiçbir antivirus programı fayda etmiyor bunlara. her ay en az bir defa sitem çöküyor. sonra uğraş dur geri yüklemeyle. güncelleme yapmak için yönetim panelini ve ftp hesabını binbir korkuyla açıyorum. ananemin bir lafı vardı kızdığı insanlar için söylerdi . "ölüsü rahmet bulmasın" diye. hakkaten öle bu trojanları, virusleri, solucanları yazanların ölüsü rahmet bulmasın ...

benim başımada geldi...Hem İlçe Milli eğitim Sayfasında..iframe virüslerinden kaynaklanıyor..Sayfalarınızın olmadık yerlerine kodlar yazılıp garip garip sayfaların açılmasına neden oluyor..
öncelikle ftp şifrenizi değiştirin..Dosyalarınızı güzel bir antivirüs ile taratın.tavsiyem Kaspersky... Filezilla ile upload edin.. daha sonrada googla sitenizin inceleme talebi gönderin.Onlarda 24 saat içersinde inceleyip sonucu gönderiyor..Siteniiz temiz halde ise uyarıyı kaldırıyorlar..

Bu sorunla ben de karşılaşıyorum. Ftp deki dosyaları tarattım , herhangi bir ize rastlamadım , ftp şifresini değiştirdim ama halen bir sonuç alamadım.

Aynı şeyden ben de sıkıntı çekiyorum 2 haftadır. İnceleme isteğinde bulundum düzeldi ama bir daha uyarı vermeye başladı. Bir daha başvurdum gene düzeldi sonra yine uyarı vermeye başladı. Bağlı olduğum ilçenin meb.k12.tr li tüm okul sitelerinde aynı uyarı var. Sorun ilçenin dizininden kaynaklanıyor sanırım ya da okulların birinin sitesinden. Bende virüs felan yok. Tek tek inceledim. Ne yapmak gerekir acaba.

alpozturk2002' Alıntı:
Aynı şeyden ben de sıkıntı çekiyorum 2 haftadır. İnceleme isteğinde bulundum düzeldi ama bir daha uyarı vermeye başladı. Bir daha başvurdum gene düzeldi sonra yine uyarı vermeye başladı. Bağlı olduğum ilçenin meb.k12.tr li tüm okul sitelerinde aynı uyarı var. Sorun ilçenin dizininden kaynaklanıyor sanırım ya da okulların birinin sitesinden. Bende virüs felan yok. Tek tek inceledim. Ne yapmak gerekir acaba.

Hocam anladığım kadarıyla sizin bilgisayarda virüs olmamasına rağmen

bu virüs filezilla vb ftp programlarının hızlı bağlantı özelliği ile bellekte tuttukları şifreleri alıyor ve bağımsız bağlantı gerçekleştiriyor,

siz temiz olsanız bile ftp şifrenizi değiştirmediğiniz sürece virüs ftp den bağlantısına devam ediyor, ayrıca virüslü olduğundan şüphelenirseniz sitenizi web tarayıcı ile görüntülemeyin, siteyi tıklayınca virüsü alıyorsunuz zaten

meb.k12 yönetim panelinde ftp şifresini istediğiniz zaman mail adresinize hep aynı şifreyi gönderiyor, yeni şifre üretmiyor. Virüsün bağlantısı da kesilmiyor.

Paralı sunucu da kesmeme rağmen meb in sunucularında önüne geçemedim, temiz dosyaları göndermeme rağmen bir süre sonra yine bulaşıyor.

netame' Alıntı:
alpozturk2002' Alıntı:

Hocam anladığım kadarıyla sizin bilgisayarda virüs olmamasına rağmen

bu virüs filezilla vb ftp programlarının hızlı bağlantı özelliği ile bellekte tuttukları şifreleri alıyor ve bağımsız bağlantı gerçekleştiriyor,

siz temiz olsanız bile ftp şifrenizi değiştirmediğiniz sürece virüs ftp den bağlantısına devam ediyor, ayrıca virüslü olduğundan şüphelenirseniz sitenizi web tarayıcı ile görüntülemeyin, siteyi tıklayınca virüsü alıyorsunuz zaten

meb.k12 yönetim panelinde ftp şifresini istediğiniz zaman mail adresinize hep aynı şifreyi gönderiyor, yeni şifre üretmiyor. Virüsün bağlantısı da kesilmiyor.

Paralı sunucu da kesmeme rağmen meb in sunucularında önüne geçemedim, temiz dosyaları göndermeme rağmen bir süre sonra yine bulaşıyor.
Herhangi bir ftp programı kullanmıyorum. direk explorer ile ftp adresiyle bağlanıyorum. Tabi bu da riskli olabilir. Ancak her hangi bir virüs yok. Site tamamen html ve basit flash nesnelerinden oluşuyor. Flash nesnelerinde sadece link atmak için kullandığım script kodu var. İşin ilginç tarafı bağlı olduğum ilçenin tüm okul sitelerinde aynı uyarıyı veriyor. Frame kullanmadım. Sadece benim sitede virüs varsa neden diğer okullarda da aynı uyarıyı veriyor sizce?

kodlarımı da taradım
yabancı olabilecek iframe, frame, script
gibi ile başlayan yabancı kodlar bulamadım

virüs ifadesini
temizledim

meb.k12 li ftp nin ftp şifresini
nasıl değiştirebilirim acaba ??

hocam öncelikle bilgisayarınızı formatlayarak kaspersky antivürüs programını kurun.ftp ye hep aynı bilgisayardan dosya gönderin çünkü kaspersky dışındaki antivürüsler bu vürüsü tespit edemiyor. sitenizi ftp den tamamen silin ve ftp şifrenizi değiştirdikten sonra temiz siteyi gönderin. ftp şifrenizi ise meb.k12.tr den bir yöneticinizin şifresiyle girerek değiştirebilirsiniz.

arkadaşlar aynı sorun bende de yaşandı. google okulun adını yazınca bu site bilgisayarınıza zarar verebilir yazısını görünce hemen en son yaptığım iş geldi aklıma adı pek bilinmeyen bir sitede sayaç kodu html almıştım ve siteye yoklemiştim. şüphem üzerine hemen o sayaç kodunu kaldırdım ve google amcaya tekrar siteyi upload ettim 1 gün içinde düzeldi. hiç virüs taraması falan da yapmadım. Bilgi olsun diye söyledim başka sebeplerden de google böyle yapabilir.

hocam okul web siteleri yönetim panelinden mi
yönetici şifresi ile gireceğiz??

evet hocam meb.k12.tr adresine girince yönetim panelinden herhangi bir yöneticinizin mebbis de kullandığı şifreyle alan adı dahil bir çok değişiklik yapabilirsin.

Geri